Steaua vs. Restul Lumii

Acesta este istoricul complet al statisticilor echipei de fotbal Steaua București de-a lungul timpului. În documentele și harta din această pagină, puteți vedea rezultatele cumulate ale Stelei contra tuturor adversarilor din istorie, în toate competițiile oficiale, calculate pentru anii de activitate ai clubului: 1947-2002 și 2017-2020.

Palmares Steaua București

Palmares Steaua București
- 21 campionate ale României;
- 20 Cupe ale României;
- 4 Supercupe ale României;
- 1 Cupă a Campionilor Europeni;
- 1 Supercupă a Europei.
21 campionate ale României; 20 Cupe ale României; 4 Supercupe ale României; 1 Cupă a Campionilor Europeni; 1 Supercupă a Europei.

Acest document reunește și sintetizează statisticile istorice ale meciurilor de fotbal disputate de Steaua București împotriva fiecărui adversar în parte, începând cu 1947 și până în 2020. Din moment ce, în clipa de față, statisticile Stelei existente în oricare publicație sau canal mass-media cuprind în mod eronat și meciurile unui alt club de fotbal, distinct de Steaua, demersul acestei lucrări era, de mult timp, unul ultranecesar. Totodată, „Steaua vs. restul lumii” dorește a fi unul dintre pașii ce se vor dovedi indispensabili informării corecte a opiniei publice în legătură cu situația identitară și istorică a echipei de fotbal a CSA Steaua București, situație ce nu poate fi în niciun fel pusă la îndoială prin nicio jumătate de măsură.

Au fost luate în calcul exclusiv competițiile oficiale, naționale sau internaționale, din perioadele 1947-2002 și 2017-2020. Astfel, campionatul național cuprinde Liga I (fostă Divizia A), Liga III, Liga IV, precum și diverse baraje interligi. Tot pe plan intern, mai sunt luate în calcul Cupa României (inclusiv faza municipală București) și Supercupa României. Pe plan internațional, documentul reunește rezultate din UEFA Champions League (fostă Cupa Campionilor Europeni), UEFA Europa League (fostă Cupa UEFA), Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală, precum și două competiții semioficiale recunoscute pe plan internațional, în care Steaua a jucat câte un sezon: Cupa Mitropa (sau Cupa Europei Centrale, redenumită pentru un sezon Cupa Dunării) și Cupa Balcanică.

#aicieSteaua #spiritdeluptă