Etapa a IV-a: Unirea Slobozia 1-1 Steaua

Au marcat: Constantin Toma 32’/ Bogdan Chipirliu 37′.

Min 32 1-0 Constantin Toma bate penalty-ul cu stângul, impecabil, sub transversală, ușor în dreapta
Min 30 Oroian îl faultează pe Mustacă în colțul din stânga al careului, în interior, și arbitrul dictează penalty

Min 36 1-1 Steaua se aruncă în atac după golul primit și obține un corner din stânga. Mingea centrată în fața careului mic este deviată în dreapta, Remus Chipirliu urmărește și reia din voleu, superb, din circa 7 metri lateral, sub transversală, spre colțul lung.

Steaua: Bărbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Val. Bărbulescu (cpt.), Măd. Mihăescu (Băjenaru 61′) – Al. Zaharia (Răsdan 52′), Chipirliu (Șt. Pacionel 90+5′), St. Drăghici (Huiban 61′) – Buhăescu (Em. Pacionel 61′)
Rezerve neutilizate: M. Enache – Enceanu, Rob. Neacșu, Bactăr
Antrenor: Daniel Oprița

Unirea Slobozia: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Cruceru (Gab. Lazăr 90+2′), Coadă – Savu (Bolohan 46′), Greu (Vl. Suciu 79′), Mustacă – I. Stoica (Seb. Ivan 86′)
Rezerve neutilizate: Poiană – Trașcu, M. Matei, D. Mihai, Turcu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Steaua revine cu un meci în campionat, după o eliminare dureroasă din Cupa României.
Echipa antrenată de Daniel Oprița a avut doar 3 înfrângeri, începând din 2019, toate în Cupa României. Ultima a fost pe 22 septembrie 2020, tot în turul 2 al Cupei, acasă, cu Popești Leordeni.

Există o regulă prin care echipa din liga superioară într-un meci cu o echipă din ligă inferioară va folosi juniori conform regulilor ligii inferioare. Adică Steaua trebuia să folosească cu Progresul Spartac 2 juniori 2002 și unul 2001. La Liga a 2-a trebuie să folosești un junior 2003 și un junior 2001. Aceste reguli se respectă pe tot parcursul meciului. Evident, poți să folosești jucători și mai tineri, însă acești ani sunt limita maximă de vârstă. În avancronică trecută, am zis despre Progresul că este o echipă sudată și asta cred că este cea mai bună caracterizare a lor. Un lot clar inferior Stelei și cu mai puțină experiență, însă o formație care a făcut meciul vieții, cu traseele de joc bine stabilite pentru că joacă de un sezon împreună, fiind primul 11 standard. Singura apariție nouă în primul 11 a lui Andrei Erimia a fost Ionuț Tudorache, însă și el este o revenire, deoarece a fost doar un sezon plecat la Afumați.
Steaua nu a folosit cei mai utilizați jucători, asta probabil și pentru că au jucat pe 10 august la Târgu Jiu, 14 august cu Dacia Unirea Brăila, 18 august la Progresul și vor juca pe 22 august la Slobozia și 29 august cu Ripensia Timișoară. Dacă privim obiectiv, Progresul părea cel mai slab adversar și cu ei puteai să odihnești câțiva fotbaliști, pentru a îi putea utiliza în meciuri teoretic mai dificile.
Nu o să prezentăm numele jucătorilor ambelor echipe, ci anii lor. La Steaua în primul 11 au fost 2 de 2003, 1 de 2001, 1 de 2000, 1 de 1999, 2 de 1995, 1 de 1994,  1 de 1990 și 2 jucători de 1989. La Progresul Spartac, au fost utilizați în primul 11 2 jucători de 2004, 1 de 2002, 2 de 2000, 2 de 1999, 3 de 1998 și 1 de 1997.
   
Și raportul ocaziilor a fost în favorea progresiștilor. La pauză, conduceau cu 5 la 3, iar după fluierul final raportul a fost 12 la 7 în favoarea echipei lui Andrei Erimia.

Să revenim la meciul de dumincă.
Unirea Slobozia este o echipă înființată în 1995, apoi reînființată în 2004. Această echipă a avut doar 7 sezoane în Liga 2-a, restul au fost, în mare parte, în Liga a 3-a. Cea mai bună clasare a lor în Liga a 3-a a fost un loc 3. Unirea Slobozia s-a salvat de la retrogradare în dubla cu Recea când au reușit, în retur, să revină cu 3-0 după ce au fost conduși în tur cu 2-0. Ei au promovat în Liga a 2-a în sezonul 2019-2020, când au trecut de Mostiștea Ulmu în dublă manșă cu 2-0.
Unirea Slobozia este cotată la 2,10 milioane de euro și pe hârtie este mai puternică decât Steaua, însă am văzut în meciul de Cupă ce înseamnă omogenitatea și relațiile de joc.

