Etapa 8: Steaua – CS Tunari

Steaua: 12. Raul Bălbărău, 13. Adrian Ilie, 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu, 4. Dean Beța, 15. Valentin Bărbulescu (cpt), 6. Mădălin Mihăescu, 18. George Călințaru, 14. Emilian Pacionel, 7. Florin Răsdan, 11. Andrei Antohi.
Rezerve: 22. Horia Iancu, 55. Walace Alves Da Silva, 99. Vlad Nițu, 30. Liviu Băjenaru, 8. Andrei Neagoe, 31. Robert Elek, 47. Dragoș Nicolae, 10. Rareș Enceanu, 16. Vlad Antonio.
CS Tunari: 24. Valentin Slabu, 20. Ionel Ciortan, 18. Călin Tudose, 3. Florin Iordache, 8. Nicușor Filip, 5. Dragoș Barabaș, 16. Iulian Popa, 13. Liviu Oșca, 19. Elisah Seymour, 7. Mihai Petecea, 17. Darius Dumitru.

Steaua vine după o victorie muncită, în care jucătorii lui Voluntari II au fost extrem de motivați și doar inspirația steliștilor de a întări centrul cu doi mijlocași denfesivi a făcut diferența în fața unei formații care nu are fundași laterali atât de ofensivi, însă este solidă pe axul central, chiar și aripile venind în centru.
Acum, steliştii vor întâlni o altă formație din județul Ilfov, nimeni alta decât CS Tunari. Sunt cei cărora li se mai spune și The Gunners, pentru că, în trecut, denumirea clubului era CSA Tunari, adică Club Sportiv Arsenal Tunari. Probabil, dacă ar fi prefațat un jurnalist mioritic, ar fi zic că joacă CSA vs CSA!
Această formație este cea mai pragmatică din serie. Și o să înțelegeți în rândurile următoare de ce spunem asta. Este o echipă care se învârte în jurul filozofiei lui Ștefan Odoroabă.

Ștefan Odoroabă utilizează sistemele de joc 3-4-3 sau 4-2-3-1, însă noi tindem să credem că îl va folosi în meciul cu Steaua pe cel cu doi închizători.
Antrenorul celor de la CS Tunari și-a început cariera de fotbalist la Urziceni pe poziția de fundaș dreaptă și are ceva din stilul lui Dan Petrescu de a antrena. A debutat ca antrenor secund la Academica Clinceni cu Erik Lincar principal. În iarna lui 2015, împreună cu Eusebiu Tudor și Bogdan Aldea, a ajuns în Arabia Saudită la Al Shoulla unde a fost secund. Bogdan Aldea a ajuns preparator fizic în stafful lui Dan Petrescu la CFR Cluj, iar Eusebiu Tudor, la Voluntari, alături de Mihai Teja.
Infirmeria celor de la Tunari are în componență 3 jucători de bază: portarul Fulga, Robert Gavrilă și Prăsacu. Știm că eram datori cu o povestioară de la meciul dintre FC Voluntari 2 vs CS Tunari, terminat 0-0. Ei bine, vă spunem că Odoroabă nu a avut niciun portar disponibil la acea partidă și, pentru asta, a introdus un jucător de câmp, pe Bogdan Ghile. În acel meci, lui Gavrilă Robert i-a fost rupt peroneul de către un adversar de la Voluntari 2 și nici fault nu s-a acordat. În acea partidă, s-a putut observa cât de bine pot să aglomereze the gunners în fața careurului, nelăsând multe spații adverarilor.
CS Tunari este o echipă reactivă, care tratează într-un mod total deosebit fazele fixe. Dacă echipa ilfoveană primește gol, meciul devine mult mai ușor pentru adversar pentru că trebuie să iasă din dispozitiv pentru a egala, însă dacă ei deschid scorul, șansele să mai revii pe tabelă scad considerabil. Au doar 5 goluri primite și doar 4 marcate.
Pentru Odoroabă, terenul de fotbal este ca o tablă de șah, iar fotbaliștii sunt piesele pe care le mută cu răbdare.
