PLAYOFF – Etapa a III-a: U Cluj 1-0 Steaua

A marcat: Florian Haită 10′.

STEAUA
Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 14. Robert Neacșu, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 19. Stephan Drăghici, 88. Adi Popa, 27. Ștefan Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 21. Vasile Buhăescu, 77. Bogdan Chipirliu.
Rezerve: 22. Horia Iancu, 5. Sergiu Bactăr, 20. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 6. Mădălin Mihăescu, 18. Iustin Răducan, 80. Claudiu Dragu, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoş Huiban
Antrenor: Daniel Oprița

U Cluj
Prima echipă: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Dobrescu, Balgiu, Romario Pires (cpt.), Haită, Ely Fernandes, Hofman, Val. Alexandru
Rezerve: Aur. Păun – M. Ciobanu, P. Pîrvulescu, Ribeiro, Remacle, Tescan, Vomir, Boiciuc, I. Filip
Antrenor: Erik Lincar

Steaua a făcut un meci mare cu Petrolul, iar noi am anticipat acest lucru în avancronica precedentă.

Este clar că ACS Petrolu 52 a făcut transferuri mai multe decât ale Stelei, însă echipa lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici este mai omogenă ca niciodată. Steaua, față de sezonul regulat, este mult mai periculoasă la fazele fixe. Dacă este să ne aducem aminte de ultimul meci direct dintre Petrolul și Steaua, diferența au făcut-o fazele fixe. Orice rezultat este posibil. Teoretic, prahovenii sunt favoriți, însă noi credem că stelișii sunt clar mai în formă, iar lupii galbeni vor pleca cu cel mult un punct acasă.” 

Steaua a învins liderul clasamentului, iar această victorie este doar cea de a doua în fața primelor 3 clasate. ACS Petrolu 52 avea doar două înfrângeri până acum, în acest sezon.
Titularii celor două echipe au fost: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 14. Robert Neacșu, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 19. Stephan Drăghici, 88. Adi Popa, 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu, 21. Vasile Buhăescu, 77. Bogdan Chipirliu. Rezerve: 22. Horia Iancu, 5. Sergiu Bactăr, 20. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 6. Mădălin Mihăescu, 18. Iustin Răducan, 80. Claudiu Dragu, 9. Emilian Pacionel, 27. Ștefan Pacionel, iar antrenorul este Daniel Oprița.
Petrolul Prima echipă: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Cioiu, Măzărache – S. DiarraRezerve: Moroz – Pashov, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău, Duță, Tucaliuc, M. Chindriș, iar antrenorul este Nicolae Constantin.    

Lovitura de start simbolică a meciului a fost dată de Florea Voinea. Acesta este o legendă a clubului Steaua, cu peste 100 de goluri în aproape 200 de meciuri jucate pentru Steaua. A venit la roș-albaștri chiar de la Petrolul.    

Înainte de a trece la analiza meciului, trebuie să menționăm atmosfera extraordinară făcută în tribune. Oaspeții puteau să vină până la 2500, însă au cerut doar 1000 de bilete. Nu înțelegem de ce unele site-uri menționau că ar fi fost 2000. Atunci, dacă e să păstrăm raportul, ar fi trebuit ca doar în Peluza Sud să fie cel puțin 12.000 de suporteri. Oricum, numărul real al audienței este pe undeva la 11.000 de spectatori. Pentru cei din fața televizoarelor, sperăm că a fost o problemă tehnică, nu ceva intenționat prin faptul că microfoanele de audiență dinspre peluza noastră nu au funcționat, deși se observă pe unele imagini cum cei de la tehnic duc cât mai aproape microfoanele de ambianță către galeria Petrolului. Duelul bannerelor a făcut meciul și mai savuros, iar fanatismul suporterilor din tribune a dus meciul la un alt nivel. Scenografiile făcute de băieții de la peluză au făcut meciul și mai memorabil. Un alt moment de lăudat a fost coeziunea dintre tribuna a 2-a și Peluza Sud, care i-a împins pe steliști spre o victorie care a relansat campionatul în Liga a 2-a.