Președintele echipei este Constantin Prepeliță. Vicepreședintele este Ion Nica, iar directorul sportiv este Ilie Lemnaru.
Antrenorul principal este Adrian Mihalcea, iar secunzi sunt: Mugur Bolohan, Costea Enache și Marius Milea. Maseurul echipei este Mihai Nicu.

Unirea Slobozia a câștigat prima etapă la nou promovată Unirea Dej cu 2-0. Ambele goluri au fost marcate de Robert Mustacă, un mijlocaș ofensiv stânga. Este tipul de fotbalist ”wide target man”, care se traduce în jucătorul care va sta în preajma fundașului lateral, care, de cele mai multe ori, are o statură medie. Va aștepta mingile lungi și înalte din propria jumătate.
În acest meci, Adrian Mihalcea a trimis următoarea garnitură cu sistemul 4-2-3-1:
Portar Ion Cristian Gurău, Christ Nkama Afalna,  Christo Bolohan, Ionuț Coadă, Antonio Cruceru, Alexandru Ionuț Dinu, Răzvan Greu, Florinel Valentin Ibrian, Robert Mustacă, Ciprian Perju, Constantin Toma.

În etapa a 2-a, Adrian Mihalcea a trimis următoarea echipa Ion Gurău – Florinel Ibrian Valentin, Ionuț Dinu, Perju Ciprian, Constantin. Toma (cpt.), Antonio Cruceru, Ionuț Coadă, Christo Bolohan, Sebastian Ivan, Robert Mustacă, Alexandru Stoica

Dacă este să facem o statistică a meciului, ialomiţenii au avut o primă repriză perfectă, cu 4 ocazii de marca, în schimb, ce oaspeții nu s-au apropiat de poarta adversă. La finalul celor 90 de minute, gazdele au avut 6 oportunități de a marca, iar cei de la Șelimbăr au avut 2 ocazii.
Primul gol a fost marcat de atacantul Alexandru Stoica venit de la Voluntari 2 și cu ceva meciuri la prima echipă. Acesta a marcat cu capul din centrarea de pe stânga a lui Robert Mustacă.
Al doilea gol a fost obținut în urma unui fault în careu de către atacantul Marius Savu, care a intrat în locul atacantului Christo Bolohan. Căpitanul și cel mai experimentat jucător, Constantin Toma, a executat lovitura de la 11 metri fără emoții.

În etapa a 3-a Unirea Slobozia avut următorul 11  Ion Gurău –Florinel  Ibrian, Ionuț Dinu,Ciprian Perju, Constantin Toma (cpt.), Ionuț Coadă, Antonio Cruceru, Robert Mustacă, Răzvan Greu, Marius Nicolae Savu, Ionuț  Stoica.

Acest meci a fost decis în minutul 2, atunci când Marius Burlacu îl faultează ca ultim aparator pe atacantul Stoica venit de la Voluntari. Faultul a fost la 17 metri lateral. De acolo, Perju a deschis scorul printr-o lovitură liberă ușor dreapta. De acolo meciul a avut un singur deznodământ. Ialomițenii au avut 4 ocazii în prima repriză, iar brașovenii doar o singură șansă prin Sburlea. La final, raportul ocaziilor a fost 9-1 pentru oaspeți, iar scorul final a fost  6-0.
Ciprian Perju a ieșit accidentat de pe teren și a fost înlocuit de Lazăr.  Probabil tot Lazăr va juca și cu Steaua.
Golul 2 a fost a lui Florin Ibrian de la 12 metri dintr-un șut cu stângul. În minutul 64, Alexandru Stoica scapă pe un contraatac din propria jumătate (are o viteză bună de reacție) și trage de la marginea careului pe sub portar pentru golul al treilea.

La câteva momente după ce intră pe teren, atacantul Savu Mihai marchează la colțul scurt. În minutul 89, după o lovitură de colt, Ionuț Dinu lovește mingea cu capul din 5 metri și marchează la colțul scurt.
Marius Matei (aripă stânga) a intrat pe parcursul meciului, iar după o țesătură de pase trimite cu exteriorul piciorul drept în vinclul porții.
Niciun meci a celor de la  Unirea Slobozia nu a fost televizat până acum.

