Etapa 7: Rapid II 0 – 1 Steaua

0-1 | Final

✅ Florin Răsdan 68′
🆚 Rapid II, în Etapa 7, Liga 3.


Echipa de start: 22. Horia Iancu, 16. Antonio Vlad, 4. Dean Beța, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie, 6. Mădălin Mihăescu, 15. Valentin Bărbulescu, 14. Emilian Pacionel, 77. Remus Chipirliu, 90. Alexandru Zaharia, 31. Robert Elek.

Rezerve: 1. Ștefan Mușat, 89. Ovidiu Morariu, 30. Liviu Băjenaru, 10. Rareș Enceanu, 7. Florin Răsdan, 11. Andrei Antohi, 47. Dragoș Nicolae, 18. George Călințaru, 8. Andrei Neagoe.

Steaua are meci important sâmbătă cu echipa secundă a Rapidului 1923.

Dar, înainte să vorbim de adversarul de sâmbătă, haideți să aruncăm o privire pe țintarul făcut de FRF. Pe bune, FRF? Credeați că nu observăm? Să fie o coincidență? Însă dvs mai credeți în coincidențe? Să explicăm puțin mirarea noastră.  Meciul cu SC FC fcsb 2 s-a jucat când echipa mare avea meci a doua zi cu FC Argeș la peste 24 de ore (Deci au putut utiliza jucători în lot la echipa mare care erau și la echipa secundă).


Cu tot respectul pentru FC Argeș, meciul nu era unul dificil pentru FC fcsb. Sars-cov 2 le-a stricat combinațiile reducând drastic lotul, iar Steaua a reușit să treacă de clonă în meciul direct. Chiar și așa, echipa lor mare tot a bătut pe FC Argeș.  Urmează etapă cu Voluntari 2, pe care Dinu Todoran de abia o aștepta. Avea să fie pauză în Liga 1, pentru că jucau naționalele. Ce convenabil pentru Voluntari să trimită câțiva jucători la echipa secundă în meciul direct cu Steaua. Ghinionul lor s-a numit iar sars-cov 2, care a anulat acest meci care se va juca pe 28 octombrie. Voluntari 2 și SC  FC fcsb 2 sunt obligate la doar 3 junori, exact ca Steaua (2 jucători U20 și unul U21) și, din ce știm, pot promova. Poate spuneți că e o coincidență. Fix în meciul în care Steaua joacă cu Rapid 2, echipa lor mare stă. Din nou fix în etapa cu Steaua. O echipă din liga a doua stă, pentru că sunt 21 de formații (încă) și nu se pot împerechea toate. 
Știm că erau multe nelămuriri în privința Listei A și Listei B, așa că o să lăsăm un paragraf din ROAF (www.frf.ro/wp-content/uploads/2018/07/ROAF-FRF.pdf).          
Lista A și lista B vor fi comunicate Departamentului Competiții al LPF, astfel: – cu 5 zile înainte de prima etapă a Campionatului Național ”Liga I”; – cu 5 zile înainte de reluarea Campionatului Național “Liga I” după vacanța de iarnă. Listele A și B vor fi completate potrivit modelului publicat de LPF și vor fi însoțite de lista cu staff-ul tehnic cu persoanele validate de FRF. După verificarea jucătorilor înscriși în listele A si B, LPF avizeaza lotul echipei și comunică Comisiei Centrale a Arbitrilor aceste liste. LPF are obligatia de a comunica Comisiei Centrale a Arbitrilor, orice modificare ale listelor A și B, dupa avizarea acestora de Departamentul Competiții al LPF și va publica lotul jucătorilor pe pagina sa oficială de internet ). frf.ro | 41 5. Lista A va putea fi modificată până la terminarea perioadei de transfer de vară, prin completare/înlocuire, însă numai cu jucători care au fost legitimați la club după comunicarea listei inițiale. După terminarea perioadei de transfer, lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire numai cu jucători care au fost legitimați la club după această dată, în baza excepțiilor regulamentare (jucători ale căror contracte au încetat în timpul perioadei de transfer sau ale căror cereri de încetare a raporturilor contractuale au fost soluționate prin hotărâri executorii după terminarea perioadei de transfer). Lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire și în perioada de transfer de iarnă, potrivit regulilor arătate mai sus. Lista B poate fi modificată prin completare/înlocuire și în timpul sezonului competițional, cu respectarea termenelor arătate mai jos. Orice solicitare de modificare a listelor formulată în baza prezentului articol trebuie comunicată LPF cu cel puțin 24 de ore înainte de startul primului joc al etapei. În situații excepționale, lista va putea fi modificată însă numai cu jucători legitimați după împlinirea termenului de 24 de ore arătat mai sus. 6. Locurile din lista A, ce nu pot fi ocupate prin înscrierea unor jucători eligibili, vor rămâne libere, numărul de jucători din lot fiind redus în mod corespunzător. Locurile libere pot fi completate oricând cu jucători care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și au fost legitimați la club după comunicarea listei inițiale. 7. Pentru Campionatul Național ”Liga a 2-a”, cluburile participante au obligația de a înscrie în raportul de arbitraj următoarele categorii de fotbaliști profesioniști: a. un număr minim de 10 jucători formați la nivel național (a se vedea art. 45, alineatul 7); b. un număr de maxim 2 jucători non-UE. 8. Lista A poate fi completată în tot cursul anului competițional cu jucători legitimați în cadrul Centrului de copii și juniori, care au viza FRF și nu au terminat perioada junioratului.