În lipsa titularului din poartă, Fulga, cel mai probabil va apăra Gabor Theodor care, sezonul trecut, a fost titularul de la Tunari, însă a plecat la Înainte Modelul pentru scurt timp după ce și-a fracturat un deget la un antrenament, iar echipa din liga a 3 a, seria 3 i-a anulat contractul. Este cunoscut pentru paradele sale excepționale de la 11 metri de pe vremea când apăra poarta celor de la Bucharest United.
Un alt portar este Ciobanu Ștefan care a crescut la Dinamo, U19, în liga elitelor. Are 1.90 m. O altă variantă în poartă este Valentin Slabu (antrenorul pare că și-a luat măsuri serioase după meciul cu Voluntari 2). Valentin Slabu are 19 ani și este un fotbalist de 186 cm înălțime. Piciorul de bază este dreptul. A fost trecut și pe lista UEFA pe când juca la FC fcsb la meciul cu Rapid Viena.
Ionel Ciortan, fundașul dreapta de 24 de ani, este unul dintre cei mai interesanți fotbaliști de la echipă. Este cotat la 125.000 de euro! A mai jucat pe la Ștefănești, care a devenit Unirea Tărlungeni. Și Odoroabă a jucat la Ștefănești de unde a luat mulți jucători. De asemnea, celălalt nucleu dur al echipei a fost format cu fotbaliști de la FCSB Academy. Are 18 partide în liga a doua în tricoul Unirii Tărlungeni. Este fundașul care vine cu centrări bune de pe partea dreaptă. De asemenea, aruncă deseori lung de la margine simulând periculozitatea unei lovituri de la colț.
Oșca Liviu poate juca mijlocaș central la închidere/fundaș lateral și este un fotbalist polivalent. Se anunța o mare speranță a fotbalului românesc, dar nu a avut acea explozie pe care o așteptau mulți. Are 32 de ani și este căpitanul echipei. A fost format la Progresul, în cartierul Cotroceni. Viteza și tehnica individuală sunt un punct forte. De asemenea, trage de multe ori ca din tun. Este un fotbalist care și fautează des, mai ales când vine pe recuperări în fața defensivei.
Mario Mihai Valentin este poate cel mai pe specificul antrenorului. Fotbalist care știe foarte bine să fragmenteze jocul. Poate ușor să enerveze adversarul și să îl scoată din ritm, fiind un mijlocaș extrem de combativ. De obicei, este introdus în repriza a doua. Din ce știm, este împrumutat de la FC fcsb. El a mai evoluat pe la Clinceni, Turris Oltul și Daco Getica. Poate evolua și pe benzi, fiind chiar aripă dacă sistemul o cere. Cel mai des e folosit în bandă dreaptă. Iubește să aibă mingea la picior.
Filip Nicușor, mijlocașul de picior stâng, este executantul cornerelor de pe dreaptă dând efect interior balonului. Este, de asemenea, și executantul loviturilor libere din zonă centrală, care necesită o centrare, fiind la prea mare distanță. Are câteva pase de gol date astfel. A jucat la Balotești peste 90 de meciuri în liga a doua, iar Fane Nofitiovici îl cunoaște foarte bine, fiindcă a fost antrenor principal pentru 10 etape la echipa ilfoveană.
Dragoș Barabaș este un alt mijlocaș care dă siguranță la centrul terenului, cotat la 100.000 de euro. A mai evoluat la FCM Dorohoi și înainte Modelul. Are 50 de partide jucate în liga secundă.
Florin Iordache este stâlpul apărării ilfovene, care dă de multe ori drumu la contraatacuri, echipa fiind exclusiv una reactivă. Are 22 de ani și a jucat la Metaloglobus; are 10 partide în liga a doua.
Vârful Teleru Cătălin se demarcă bine la pasele în adâncime sau la centrări. Are o lovitură bună de cap. O fază extrem de interesantă este lovitura de colț din meciul cu Progresul Spartac în care 4 fotbaliști au stat aglomerați la prima bară. Mai erau alți doi fotbaliști la linia de 16 așteptând pe respingere (https://www.youtube.com/watch?v=mBSswC_Q5zE&t=4419s – 1:13:35 sec).
