Etapa 3: Steaua 4-1 Progresul 1944 Spartac

Rezultate din etapa a III-a:

CS Tunari 0️⃣0️⃣ Metalul Buzău

Rapid II 4️⃣2️⃣ CS Balotești

Concordia Chiajna II 0️⃣2️⃣ Fcsb II

Dinamo II 0️⃣1️⃣ FC Voluntari II

Steaua 4️⃣1️⃣ Progresul 1944 Spartac

În etapa următoare:

Fotbal Club Fcsb SA II 🆚 Rapid 2

Dinamo 1948 II 🆚 Steaua Bucureşti

Voluntari II 🆚 Metalul Buzău

CS Baloteşti 🆚 CS Tunari

Progresul 1944 Spartac 🆚 Concordia Chiajna II

Sâmbăta această nu se vor întâlni cele două galerii și duelul va fi doar în teren. Din păcate, taxele încasate de stat din domeniul horeca sunt mai importante decât bucuria suporterului de a sta în aer liber încurajând echipa favorită. Ar fi fost un spectacol absolut și steliștilor sigur le e dor să se dueleze cu o galerie, şi nu doar pe teren.

⚽ Au marcat: Chipirliu 11′, 70′, Pacionel 43′, Enceanu 90′ / Mihai Ion 87′.

Echipa de start: 1. Ştefan MUŞAT, 20. Marian NEAGU, 55. Wallace da SILVA, 4. Dean BEȚA, 13. Ilie ADRIAN, 15. Valentin BĂRBULESCU, 30. Liviu BĂJENARU, 7. Florin RĂSDAN, 14. Emilian PACIONEL, 90. Alexandru ZAHARIA, 77. Bogdan CHIPIRLIU

Echipa pe care Steaua o va întâlni este nimeni alta decât Progresul Spartac. Formația bleu-albastră a luat ființă pe data de 16 iunie 2016. Cavalerii frunzei de platan au pornit din liga a 5-a sub comanda lui Andrei Erimia și au obținut promovări consecutive până în liga a treia unde s-au lovit de titani ai fotbalului românesc printre care: SSC FARUL și FC Rapid 1923 (cu care, în dublă manșă, au avut rezultate bune: 7-0 şi 1-1, cu Farul, iar cu Rapid 3-1, acasă, și înfrângere 2-1).      

Steaua a câştigat în primele două etape cu Baloteşti (5-1) şi Fcsb II (2-1).

Progresul 1944 Spartac a învins FC Voluntari SA 2 (3-1) şi Dinamo 2 (5-1), fiind pe primul loc al clasamentului, datorită golaverajului.

Progresul 1944 Spartac nu afirmă că au palmaresul și marca vechiului FC Național, însă doresc să ducă spiritul progresist mai departe.

În cel de-al 3-lea sezon de Liga a 3-a, au avut adversar direct la promovare pe CSM Slatina. După primele 90 de minute și un meci extrem de echilibrat, este dictată o lovitură de 11 metri în mod total eronat din care Vasile Gheorghe transformă fără nicio emoție pentru slătineni, iar acela urma să fie momentul cheie din baraj. După această ratare, o parte dintre cei mai importanți jucători, și cei mai bine plătiți, aveau să plece la alte echipe. Acești jucători sunt: Leafu Nicolae (fundaș central, la Ulmu), Acasandrei Lucian (fundaș central, la Ulmu), Mihai Șandru (fundaș stânga, la Metaloglobus), Leonard Boiangiu (vine după o accidentare din cauza lui Doman de la Slatina, mijlocaș care negociază cu Ripensia Timișoara), Donca Mircea (coordonatorul, decarul, mijlocașul de creație a ajuns unde se agață harta în cui la Minaur Baia Mare), golgheterul, Ciprian Stanciu, cu 12 reușite (vârful de atac, la Minaur Baia Mare), al doilea golgheter, Ionuț Tudorache, cu 8 reușite (vârful de atac, la CS Afumați), portarul titular Iulian Răduța a plecat la Metaloglobus. Toți acești fotbaliști au fost din primul 14. O altă plecare este Dițu, la Balotești.    

Cei mai buni marcatori din sezonul trecut care au rămas la această echipă sunt ex-steliștii Răzvan Milea (nr. 10) și Giovani Petcu (nr. 8) cu 4 și 2 goluri, însă ei sunt mai mult jucătorii cu pasele de gol. Cei doi se aseamănă, din multe puncte de vedere, însă Răzvan Milea este jucătorul care leagă linia de mijloc cu cea ofensivă, este cel care execută loviturile libere și șuturile de la distanță, dacă îi este lăsat spațiu. Ambii sunt jucători cu centrul de greutate jos și extrem de fâșneți. Cei doi se înțeleg şi se simt foarte ușor pentru că joacă de mulți ani împreună. Giovani Petcu (nr. 8) este mijlocașul care îmbină facultatea cu fotbalul și pasele scurte cu centrările în adâncime, verticalizările către vârfurile de atac Eduard Radu (nr. 14) și Andrei Cazaciuc (nr. 44). Giovani Petcu este primul executant de la 11 metri cu 2 goluri deja marcate astfel în acest sezon.

Andrei Erimia joacă un sistem 4-4-2, însă se poate schimba în modul diamond 4-1-2-1-2 cu Lixandru (nr. 7, unul dintre cei mai vechi jucători în postura de mijlocaș central defensiv, fundaș stânga, din acest sezon). El urcă foarte mult. În cele 2 meciuri fundașii laterali Lixandru Eugen (nr. 7) și Vlad Petruț (nr. 2) au obținut câte o lovitură de la 11 metri.

