Etapa 6: Steaua 2-0 Concordia Chiajna 2

Sâmbătă, de la ora 15:00, Steaua are meci cu echipa secundă a celor de la Concordia Chiajna.

Au marcat: Emilian Pacionel 47′ (pen.), Dragoș Nicolae 94′.


Echipa de start: 1. Ștefan Mușat, 20. Marian Neagu, 4. Dean Beța, 5. Sergiu Bactăr, 6. Mădălin Mihăescu, 16. Antonio Vlad, 14. Emilian Pacionel, 99. Vlad Nițu, 8. Andrei Neagoe, 13. Adrian Ilie, 31. Robert Elek.

Rezerve: Horia Iancu, Dragoș Nicolae, Adrian Vlăduț, Mihai Iordache, Andrei Popescu, Antonio Dumitrache.

Această formație a fost primită, în eşalonul al treilea, exact ca satelitul Rapidului, adică prin invitație.
Concordia Chiajna 2, fiind o echipă primită prin invitație, trebuie să respecte regulile, ca în liga elitelor (ca satelitul lui Dinamo). Trupa lui Suciu Florin este obligată să folosească 5 jucători U21 și 3 jucători U20. Prin această simplă regulă, Steaua pleacă favorită din start, însă meciul se anunță mai dificil decât pare la prima strigare și în paragrafele următoarele vom explica de ce.

Steaua vine după un meci anulat din cauza multiplelor infectări cu COVID-19. Dar sunt și vești bune, cei mai mulți jucători ai Stelei au fost vindecați și sunt apți pentru meciul cu ilfovenii.

Băieții nu s-au mai antrenat de zile bune și sunt evident un pic ieșiți din formă. Daniel Oprița ar putea apela și la câțiva jucători de la centrul de copii și juniori al clubului.
Dinu Todoran, antrenorul celor de la FC Voluntari, era foarte fericit să joace cu Steaua fix în perioada în care naționalele aveau jocuri și era pauză competițională în Liga 1.
Din sursele noastre, știm că ar fi primit ceva întăriri de la Liga 1 (Voluntari 2 și FC fcsb 2 nu sunt obligate la 8 juniori ca restul sateliților).
Alte surse din cadrul clubului ilfovean din nordul capitalei ne-au transmis că ar fi folosit o echipă standard. Contează mai puțin acum, important e că, la rejucare, pe 28 octombrie, nu ne așteptăm la prea multe întăriri de la Liga 1.
Spre exemplu, fcsb 2, în meciul cu CS Tunari, a trimis 9 fotbaliști în teren cu meciuri la prima echipă. Perianu, Gabi Enache și Șut fiind unii dintre titulari. Poate pentru Steaua nu a fost așa rău că s-a amânat această partidă.

Revenind la meciul din această etapă, Concordia Chiajna 2 joacă, în mod normal, un 4-4-2 (modul defensiv), însă este posibil să aleagă un sistem chiar mai defensiv. Este o echipă scurtă, extrem de pragmatică, care concretizează în general ocaziile pe care le au. Sunt o formație care aglomerează mult în fața fundașilor, lăsând puține spații de pătrundere adversarilor pe zonă centrală.
Au un vârf masiv, Ionuț Constantin (nr. 20), care câștigă prin forță și de obicei el se află la finalizare la atacurile construite. El a reușit să marcheze 3 din cele 5 goluri marcate de vulturii alb verzi. Nu este un jucător de viteză, ci mai mult de execuție. Ceilalți marcatori sunt Stănică Alexandru, dintr-o centrare primită la o lovitură liberă, și Ovidiu Marin, un fotbalist cu ceva experiență în ligile inferioare.
Ei sunt foarte periculoși la fazele fixe, mai ales la cornere și loviturile libere din marginea terenului cu execuții în diagonale. Steaua trebuie să fie foarte atentă să nu facă faulturi inutile aproape de careu. Fac o aglomerare printr-o mișcare browniana în defensiva adversă prin care îți e greu să ții marcajul om la om.
La portari, ifovenii nu stau rău. Costache Alexandru a făcut un meci mare împotriva Stelei, în Cupa României. Celălalt portar este un francez, Chesneau Thomas, crescut de PSG. Este un portar foarte bun pe reflexe și poziționare la șuturile executate atât la firul ierbii cât și la semi înălțime. Un punct în minus sunt ieșirile la centrările înalte sau șuturile lobate.

Defensiva lor formată din: Pintilie, Bonteanu, Stănică și Mateescu (dacă această o să fie folosită) este una tânără și de perspectivă, însă, dacă este forțată, vor face unele greșeli. La acest meci, poate să fie introdus și Safsaf KARIM, fotbalist francez de origine marocană care a jucat la echipa secundă monegască, Brest 2 și Touluse Rodeo (care a devenit echipa secundă a lui Ajaccio). Are 45 de meciuri în liga a doua din România. Poate să joace atât fundaș, cât și mijlocaș.
Daniel Cîrjan, fratele lui Cătălin Cîrjan, joacă aripă dreaptă (23 de ani), a mai jucat la Petrolul, Daco-Getica, fiind un produs al celor de la Sportul Stundențesc.
Un alt fotbalist interesant este Piper Bogdan (19 ani), mijlocaș central defensiv, venit de la Minaur Baia Mare. S-a format la Kinder Sângeorgiu de Mureș unde a fost căpitan la toate grupele de vârstă.
Nică Alexandru, vârful de atac de 22 de ani, avea o carieră extrem de promițătoare la 19 ani, când marca pentru Balotești 12 goluri în eșalonul secund, unde l-a prins chiar și pe Fane Nofitovici antrenor.

Alb verzii sunt o echipă compactă, care va juca defensiv și pragmatic, sperând la un egal.
Ei au reușit 4 rezultate de egalitate cu: Metalul Buzău, Balotești și Progresul Spartac. Au o singură înfrângere, cea de acasă cu SC FC fcsb 2, scor 0-2.

Steaua a câştigat toate cele 4 etape disputate până acum, cu Baloteşti (5-1)Fcsb II (2-1)Progresul Spartac (4-1) şi Dinamo 2 (1-3).

Steaua vs. Concordia Chiajna 2
Sâmbătă, 17 octombrie 2020, de la ora 15:00.
Fără spectatori.
Meciul va fi transmis de Steaua TV.

Etapa următoare, Steaua se deplasează la Rapid 2, iar Concordia Chiajna 2 joacă, acasă, cu Voluntari 2.

#aicieSteaua #spiritdeluptă