Au marcat: Bogdan Chipirliu 57′, 69’/ Sory Diarra 9′.
În minutul 9, nou-venitul Cioiu reușește o acțiune superbă individuală și trimite în fața porții către Sory Diarra, care șutează la colțul scurt pentru 1-0. 
Reluările au lăsat de dorit și asta va lăsa unora șansa să spună că nu a fost 11 metri pentru Steaua, deși, dacă vă uitați la o viteză de 0.25, se va observa ca mingea lovește mai jos de umăr. A mai fost o fază discutabilă și nu ne referim la cea din minutul 44, când Măzărache atinge mingea cu mâna, în mod voluntar, ci la un posibil fault în propriul careu a celor de la Petrolul. Steaua egalează în minutul 57 prin Bogdan Chipirliu de la 11 metri. În minutul 69, Raul Bălbărău degajează lung pe Vasile Buhăescu în flancul drept, care trimite o pasă, pe jos, la Bogdan Chipirliu. Golgheterul Stelei trage slab, însă Raul Avram scapă incredibil în propria poartă și Steaua câștigă.
Pe parcursul primei reprize, ambii mijlocași central la închidere au ieșit accidentați (Valentin Bărbulescu și Mădălin Mihăescu). De remarcat este faptul că Steaua a întors scorul fără un mijlocaș la închidere clasic (Ștefan Pacionel).
Dacă după prima repriză oaspeții au fost puțin peste Steaua, în repriza a doua, băieții lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici au fost cu o clasă peste cei de la Petrolul. Steaua a avut 11 șuturi spre poartă și 4 pe poartă, în timp ce prahovenii au tras de 11 ori spre poartă și de 5 ori pe spațiul porții. Steaua a avut o posesie superioară celor de la Petrolul, iar posesia a fost una pozitivă, nu prin pase laterale la trecerea timpului.
Cei mai periculoși jucători în fața porții au fost Sory Diarra și Bogdan Chipirliu. Fotbalistul cu cele mai multe driblinguri a fost Stephan Drăghici. ACS Petrolu 52 a fost o echipă care a faultat clar mai mult decât Steaua.Jucători de remarcat după acest meci au fost Chipirliu, Robert Neacșu, Rareș Enceanu, Raul Bălbărău, Dean Beța, Vasile Buhăescu, Oroian și Stephan Drăghici. La Petrolul, s-au remarcat Valentin Țicu, Pashov, Sory Diarra, Huja și Meijers.

Ne așteptam să avem un meci greu cu liderul campionatului. O echipă bună, sunt foarte bucuros că am reușit să revenim după ce am fost conduși la pauză, în fața unei echipe bune. În prima repriză am intrat timorați, poate că miza jocului și-a pus amprenta. Și publicul a contat, dar la pauză am discutat cu jucătorii și le-am zis că acestea sunt meciurile adevărate pe care trebuie să le câștigi. Un meci cu Petrolul, un derby, nu trebuia pierdut. (…) Îi felicit pe jucători, dar și publicul. (…) Niciodată nu vreau să zic ceva rău de altă echipă. Unde sunt, acolo îmi fac meseria. Am fost la Petrolul, am avut ani frumoși, m-am simțit bine, suporteri extraordinari care încurajează echipa, au făcut și ei o atmosferă frumoasă azi”, a spus Oprița la finalul meciului cu Petrolul, conform liga 2 prosport.

Multe nu sunt de spus. Am pierdut, am pierdut trei puncte, sunt numai trei puncte. Luptăm în continuare și sunt sigur că putem mai mult decât am arătat azi. Sunt sigur că, cu puțină șansă, am fi putut câștiga, pentru că situațiile cele mai mari, cele mai bune, le-am avut noi, și la 1-0. Din păcate, în joc greșelile se plătesc și noi am făcut astăzi două greșeli mari, care ne-au costat. La pauză le-am spus să fim atenți, să nu comitem mari greșeli, pentru că doar așa se pot câștiga sau se pot pierde meciuri. Din păcate, am comis-o”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport, conform liga2prosport
.”Jucătorii nu s-au relaxat și eu am spus-o întotdeauna că promovați vom fi la final, dacă suntem în primele două locuri. Astăzi am fi putut să ne fi ușurat un pic munca. Din păcate, nu am făcut-o. Sunt meciuri de jucat în continuare. Sunt sigur că cu o atitudine bună vom reuși să terminăm în primele două clasate. Nu am apucat să văd faza penalty-ului. Nu comentez arbitrajul, asta mi-am propus. Asta a văzut arbitrul, asta a dat. E târziu acum să ne legăm că poate a fost, poate n-a fost”, a comentat Nae Constantin.

În etapa a III-a din playoff, Steaua se deplasează la U Cluj.  

Steaua a ajuns la 44 de puncte, în timp ce adversarii de joi au 47 de puncte. O victorie a Stelei ar face ca situația să fie și mai presantă în legătură cu schimbarea Legii Sportului. Vrem Steaua în A!

Steaua a demonstrat că, din punct de vedere sportiv, merită să se bată pentru promovarea în prima divizie. U Cluj este o echipă cotată la 4,17 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 2,69 milioane de euro. Deși Steaua este mai slab cotată decât U Cluj, forma Stelei este una de invidiat, iar coeziunea dintre antrenori, jucători și suporteri este una mai rar întâlnită.

Fotbaliștii care au ajuns în această iarnă la U Cluj sunt Dobrescu Mihai, Romeo Roberto și Filip Ioan de la Gaz Metan Mediaș, Romario și Fernandes Ely de la Farul Constanța, Păun Aurelian de la Academica Clinceni, Remacle Martin de la FC Botoșani și Ilie Florin de la UTA Arad.Cei care au plecat de la echipă în această iarnă sunt: Daniel Nicolae Pîrvulescu la Concordia Chiajna, George Mihai Micle la FC Argeș, Robert Dumitru Răducanu, Victor Robert Dican la FC Botoșani, Albert Nicolae Voinea la CS Mioveni, Andrei Cristian Blejdea la FC Hermannstadt, Carol Alexandru Taub la Concordia Chiajna, Iaser Țurcan, Alexandru Daniel Gîț la Unirea Dej, Charles Benoit Koffi Acolatse și Daniel Ionuț Novac la Foresta Suceava.

