PLAYOFF – Etapa a IX-a: Steaua 2-0 Unirea Slobozia

Au marcat: Claudiu Dragu 25′, Emilian Pacionel 80′

STEAUA
Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 20. Florin Răsdan, 5. Sergiu Bactăr, 4. Dean Beța, 14. Robert Neacșu, 88. Adi Popa, 10. Rareș Enceanu, 6. Mădălin Mihăescu, 15. Claudiu Donose, 80. Claudiu Dragu, 77. Bogdan Chipirliu
Rezerve: 22. Horia Iancu, 18. Iustin Răducan, 11. Dragoş Huiban, 21. Vasile Buhăescu, 13. Adi Ilie, 9. Emilian Pacionel, 89. Teodor Erhan, 99. Marin Tinel, 30. Răzvan Florea
Antrenor: Daniel Oprița
Unirea Slobozia
Prima echipă: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.), Coadă, Trașcu, Silaghi, Bolohan, Afalna, Gherghiceanu
Rezerve: Poiană – Seb. Ivan, D. Mihai, Greu, Perju, Dorobanțu, Mih. Lemnaru, Gîrbăcea, Gulceac
Antrenor: Adrian Mihalcea

Urmează un meci dificil cu Unirea Slobozia, o echipă căreia nu am reușit să-i marcăm decât un gol în 2 partide, și de la care am primit un gol. Rezultatele precedente au fost 1-1 și 0-0, ambele în deplasare, la Slobozia.

Pentru Steaua, este ultimul meci din playoff acasă.

Unirea Slobozia este cotată la 2,33 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 2,66 milioane de euro.

60% golurile marcate de Unirea Slobozia sunt marcate din acțiune. Fotbaliștii cei mai constanți din echipă sunt Constantin Toma, Ionuț Cristian Poiană, Ionuț Cristian Gurău, Antonio Cruceru, Alexandru Ionuț Dinu, Gabriel Lazăr, Christo Raul Bolohan, Antonio Ciprian Perju, Florinel Valentin Ibrain și Robert Cristian Mustacă.
Fobtaliștii cu cel mai bun procentaj de gol și pasă de gol pe meci sunt: Constantin Toma, Christ Nkama Afalna, George Sebastian Ivan, Christo Raul Bolohan, Răzvan Greu și Ionuț Stoica.
Ialomiţenii care participă cel mai des la goluri sunt Constantin Toma, Robert Mustacă, Răzvan Lucian Greu, George Sebastian Ivan, Ionuț Stoica și Christo Raul Bolohan.

Unirea Slobozia este o echipă care a marcat cele mai multe goluri în primele 15 minute, iar cele mai multe goluri sunt primite în intervalele 30-45 și 60-75. Sistetemele folosite de către Adrian Mihalcea sunt 4-4-2 și 4-2-3-1. Cu Steaua, Unirea Slobozia a folosit sistemul 4-2-3-1.

Majoritatea atacurilor poziționale sunt pe flancuri, iar pe contraatacuri nu au o zonă preferată.Fotbaliștii de la Unirea Slobozia cu cele mai multe pase decisive, de tip cheie, sunt Constantin Toma, Christ Nkama Afalna, Răzvan Lucian Greu, Antonio Crucereu și Robert Mustacă. Fotbaliștii care cadrează cel mai bine pe poartă sunt Christ Nkama Afalna, George Sebastian Ivan, Constantin Toma și Răzvan Lucian Greu. Ialomițenii cu cele mai multe driblinguri reușite sunt Constantin Toma, Antonio Cruceru, Răzvan Greu, Ionuț Coadă și Florinel Valentin Ibrain. Andrei Sebastian Trașcu, Antonio Ciprian Perju, Florinel Valentin Ibrain, Alexandru Ionuț Dinu și Constantin Toma au cele mai multe deposedări reușite.
Cei care care câștigă cele mai multe dueluri aeriene sunt Alexandru Ionuț Dinu, Florinel Valentin Ibrain, Gabriel Lazăr și Antonio Ciprian Perju.
Credem că este evident că după această analiză sumară Constantin Toma este de departe cel mai interesant fotbalist al celor de la Unirea Slobozia.