Trebuiau făcute aceste lămuriri pentru ca suporterul stelist să înțeleagă mai bine chichițele.

Și acum haideți să analizăm adevarsarul de mâine.
Cine este FC Rapid 1923 SA? În sezonul 2016-2017, Mișcare Feroviară joacă în Liga a 5-a și promovează. O parte din susținerea financiară era chiar de la sindicat. Avea ca acea echipă să dispară și să vina în loc Academia Rapid care o să joace cu CSA Steaua în liga a 4-a pe AMFB. Ei nu au avut CIS (certificat de identitate sportivă) și, pentru a intra în play-off, a trebuit să își schimbe puțin marca și numele. De aceea în play-off și în finala Cupei, faza municipală, au avut denumirea de FC R. Au reușit să recapete numele de Rapid. În aceste momente încă se judecă cu AFC Rapid (club din Liga 4-a). Tot din sursele din cadrul clubului de pe stadionul Regie ni s-a transmis că nu este deloc o supărare ca Primăria Sectorului 1 a dispărut de pe tricouri. Asta timpul o va demonstra dacă ei au avut dreptate. Această echipă secundă s-a format sezonul trecut, după ce giuleștenii au cumpărat TOATE LOTURILE DE LA REGAL SPORT!
Primul antrenor avea să fie Grigorie Ștefan care avea să plece secund la echipa mare cu Pancu. Apoi, în retur, a venit Marian Rada căruia nu i-a mai fost prelungit contractul de antrenor în această vară. Cum au ajuns ei în Liga a 3-a? Care au fost motivele pentru care au plâns după acel play-off? Meritau să joace conform regulamentului un meci direct? Puteau să ne bată? În continuare, o să încercăm să vă prezentăm obiectiv aspectele.
În primul rând FRF, a dat directiva că dacă diferența este mai mare de 3 puncte dintre locul 1 și 2, să nu se mai joace niciun meci direct. În cazul nostru diferența era de 7 puncte. Mingea era în terenul celor de la AMFB, dacă să riște acel play-off. Au fost întrebate echipele participante, iar Progresul București 05 și AFC Asalt au refuzat să joace. Bucharest United a dat un răspuns evaziv, iar Rapid 2 era singurul club care își dorea cu adevărat să joace. Răspunsul avea să fie unul negativ.