Vârfurile de atac sunt înalte, însă total diferite. Eduard Radu (nr.  14) a venit de la Steaua ca fundaș central, însă Andrei Erimia l-a transformat în vârf de atac. Eduard Radu vine după o accidentare lungă după meciul cu Popești Leordeni. Este un fotbalist masiv, de forță, de execuție. Nu are explozie, însă, fiind din postura de fundaș, știe cum să tachineze defensiva adversă. Poate șuta  cu ambele picioare, însă îi place să stea în careul mic de 6 metri de unde lovește chiar cu exteriorul, latul, capul nu are preferințe, gol să fie. Nu e un fotbalist cu o alergare excelentă, însă, păstrând proporțiile, îți aduce aminte de Pippo Inzaghi. A marcat o dublă în meciul cu Voluntari 2 din prima etapă.

Celălalt vârf de atac este Andrei  Cazaciuc (nr. 44) care, pentru înălțimea lui, este extrem de rapid și poate pleca fulgerător sau poate trimite pase de gol ducându-se într-un flanc de unde pasează în buza porții. Șutează cu ambele picioare, însă este sub Milea sau Eduard Radu ca forță. Este foarte bun și la dribling în viteză. Un exemplul ar fi golul doi din meciul cu FC Dinamo 2.  Rezerva este Mihai Ion, venit de la Cetate Râșnov, care este ca profil undeva între cei doi titulari.

Stâlpul apărării este Parfeon Dănilă (nr. 5) cu execuții acrobatice în defensivă, fiind cel mai vechi jucător din lot la vârsta de doar 22 de ani. Fundașul dreapta, Vlad Petruț (nr. 2), este un jucător mobil cu incursiuni multe înspre tușa din dreaptă, însă alternează și cu intrări ușor spre careu. După meciul cu Dinamo 2, analiza INSTAT l-a cotat ca fiind cel mai bun jucător cu 274 de puncte, urmat de Petcu (nr. 8) și Lixandru (nr. 7), ambii cu 251. În prima etapă, cei mai buni au fost Lixandru și Eduard Radu.

La Progresul Spartac, joacă și mijlocașul Pacionel Ștefan (nr. 24) care este fratele lui Emilian Ștefan de la Steaua. Portarul este Andrei Voican care vine tot de la Steaua. Un portar de linia porții care a crescut mult după returul barajului cu Slatina.

Andrei Grigore (tot de la Steaua) poate juca mijlocaș dreapta sau fundaș dreapta.

Legătura dintre Steaua și Progresul Spartac nu se oprește la faptul că împart poziția de lider cu câte 6 puncte, ci foarte mulți jucători au venit de la Steaua la Progresul. Aceștia sunt: Andrei Voican, Andrei Grigore, Giovani Petcu, Răzvan Milea, Eduard Radu și Lolescu Mihai (accidentat). Mai este Cadolar Curt, împumutat la Roșiori. Mihai Butoi s-a retras din fotbal de la ei.

Cele două echipe au jucat un amical în vara sezonului 2018-2019 unde s-a terminat cu o victorie 2-1 pentru Progresul, după ce Predescu a deschis scorul pentru Steaua. Evident, acum loturile sunt total diferite.

Matei Eduard (nr. 99) este un fotbalist de creație venit de la Daco-Getica cu un șut bun, însă a ieșit accidentat etapa trecută unde a debutat cu gol și nu știm dacă va putea juca în meciul direct. Ceilalți jucători noi din lot sunt din academia progresistă. Un exemplul interesant este Ohaci Andrei (nr. 20, născut în 2003), care este mijlocaș ofensiv cu un gol dintr-un șut puternic.

Jucătorii folosiți de Andrei Erimia (care și-a început cariera ca antrenor la copii și juniori la FC Național la doar 21 de ani, motivat de motto-ul „Decât un jucător ratat, mai bine un antrenor de perspectivă!”) ca titulari în ambele meciuri sunt: Voican (portar), Parfeon Dănilă (nr. 5), Vlad Petruț (nr. 2), Alexandrescu Vlad (fundaș central venit de la academia progresistă), Lixandru Eugen (nr. 7),  Giovani Petcu (nr. 8), Andrei Grigore (nr. 6), Cazacic Robert (nr. 44) și Eduard Radu (nr. 14).

 Progresul Spartac este o echipă care joacă un fotbal spectacol, pe contre. Ei lasă spații în defensivă, nu ca Popești Leordeni. Ne așteptăm ca ambele echipe să marcheze. Sperăm ca Daniel Oprița să aleagă cel mai bun 11, chiar daca e condiționat de regula cu doi jucători U20 și unul U21. La Spartac, peste jumătate din primul 11 îndeplineşte condițiile U20. Va fi o luptă dintre tinerețe și experiență. Indiferent de rezultat, supărarea noastră ca suporteri rămâne că va trebui să urmărim de la TV și nu să ne duelăm într-un spirit de fair-play cu suporterii celor de la Progresul Spartac.

Forza Steaua! Fie ca vitezișii militari să îi învingă pe cei care joacă cu zâmbetul pe buze şi cu mingea la picior!

Etapa următoare, Steaua joacă la Dinamo 1948 SA 2, în timp ce Progresul Spartac întâlneşte pe CS Concordia Chiajna 2.

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, de la ora 17:00.
Fără spectatori.
Meciul va fi transmis de Steaua TV.