În următoarea așezare, vom prezenta fotbaliștii de la AFC Unirea 04 Slobozia, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 3 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
12. Ionuț Cristian Poiană, portar, cu 720 de minute jucate în acest sezon (90/0/0), 27. Ionuț Cristian Gurău, portar, cu 1620 de minute jucate în acest sezon (0/90/90), 21. Florinel Valentin Ibrain, fundaș dreapta, cu 1934 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 4. Alexandru Ionuț Dinu, fundaș central, cu 2324 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 18.Antonio Ciprian Perju, fundaș central, cu 2041 de minute jucate în acest sezon (0/0/28), 14. Gabriel Lazăr, fundaș central, cu 784 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 10. Constantin Adrian Toma, fundaș stânga, cu 2022 de minute jucate în acest sezon (0/90/90), 6. Andrei Silvian Trașcu, mijlocaș central la închidere, cu 988 de minute jucate în acest sezon (90/50/62), 8. Ionuț Viorel Coadă, mijlocaș la închidere, cu 2261 de minute jucate în acest sezon (90/89/90), 24. Christo Raul Bolohan, mijlocaș ofensiv dreapta, născut în 2003, cu 1844 de minute jucate în acest sezon (89/90/90), 23. Antonio Ovidiu Cruceru, mijlocaș central, cu 1810 de minute jucate în acest sezon (90/40/0), 95. Răzvan Lucian Greu, mijlocaș central, cu 1469 de minute jucate în acest sezon (0/21/21), 11. Robert Cristian Mustacă, mijlocaș ofensiv stânga, născut în 2002, cu 1320 de minute jucate în acest sezon (0/0/0), 7. Robert Mihai Silaghi, mijlocaș dreapta, născut în 2002, cu 485 de minute jucate în acest sezon (78/69/69), 9. Vadim Gulceag, atacant, cu 654 de minute jucate în acest sezon (65/69/69), 17. George Sebastian Ivan, atacant, cu 704 de minute jucate în acest sezon (25/1/0), 29. Cezar Hristian Gherghiceanu, atacant, născut în 2001, cu 237 de minute jucate în acest sezon (12/21/21) și 98. Christ Nkama Afalna, atacant, cu 1469 de minute jucate în acest sezon (90/90/90)Marcatorii echipei sunt: Constantin Adrian Toma (6 goluri în 23 de meciuri), Robert Cristian Mustacă (4 goluri în 22 de meciuri), Florinel Valentin Ibrain (4 goluri în 23 de meciuri), Christo Raul Bolohan și Alexandru Ionuț Dinu (4 goluri în 26 de meciuri), Alexandru Ionuț Stoica (3 goluri în 10 meciuri), Christ Nkama Afalna (3 goluri în 19 meciuri), Răzvan Lucian Greu (3 goluri în 23 de meciuri), Vadim Gulceac (2 goluri în 11 meciuri) și Antonio Ciprian Perju (2 goluri în 24 de meciuri).

Cu un punct obținut cu Unirea Slobozia, Steaua este calificată la baraj, deoarece, la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este numărul de puncte în sezonul regulat, acolo unde Steaua are un punct peste Concordia Chiajna.


Steaua nu a reușit în acest sezon să obțină niciun punct cu cei de la U Cluj și nici nu a reușit să marcheze vreun gol. Trebuie menționat că, în turul playoff-ului, Steaua nu merita să piardă la Cluj, însă atunci a fost vorba de ghinion.

Cele 2 loturi utilizate în ultimul meci sunt: Steaua cu H. Iancu (cpt.) – D. Oroian (Ius. Răducan 78′), Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu, Mihăescu (Enceanu 59′) – Ad. Popa (Răsdan 84′), Șt. Pacionel (Buhăescu 46′), Em. Pacionel – Chipirliu (Huiban 84′), antrenor Daniel Oprița și U Cluj cu Gorcea – Romeo (Alarcon 24′, Dobrescu 85′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), P. Pîrvulescu – Balgiu (I. Filip 85′), Romario Pires – M. Ciobanu (Hofman 85′), Haită (Remacle 67′), Ely Fernandes – Boiciuc, antrenor Erik Lincar.

La ultima întâlnire dintre cele două echipe Steaua a avut 2 ocazii după 45 de minute și 7 ocazii la finalul partidei. U Cluj a avut 4 ocazii după 45 de minute și 7 ocazii la finalul meciului.Steaua a avut 3 șuturi pe poartă, 6 șuturi pe lângă poartă, în timp ce U Cluj a avut 5 șuturi pe poartă și 4 șuturi pe lângă poartă. Steaua a avut un cartonaș roșu și 5 cartonașe galbene, în timp ce oaspeții au avut doar 4 cartonașe galbene. La raportul loviturilor de colț, Steaua a avut 4, iar clujenii au avut 3.
Steaua, în acest meci, nu a mai avut eficiență în fața porții, iar fundașii centrali au făcut unele dintre cele mai slabe meciuri. Centralul Popa Cătălin a avut un arbitraj bun, deși, dacă era să arbitreze în spiritul jocului, și nu în litera arbitrajului, poate îl ierta pe căpitanul Valentin Bărbulescu de al doilea galben, deoarece fotbalistul nostru a vrut să evite instigarea oaspeților de a se bucura ostentativ la câțiva metri de Peluza Sud.