Știți cu toții puștii lor cu care se prezentau în sezonul trecut la Rapid 2: Lefer Ștefan, Botea Ștefan, Udeanu Alexandru (ajuns la Steaua), Neacșu Gabi Nicolae, Ilie Cosmin, Gheorghe Alexandru, Despa Alexandru, Dumitrescu Antonio, Pănoiu Ștefan, Amet Samir, Ghineț Vlad, Achiriloaiei Alexandru (portar care a ajuns la Popești Leordeni), Gheorghiță Ionuț, Olteanu Marius, Nițu Adrian Marian, Sandu Dan și Sapniac Adrian. Toți acești puști enumerați sunt fotbaliști formați la Regal Sport. Ceilalți fotbaliști pe care îi vom enumera pe analiza echipei actuale și nu sunt din acea enumerare, nu sunt de la Regal Sport. Știți că era întrebarea, oare ce jucători ar fi adus Rapidul de la prima echipă în meciul cu Steaua în acel play-off de promovare. Noi știam lista A a lor de sezonul trecut și astfel vă vom spune care fotbaliști puteau fi aduși în meciul direct.
De la prima echipă ar fi putut să vină în meciul din Liga a 4-a următorii: Drăghia și Popa (portari), fundașii: Băjan, Iacob, Manole, Copaci, Finica, Vadasis, mijlocașii: Draghiceanu, Pănoiu, Sefer, Dulca. Trebuie să ținem cont că ei trebuiau să joace tot cu 5 jucători U21 și 3 jucători U20. Aveau ei șanse reale cu Steaua cu acest lot? Foarte mici, este răspunsul cel mai onest! Rapidul avea să primească o invitație în Liga a 3-a, exact cum a primit și Concordia Chiajna 2. Dinamo 2 a intrat de drept cu echipa secundă. Oare dacă Steaua primea invitație de la FRF? Oare ce ar fi titrat ziarele?

Rapid 2 a pornit acest campionat cu un nou antrenor. Acesta este Mihai Iosif (46 ani), crescut în spiritul lor. A debutat în prima divizie la doar 17 ani. În sezonul 2016-2017, a fost principal la AFC Rapid cu care a promovat în Liga a 4-a. El alege, de cele mai multe ori, un sistem 4-3-3. Însă, cu Progresul Spartac a ales alt sistem 5-3-2, pe care credem că îl va alege și cu Steaua.
Nu doar noi am avut cazuri de sars cov 2, ci și ei. Un jucător interesant, care nu știm dacă își va reveni până la meciul cu noi, este Ștefan Pănoiu, depistat pozitiv în cantonamentul naționalei de U19. Un detaliu absolut întâmplător, a stat în cameră cu portarul fcsb-ist, Andrei Vlad.
Un alt mijlocaș interesant este Rareș Ilie, care a fost convocat la România U18.
Dacă e să ne uităm la portari, exceptând titularul Drăghia de la prima echipă, credem că Ciuculescu este mai bun chiar decât Tătaru și Bădescu.
Celebrul Ciuculescu nu a știut să gestioneze relația cu galeria Rapidului și a făcut niște gesturi penibile pentru cineva care s-a declarat stelist înfocat. El a mai jucat la Comprest Gim, Balotești și Viitorul Domnești. Era aproape de un transfer la Progresul Spartac, însă reușise performanța să fie într-un tur deja la 2 echipe diferite. Este un portar bun pe reflexe. Are o priză bună la minge. De asemenea, apăra foarte bine șuturile pe jos și la semi-înălțime. Probabil e si meritul antrenorului de portari, George Maria, pentru creşterea de forma a lui Ciuculescu.
Un fotbalist extrem de promițător și talentat este fundașul central, Alexandru Catrici. Cel care este și răspunzător cu loviturile de la 11 metri. Are chiar un gol marcat în meciul cu Dinamo 2. Este căpitanul echipei și este născut în 2003. Este un fotbalist înalt, chiar tehnic pentru vârsta lui și cu un plasament de jucător experimentat, cu detentă bună.

