Etapa 4: Dinamo II 1-3 Steaua

În etapa 4 a Ligii 3, Steaua se duce în Groapă, pentru duelul cu Dinamo 2.

1⃣3⃣ | Final

❌ Geani Crețu 86′

✅ Wallace da Silva 11′

✅ Wallace da Silva 32′

✅ Dragoș Nicolae 44′

Echipa de start: 12. Raul BĂLBĂRĂU, 55. Wallace da SILVA, 18. George CĂLINŢARU, 5. Sergiu BACTĂR, 13. Adrian ILIE, 15. Valentin BĂRBULESCU, 10. Rareş ENCEANU, 47. Dragoş NICOLAE, 7. Florin RĂSDAN, 90. Alexandru ZAHARIA, 11. Andrei ANTOHI

Rezerve: 30. Băjenaru, 8. Neagoe, 99. Niţu, 17. Udeanu.

O primă întrebare este daca o să fie sau nu Bani și la echipă secundă? Și aici nu ne referim la finanțele spaniolului Pablo Cortacero. Mustafa Bani este un mijlocaș lateral stânga extrem de rapid și, dacă este lăsat să intre în careu, devine o problemă serioasă pentru apărarea adversă. Totuşi, el este un jucător firav și, dacă este ținut strâns la marcaj de un jucător solid cu experiență, poate fi anihilat nu cu foarte mari probleme. Fotbalistul este des convocat și la echipa mare. El a fost luat la echipa mare în meciul cu Botoșani, a fost titular la înfrângerea cu Chindia Târgoviște și a intrat în repriza a doua în meciul cu Gaz Metan Mediaș. În partida cu UTA, a fost rezervă. Probabil va fi luat şi la echipa secundă în meciul cu Steaua, şi, mai apoi, și la meciul cu SC FC Fcsb SA 2003, deoarece vor trece mai mult de 24 de ore.

Dinamo 2 sau, mai exact, SC Dinamo 1948 SA 2, este antrenată de Emil Ursu, care este cunoscut pentru cariera de mijlocaș central la Victoria București, fosta echipă a actualului consilier de la Primăria Generală PSD, Mitică Dragomir. A mai antrenat pe: Poiana Câmpina, Buftea, Chiajna 2, Balotești și CS FC Dinamo (a lui Badea).

Pentru că am observat câteva erori din partea microbiștilor, trebuie să lămurim câteva aspecte. Echipele promovate sportiv (cum este Steaua) sunt obligate să folosească, pe tot parcursului jocului, doi jucători U21 și un jucător U20. Echipele secunde primite prin liga elitelor (Dinamo 2, Rapid 1923 2, Concordia Chiajna 2) sunt obligate să folosească 5 juniori U21 și 3 juniori U20, pe tot parcursul partidei. De aceea, Steaua este favorită certă. Și, încă un aspect tehnic, echipele secunde pot lua jucătorii de la prima echipă, dar doar pe cei care nu sunt trecuți pe lista A.

Steaua a câştigat toate cele 3 etape disputate până acum, cu Baloteşti (5-1)Fcsb II (2-1) şi Progresul Spartac (4-1).

Dinamo 2 a câştigat un singur meci, cel cu Fcsb 2.

Dinamo 2 este prima echipă de liga 3-a care reușeste să transfere un fotbalist la Hearts, în prima ligă din Scoția. Este vorba de Mihai Popescu care a jucat ultimul meci cu Fcsb 2.

Marcatorii lui Dinamo 2 sunt: Ahmed Bani (golul 3 cu fcsb 2), Claudiu Stan (golul 2 cu echipa ilfoveană galben-albastră), Andrei Spînu (golul 1 cu fcsb 2). Penescu Dragoș a marcat cu latul deschizând scorul cu Progresul Spartac. Iar în meciul cu Voluntari 2, Dinamo 2 a egalat prin nepotul lui Valentin Lazăr, Lazăr Alin Gabriel, cu o demarcare foarte bună.

Echipa dinamoviştilor este una ofensivă, însă cu multe erori naive în defensivă cauzate de lipsa experienţei.

Un jucător interesant este Amzar Costin Ionuț, cu nr. 31, un fotbalist de bandă stângă, care are un travaliu incredibil pentru vârsta lui și are incursiuni interesante spre centrul careului de 16 metri. Borcea Valentin nu știm dacă va juca, probabil Contra îl folosește la prima echipă pentru a fenta regula de U21. Andrei Florescu, Bani, Spînu, Tiberiu Curea și Borcea sunt tineri cu meciuri la România U17. Mitrea Andrei, fundaș lateral, este jucător de bază la Liga Elitelor de U19 unde, din păcate, noi nu mai avem echipă.

Micii dinamoviști au reușit să marcheze cel puțin câte un gol în fiecare partidă având numeroase ocazii.  Este, de departe, echipa care a ratat cel mai mult din această serie reușind să ne depășească și pe noi la această statistică tristă. Au 5 goluri marcate și 9 primite, în 3 partide. Au obținut 3 puncte exact cu fcsb 2.

Experimentații echipei care joacă la echipa secundă sunt Bejan Florin de 29 de ani (fundaș greu de trecut care a mai jucat la Fcsb, Viitorul, Astra), Sin Andrei, tot de 29 de ani, care este retrogradat frecvent la echipa secundă și Ionuț Șerban (mijlocaș central).

Au bătut fcsb 2 cu 3-2 (după ce, la pauză, echipa ilfoveană a avut 2-0). În meciul cu Progresul Spartac, au deschis scorul și au fost conduși până la pauză cu 2-1 împotriva cursului jocului. Din păcate pentru dinamovişti, la startul reprizei secunde portarul Eșanu nu îl informează pe tânărul Țone care nu se uită unde trimite și apare un autogol incredibil, iar Progresul  Spartac câștigă cu 5-1. În etapa trecută, cu Voluntari 2, din nou echipa ratează mult și pierde cu 2-1.

Întrebarea care se pune este dacă primul 11 va semăna cu echipa trimisă cu fcsb 2 sau cu Progresul Spartac, o garnitură ceva mai slabă. Dacă e să pariem ce portar va juca ar fi rândul lui Eșanu, însă, după gafele de la meciul cu Progresul Spartac, probabil va fi folosit Mitrovic Aleksander.  Ceilalți fotbaliști care au fost folosiţi mai frecvent în cele 3 meciuri și pe care îi vedem titulari sunt: Crețu Geanui, Oltay, Bejan Florin, Amzar Costin, Stan Claudiu, Lazăr Alin, Șerban Ionuț Gabriel (jucător experimentat), Bani Mustafa și Spînu Andrei Mălin. Probabil, în repriza a doua, vor intra: Florescu Andrei, Curea Tiberiu, Ionescu Cristian Ștefan și poate Țone pentru a îi ridica moralul după autogolul cu Progresul Spartac.

Dinamoviștii trebuie să înțeleagă că singurul derby este vineri, de la ora 15:00, meciul fiind transmis de Steaua TV.

Dinamo II – Steaua
Vineri, 2 octombrie 2020, de la ora 15:00.
Fără spectatori.
Meciul va fi transmis de Steaua TV.

Etapa următoare, Steaua o întâlneşte, acasă, pe Voluntari 2, iar Dinamo 2 se deplaseaza la Concordia Chiajna 2.

#aicieSteaua #spiritdeluptă