Declarații lui Daniel Oprița arată ce s-a întâmplat în stadion ”O înfrângere dureroasă contra unei echipe de valoare căreia nu am reușit să îi luăm nici măcar un punct. Ne doream, am greșit, am făcut greșeli. A fost o victorie meritată a lor. Am vrut să egalăm, am pus presiune, dar până la urmă parcă nici fizic nu am putut pe final, atunci când trebuie să alergi, să întorci rezultatul contra unei echipe valoroase. O atmosferă frumoasă, și de aceea suntem dezamăgiți că am pierdut. Jucătorilor nu le-a picat bine, dar le mulțumesc că i-au chemat pe jucători, pe mine, ne-au încurajat. Sunt alături de noi și la bine, și la rău.
Nu m-am uitat la fază, eram pe bancă și nu am văzut foarte bine ce s-a întâmplat. O să vorbesc cu el, o să văd ce s-a întâmplat. În acest moment nu pot să spun ceva(n.r. – despre arbitraj). A fost un arbitraj bun. Poate ne-a dat cartonașe mai ușor, dar nu din cauza arbitrajului n-am câștigat azi. Au și marcat ei la greșelile noastre. Când faci greșeli într-un astfel de derby, e greu.
Se luptă toate trei, se pare că noi am scos tot ce am putut din acest lot, pentru că e clar că echipele de deasupra sunt peste noi, și valoros, și financiar. Vrem să câștigăm, ne dorim, dar ei își joacă șansa. Vor încerca, vor vrea locul 5 așa că nu o să fie un meci ușor. Jucăm trei meciur într-o săptămână și nu o să fie ușor”.

Valentin Bărbulescu a reacționat după ce Steaua este acuzată în lumea fotbalului că face jocul unor echipe ”Vreau să încep prin a spune un singur lucru: sunt foarte indignat, foarte supărat, mânios pe tot ce se aude pe la colțuri. Să înțeleagă toată lumea din fotbal că noi nu facem jocurile nimănui. Noi apărăm acest tricou și blazonul acestei echipe.
E atât de dureros să pierzi în fața lor, să te duci acolo în fața suporterilor… îți dau și lacrimile. Mă supără rău chestia asta că am face jocurile cuiva (n.r. – cine a acuzat Steaua). La Ploiești, după meciul cu Hermannstadt… dacă ne uităm pe caseta tehnică, au avut cinci ocazii și au dat patru goluri. Așa e la fotbal.
Nu am avut prezența de spirit să le răspund la Ploiești. Voi când ați luat trei în minutul 20 la U Cluj, ați stat drepți cu ei? E fotbal, se întâmplă, poți prinde o zi proastă să nu-ți intre. Azi dacă intra ocazia lui Pacionel credeți că era aceeași desfășurare a meciului? Asta e cel mai dureros pentru noi, muncim foarte mult în fiecare zi și aruncă neica nimeni cu noroi în noi.
Ne-am dorit la fiecare meci, am ajuns în primele patru. Poate în subconștientul nostru există ideea asta că nu avem drept de promovare, dar nu s-a spus clar asta: ‘Nu ai voie și gata!’. Tot se caută. Noi nu avem treabă cu ce se întâmplă juridic, noi ne facem treaba pe teren. Primul obiectiv impus era accederea în play-off, după care ne-am propus noi să terminăm 1-4. Suntem la un punct să ne îndeplinim acest obiectiv. Trebuie să recunoaștem superioritatea celor de la U Cluj, ne-au bătut de trei ori, trebuie să fim fair-play”.

Erik LincarO partidă echilibrată, am început temător jocul, chiar cei de la Steaua au avut o ocazie importantă la început, în start, după care, încet-încet, am intrat în joc, am echilibrat ostilitățile în special la mijlocul terenului, am jucat foarte bine defensiv. Prima repriză nu a fost foarte spectaculoasă, dar mă bucur că am marcat, că am intrat în avantaj la pauză.Am avut, pe contraatac, câteva situații bune, păcat că nu am reușit să marcăm mai repede și să avem liniște, dar așa e la fotbal. Zic eu că am jucat bine, mai ales în prima repriză. Ne-am apărat, cred că singura lor ocazie din repriza a doua a fost prin Buhăescu, care a ratat de la șapte-opt metri, plus câteva șuturi de la distanță.Noi tot timpul am jucat bine cu Steaua, mai puțin în repriza a doua de la Cluj.
La cornere mereu sunt erori, e greu să numești una anume, sunt scheme, blocaje, de aceea la cornere în general sunt erori. Fiecare echipă se apără în zonă, e destul de greu să nu apară greșeli. Prin această victorie menținem șansa primelor două locuri. Urmează meciul dintre locul 1 și locul 3, un meci interesant. Nu știu dacă ne avantajează vreun rezultat acolo, dar cel mai important e că noi mai avem două jocuri, jucăm acasă cu Hermannstadt și la Chiajna, iar pentru a promova trebuie să câștigăm.
Le-am zis jucătorilor că și-au îndeplinit obiectivul de a fi în primele patru echipe, între locurile de baraj care ne mai oferă o șansă, iar după aceea, când am câștigat cu Steaua la Cluj, le-am zis că acum trebuie să încercăm să terminăm în primele două locuri, să nu mai așteptăm meciurile de baraj„.

PLAYOFF – Etapa a IX-a: Steaua – Unirea Slobozia
📆 Duminică, 8 mai 2022, de la ora 12:00
📌 Stadionul Steaua
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport
🎫 Bilete pe iabilet.ro şi la casa de bilete a stadionului.