În următoare așezare, o să prezentăm fotbaliștii de la AS FC Universitatea Cluj, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 2 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
33. Andrei Cristian Gorecea, portar, cu 1435 de minute jucate în acest sezon (90/90), 24. Roberto Romeo, fundaș dreapta, cu 360 de minute jucate în acest sezon (90/90), 18. Florin Ionuț Ilie, fundaș central, cu 360 de minute jucate în acest sezon (90/90), 23. Dănuț Costinel Gugu, fundaș central, cu 1260 de minute jucate în acest sezon (0/0), 44. Denis Florentin Ispas, fundaș central, cu 1344 de minute jucate în acest sezon (90/90), 6. Florinel Cătălin Mitrea, fundaș stânga, cu 1359 de minute jucate în acest sezon (0/0), 22. Paul Ovidiu Pârvulescu, fundaș stânga, cu 407 de minute jucate în acest sezon (74/90), 16. Ioan Constantin Filip, mijlocaș central la închidere, cu 315 de minute jucate în acest sezon (90/90), 7. Elv Ernesto Lopes Fernandes, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 440 de minute jucate în acest sezon (90/81), 11. Dragoș Sebastian Tescan, mijlocaș ofensiv dreapta/stânga, cu 788 de minute jucate în acest sezon (79/66), 31. Marius Florian Ciobanu-Vanghele, mijlocaș ofensiv dreapta/stânga, cu 538 de minute jucate în acest sezon (0/0), 97. Albert Marius Hofman, mijlocaș ofensiv dreapta/stânga, cu 1335 de minute jucate în acest sezon (90/90), 8. Cristian Marian Balgiu, mijlocaș central, cu 1374 de minute jucate în acest sezon (0/24), 52. Romario Santos Pires, mijlocaș central, cu 384 de minute jucate în acest sezon (90/85), 10. Florin Nichita Haită, mijlocaș ofensiv central, cu 1246 de minute jucate în acest sezon (11/5), 32. Alexandru Boiciuc, atacant, cu 1287 de minute jucate în acest sezon (79/24) și 91. Valentin Marius Alexandru, atacant, cu 260 de minute jucate în acest sezon (11/66).
Cel mai interesant jucător adus în această iarnă este Romario Pires, cotat la 450.000 de euro, cu peste 100 de meciuri în prima ligă și peste 100 de meciuri în prima divizie din Israel, deja fotbalist de bază în angrenajul lui Erik Lincar.
Roberto Romeo și Ioan Constantin Filip sunt foști jucători de prima ligă cu peste 100 de meciuri, respectiv peste 200 de meciuri în prima ligă. Ambii jucători au jucat o lungă perioadă la Gaz Metan Mediaș. 
Un alt fotbalist venit de la o echipă cu mari probleme financiare este Paul Ovidiu Pârvulescu, cu peste 200 de meciuri în prima ligă. A avut o scurtă perioadă și prin campionatele Austriei și al Poloniei. Are și 10 selecții la naționala României U21. Ne așteptăm ca acești 4 fotbaliști să fie titulari.

Cei mai în formă fotbaliști de la U Cluj în ultimele etape sunt 52. Romario, 22. Pîrvulescu, 7. Ely, 44. Ispas, 10. Haită, 33. Gorcea şi 11.Tescan. Majoritatea golurilor au fost marcate din acțiune, 23. Majoritatea golurilor din faze fixe au fost înscrise din lovituri de colț, 6 la număr. Cele mai multe goluri au fost marcate în intervalele 0-15 și 30-45, 16. Cele mai multe goluri au fost primite în intervalul 60-75. U Cluj folosește cel mai des sistemul 4-2-3-1. Pe contre, utilizeaza sistemul 4-3-3.La pase decisive, Sergio Ribeiro este cel mai important jucător. Cei mai buni jucători la driblinguri sunt Haită, Blejdea și Boiciuc.


Cei care vor să afle mai multe despre lotul celor de la U Cluj pot citi avancronica de la meciul din sezonul regulat.

Va fi un meci greu? Da! Mai greu decât cel cu ACS Petrolu 52? Probabil că da! De ce? Pentru că Steaua merge cu autocarul, iar drumurile patriei sunt mai obositoare decât ar trebui.
Steliștii vor fi prezenți, însă numărul lor depinde de fiecare dintre voi. Ziua și ora nu sunt cele mai potrivite, dar Steaua are de ce să spere chiar și în aceste condiții la un egal, și, de ce nu?, cu ceva pragmatism pe contraatac, să reușească o victorie răsunătoare. U Cluj este favorită pe hârtie, însă #spirituldeluptă al Stelei a arătat că nimeni din Liga a 2-a nu ar trebui să se considere favoriți cu noi. Forza Steaua!

PLAYOFF – Etapa a III-a: U Cluj – Steaua
📆 Joi, 7 aprilie 2022, de la ora 19:30
📌 Cluj Arena
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Look Sport