Prima oară pe Stadionul Steaua? Iată cum ajungi la stadion şi ce opţiuni de parcare ai

Iată câteva informaţii care te pot ajuta să ajungi la stadion, dacă vii în Bucureşti cu trenul, avionul sau maşina.

🔺 Dacă vii cu trenul, cel mai probabil ajungi la Gara de Nord. De acolo, ai două variante (dacă excludem varianta taxi/uber):

  • iei metroul M1 şi mergi două staţii, până la Crângaşi; de acolo, vei lua tramvaiul 41 înspre Ghencea şi vei coborî la ultima staţie; apoi, vei merge 600m înapoi, spre stadion, şi ai ajuns!
  • iei autobuzul 178, de pe bd. Dinicu Golescu, şi cobori la Crângaşi, de unde iei, ca mai sus, tramvaiul 41.

🔺 Dacă vii cu avionul, vei ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. De acolo, vei lua trenul până la Gara de Nord, iar apoi vei urma paşii de mai sus. Trenul de la Aeroport la Gara de Nord circulă cu o frecvenţă de 40 de minute, cu program non-stop şi are o durată a călătoriei de 20-25 de minute.

🔺 Dacă vii cu maşina, trebuie doar să setezi pe waze Stadionul Steaua, şi vei ajunge unde trebuie. Cu maşina, problematică va fi găsirea unui loc de parcare, ţinând cont de faptul că la stadion nu poţi parca. De aceea, trebuie să ajungi din timp şi să cauţi un loc de parcare pe străzile din proximitatea Stadionului (ai grijă să nu fie unul plătit).

Parcări în jurul Stadionului Steaua

Stadionul Steaua are o parcare atât subterană, cât și în fața Tribunei 1, dar, momentan, acestea nu sunt deschise.
În general, suporterii nu au foarte multe variante pentru a parca mașinile. Deși în Sectorul 6 și în apropierea stadionului există câteva Smart Parking (parcări pe verticală), nu există nicio parcare publică mai mare. Alternativele sunt:
1. pe stradă.
2. în Complexul Sportiv Steaua
2. în apropierea celor mai mari centre comerciale:

  • Home & Design Mall (L-V închide la ora 20:00, S – 17:00, D – 15:00) – 200m – 2 minute
  • Kaufland (L-S închide la ora 23:00, D – 20:00) – 700 m – 9 minute
  • Auchan Drumul Taberei (închide la ora 22:00) – 1,1 km – 14 minute
  • Carrefour – 1,2 km – 15 minute
  • Dedeman (L-S închide la ora 21:00, D – 19:00) – 1,3 km – 16 minute

Tarife

  • De la 1 august 2021, o călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei (în cazul transportului de suprafață, acest bilet este valabil 90 de minute); un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei (120 de minute pentru transportul de suprafață, cât și pentru cel subteran).
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Costul unei călătorii cu trenul de la Aeroport la Gara de Nord este de 4 lei.

Cum plăteşti călătoriile?

🔺 În multe dintre vehiculele STB, plata se poate face direct cu cardul, dar, acolo unde această posibilitate nu există, vei avea nevoie de un Card Activ care poate fi nominal/nenominal; acesta se distribuie gratuit la prima emitere, pe baza actului de identitate (în cazul celui nominal), la oricare Centru de Emitere şi Reîncărcare Carduri al STB SA. Reîncărcarea acestui tip de card poate fi efectuată la toate centrele de vânzare ale STB SA, la automatele de vânzare și prin intermediul platformei de reîncărcare on-line. Plata călătoriilor se poate face şi prin SMS.

🔺 Pentru călătoriile cu metroul, cartela va fi cumpărată de la casele de bilete din fiecare staţie de metrou; în fiecare staţie există automate de vânzare a biletelor, acolo unde plata se poate face card/cash.

🔺 Biletul de tren poate fi achiziţionat direct din staţia de tren de la aeroport sau online.

Pentru mai multe informaţii, consultă site-urile STB, Metrorex, CFR călători.


Luptă, Steaua!