Unirea Slobozia și-a schimbat total primul 11. Cam toți jucătorii veniți în vară sunt titulari. De aceea, nu are nicio legătură locul ocupat de ei sezonul trecut.
Venirile sunt: Stoica Alexandru (atacant împrumutat de la Voluntari), Matei Marius (mijlocaș central de la Foresta Suceava), Bolohon Christo (liber de contract), Andrei Dorobanțu (mijlocaș de 16 ani de la Voluntari, a nu fi confundat cu Adrian Dorobanțu de la Voluntari, care a jucat și la Steaua), Ionuț Coadă (fundaș central venit de la SSU Polit Timișoara), Mihai Daniel (fundaș dreapta venit de la Metalul Buzău) Robert Mustacă (liber de contract), Ivan Sebastian (atacant/mijlocaș ofensiv împrumutat de la CS Mioveni), Răzvan Greu (mijlocaș central de la Farul Constanța) și Criprian Perju (fundaș stânga/central de la FC Buzău).
Au reușit să aducă fotbaliști mai buni datorită implicării Consilului Județean.

Cei mai interesanți fotbaliști sunt: Antonio Cruceru, Alexandru Stoica, Constantin Toma, Gabriel Lazăr, Ciprian Perju, Ionuț Coadă, Florinel Ibrain și Ionuț Gurău.

Juniorii titulari sunt: Alexandru Ionuț Stoica (2000), Robert Mustacă (2002), Christo Bolohan (2003), dar mai sunt și alți jucători tineri în primul 11. 
Rezerve de juniori sunt Marius Savu Nicolae (2003) care este atacant și Marius Gabriei Matei (2002), care este mijlocaș central.
Antonio Cruceru este un mijlocaș care leagă liniile între ele și ține mijlocul terenului. Este unul dintre cei mai bine cotați jucători (175.000 de euro). A venit de la actuala Unirea Constanța și a mai jucat la: Petrolul Ploiești, Academica Clinceni, Chindia Târgoviște și FC Argeș. Are peste 80 de meciuri în liga a 2-a.
Alexandru Ionuț Stoica este un atacant de 1.81 m înălțime venit de la Voluntari. Este principalul pericol al echipei. Un atacant care face un presing avansat. Un atacant cu o bună poziționare și deja călit pentru vârsta lui cu peste 20 de meciuri la Liga 1 și 50 la Liga a 2-a. A mai jucat la Balotești, Unirea Constanța (fosta Farul) și Voluntari. Este cotat la 150.000 de euro. În acest sezon are 2 goluri marcare alături de Robert Mustacă.
Golgheterul campionatului este Bogdan Chipirliu cu 3 goluri.

Constantin Toma este jucătorul cheie al echipei. El este un fotbalist polivalent, însă poziția de bază este de fundaș stânga. Este cel mai experimentat jucător al echipei. Acesta poate urca și la mijloc. Este jucătorul emblemă al echipei, fiind din sezonul 2013-2014 la echipă.
Ionuț Coadă este mijlocașul central defensiv (poate juca și fundaș central) cu rolul de a distruge atacurile adversarilor. Acesta vine de la SSU Poli Timișoara unde a avut peste 70 de meciuri în liga secundă. Este cotat la 200.000 de euro și are 23 de ani.
Florinel Ibrian (27 de ani) este fundașul dreapta al echipei care urcă foarte mult în atac. Are peste 120 de meciuri în liga secunda. A mai jucat și la Dunărea Călărași.
Ionuț Gurău este un portar născut în 1999 format la academia lui Hagi. A mai trecut pe la Buzău și Daco-Getica.

Probabil primul 11 folosit va fi Ion Gurău (portar)- Constantin Toma (fundaș stânga), Ionuț Dinu (fundaș central), Gabriel Lazăr (fundaș central stânga), Florinel Ibrain (fundaș dreapta), Antonio Cruceru (mijlocaș box to box), Ionuț Coadă (mijlocaș central la închidere), Robert Mustacă (mijlocaș ofensiv stânga, este și under), Răzvan Greu (mijlocaș ofensiv central), Christo Bolohan (mijlocaș ofensiv dreapta este și under) și Ionuț Stoica (atacant)
Probabil, sistemul utilizat va fi 4-2-3-1, însă este posibil ca Adrian Mihalcea să schimbe total echipa.
E o partidă în care deznodământul nu este ușor de anticipat. Ambele echipe au jucat în primele etape cu formații care nu aveau pretenții la primele lorcuri din clasament.

Steaua trebuie să aibă o reacție de orgoliu și să învingă această echipă extrem de greu de bătut.
Slobozia are 10 goluri marcate și niciunul primit, în timp ce Steaua are 8 goluri marcate și 2 primite, de la Dacia Unirea Brăila. 

Cu toții la Slobozia!

Etapa a IV-a: Unirea Slobozia – Steaua
📆 Duminică, 22 august 2021, ora 16:30
📌 Stadionul “1 Mai”
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
.