Popa Iulian execută cu piciorul drept spre interior, în timpul în care Mihai Neg vine fals la primire pentru a îl face pe fundașul advers să îl scoată din defensivă pentru ca tunarii să aibă superioritate numerică în careul mic.
Mihai Neg este celălalt vârf din atacul ilfovenilor, un vârf înalt care intră bine în un-doiuri cu Teleru Cătălin. Neg are un control bun al balonului, însă nu impresionează la capitolul șuturi din acțiune. Este executantul de la loviturile de 11 metri.
Alexandru Potecea este fotbalistul ofensiv cu cea mai mare experiență din echipă. Are 90 de meciuri la liga secundă. A trecut pe la Rapid București (2015-2016), Unirea Tărlungeni (2016-2017) și Metaloglobus. Este al doilea executant de pe partea stângă la fazele fixe.
Iulian Popa este mijlocașul de bandă care bate loviturile libere de pe stânga cu piciorul drept cu efect pe interior. Iar, de obicei, un nucleu de 4 jucători stau în planul apropiat. Trimite, de multe ori, scurt în spate la un coechipier, care recentrează, iar, de cele mai multe ori, această schemă surprinde defensiva adversă, deoarece blocul de 4 fotbaliști derutează defensiva.
Seymour Elijan este mijlocașul dreapta din Insulele Cayman care a venit în România în toamna lui 2019, la Voluntari. A mai evoluat la Unaio Madeira și la formații de ligile inferioare din Anglia. Are 7 selecții la U15 și 3 goluri şi 3 selecții la U20. Iar la echipa Olimpică, unde o să fie și România după o pauză lungă, are 2 selecții și un gol.
Liviu Godin este vârful de atac cu 4 apariții în liga secundă pentru Gloria Buzău. Este rezervă, în mod normal.
Tunari este o echipă scurtă care se apară pe 2 linii. Este o echipă absolut reactivă. Adoră ca adversarul să aibă mingea și ca ei să lovească pe contre sau la faze fixe unde au scheme atipice. Dacă steliștii reușesc să marcheze repede, le este ceva mai greu să atace pozițional. Exemplul cel mai bun fiind meciul cu Dinamo 2, unde câinii lui Emil Ursu au reușit să deschidă scorul prin Mihaiu, iar de atunci lui Tunari i-a fost greu să își facă ocazii clare de poartă, chiar dacă în repriza a doua au avut un om în plus și au pierdut cu 1-0. Situație diametral opusă a fost meciul cu Progresul Spartac unde au reușit să marcheze dintr-o fază fixă și au știut să stea la cutie, iar golul victoriei a venit pe final împotriva cursului jocului tot dintr-o fază fixă. În meciul cu fcsb 2 s-au ținut destul de bine, având în vedere că Bogdan Vintilă a avut destui jucători de la prima echipă (0-2). În meciul cu Rapid, au reușit să îi enerveze pe puștii lui Mihai Iosif, iar rapidiștii l-au avut pe vârful Nechifor Georgescu eliminat, iar Tunari a egalat prin Neg de la 11 metri (1-1 final). Au reușit acel 0-0 la Voluntari, neavând portar, ci un jucător de câmp între buturi. Evident, cu Metalul Buzău, tot un 0-0, iar cu Balotești au reușit să marcheze tot din fază fixă, de la 11 m, prin Mario Gheorghe care este al doilea executant, după Neg.
Este o echipă care a marcat doar din faze fixe și a primit doar 5 goluri. Steaua va avea nevoie de un vârf puternic care să spargă defensiva în această partidă. Sperăm ca steliștii să marcheze repede pentru a își face ușor meciul.
Pe 19 februarie 2020, Steaua o învingea pe CS Tunari într-un meci amical, cu scorul de 3-0 (Zaharia, Răsdan, Elek).
Steaua a câştigat toate cele 7 etape disputate până acum, cu Baloteşti (5-1), Fcsb II (2-1), Progresul Spartac (4-1), Dinamo 2 (1-3), Concordia Chiajna 2 (2-0), Rapid 2 (1-0) şi Voluntari II (1-0).
⚔️ Steaua vs. CS Tunari Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la ora 15:00.
Fără spectatori.
Meciul va fi transmis de Steaua TV.