Colegul din defensivă, Cristian Ignat seamănă la caracteristici cu căpitanul, însă cu o tentă ceva mai puțin spectaculoasă. Are și el tot un gol marcat, însă cu capul. Este născut în 2001.

Ne așteptăm și la Vlad Mocioacă să intre, un fundaș central, care are minute bune la prima echipă.
Nepotu lui Dragomir zis Mitică, joacă la Rapid 2 și se numește Bogdan Dragomir.
Enrichi Finica ocupă poziția de fundaș stânga. Ne așteptăm ca steliștii să reușească multiple depășiri pe partea lui.
Mircea Leasă, fundașul dreaptă, născut în ’99, este un jucător care urcă mult în atac. Și-a făcut debutul la echipa mare în meciul cu Progresul Spartac (din Cupă), unde a jucat în nota defensivei feroviare.
Patrick Gogan este un mijlocaș central defensiv, născut în 2002, care probabil va intra în repriza a doua, dacă Jorza va fi din nou chemat de la echipa mare. Gogan are un gol marcat până acum în meciul cu FC fcsb 2.
Amir Jorza este un fotbalist care nu este în cea mai bună formă, însă rămâne un pericol real pentru echipele adverse. Este jucătorul de la mijlocul terenului care trebuie să facă o risipă imensă de efort fiind nevoit atât să ajute defensivă cât și să facă partea ofensivă. Are un șut bun.
Vlad Mocioacă este un alt fundaș central de la prima echipă și ne așteptăm să fie chemat pentru acest meci. La doar 17 ani, juca meci de meci, titular la Snagov în Liga a doua. Are 188 cm înălțime și doar 18 ani.
Vlad Ghineț joacă bine în sistemul 4-3-3, fiind mijlocaș stânga de picior drept.
Dumitrescu Antonio este mingicarul echipei. Iubește să aibă mingea la picior (poate prea mult). Șutează foarte bine de la distanță și nu trebuie lăsate spații de șut.
Vârful Nichifor Georgescu, născut în 2002, este un atacant rapid, însă puțin indisciplinat. Dovadă fiind suspendarea de 3 etape din meciul cu CS Tunari. El are un gol marcat în meciul cu Dinamo 2, din pasa lui Vlad Ghineț. Georgescu este fostul golgheter cu peste 60 de goluri marcate (atât în Liga a patra cât și în campionatul național de U19 din sezonul trecut).
Poate cel mai interesant tânăr fotbalist de la Rapid este Alexandru Despa cu 4 reușite în acest sezon. Este tipul de fotbalist rapid, cu tehnică foarte bună și combinativ.
Ne așteptăm ca multe dintre rezervele din Cupă să joace.
Dar, pentru că Rapidul este obligat la 8 juniori, Steaua este clar favorită. O să fie o reacție de orgoliul din partea rapidiștilor după meciurle slabe făcute la ambele echipe în ultima perioadă. Ca o veste bună, aproape tot lotul Stelei este refăcut. Probabil convalescența steliștilor este pe undeva echivalentă cu efortul fizic făcut de rapidiști în cele 120 de minute.
Rapid 2 vine după 1-1 cu CS TUNARI,  înfrângere 2-1 la Buzău, victorie 4-2 cu Balotești, înfrângere 4-1 la fcsb 2, înfrângere 0-2 acasă cu Progresul Spartac și ultima înfrângere 3-2 cu Dinamo 2. Este pe locul 9 cu 4 puncte.

Steaua a câştigat toate cele 5 etape disputate până acum, cu Baloteşti (5-1)Fcsb II (2-1)Progresul Spartac (4-1)Dinamo 2 (1-3) şi Concordia Chiajna 2 (2-0).

Rapid 2 vs. Steaua
Sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 15:00.
Fără spectatori.
Meciul va fi transmis de Steaua TV.

Etapa următoare, Steaua joacă cu CS Tunari, iar Rapid 2 joacă cu Concordia Chiajna 2.