PLAYOFF – Etapa a IV-a: Unirea Slobozia 0-0 Steaua
STEAUA
Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 19. Stephan Drăghici, 88. Adi Popa, 27. Ștefan Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 90. Alexandru Zaharia, 21. Vasile Buhăescu, 11. Dragoș Huiban.
Rezerve: 11. Horia Iancu, 14. Robert Neacşu, 13. Adrian Ilie, 20. Florin Răsdan, 6. Mădălin Mihăescu, 9. Emilian Pacionel, 5. Sergiu Bactăr, 18. Iustin Răducan, 80. Claudiu Dragu.
Antrenor: Daniel Oprița
Unirea Slobozia
Prima echipă: Poiană – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru – Bolohan, Afalna, Mustacă – Gulceac
Rezerve: Ciupercă – Seb. Ivan, D. Mihai, Mih. Lemnaru, Rob. Silaghi, Dorobanțu, Trașcu, Gab. Lazăr, Gherghiceanu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Steaua a fost din nou condusă după 45 de minute, în meciul cu U Cluj, însă, de această dată, trupa lui Daniel Oprița nu a mai reușit să revină în repriza a doua, cauze fiind accidentarea lui Chipirliu și ineficacitatea din fața porții.
Jucătorii de la U Cluj utilizați au fost Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Dobrescu (P. Pîrvulescu 83′) – Balgiu (I. Filip 71′), Romario Pires (cpt.) – Haită (Ribeiro 83′), Ely Fernandes (Tescan 71′), Hofman – Val. Alexandru (Boiciuc 60′), iar Steaua i-a folosit pe Bălbărău – D. Oroian, Beța, Walace, Rob. Neacșu (Al. Zaharia 46′) – Ad. Popa (Cl. Dragu 81′), St. Drăghici (Em. Pacionel 81′), Șt. Pacionel, Enceanu – Chipirliu (Huiban 21′), Buhăescu (Răsdan 78′)
Au fost 3 momente cheie ale meciului, iar primul este golul lui Haită după o fază fixă. Un alt moment cheie este faultul extrem de dur a lui Balgiu, care nu a primit nici măcar cartonașul galben, deși ar merită o suspendare dublă perioadei de accidentări a lui Bogdan Chipirliu, pentru ca acel fotbalist să înțeleagă că fotbalul mai e și despre fair-play. Același Balgiu face încă un fault de galben spre roșu. Dacă acel fotbalist nu va primi o suspendare serioasă (totuşi, fiind un fault de joc, suspedarea ulterioară este puţin probabilă), ar trebui ne aducem aminte că unii fotbaliști de-ai noștri au primit eliminări la simple proteste în aceste sezoane. Un alt moment cheie a fost alcătuit din faulturile repetate ale lui Pires. În minutul 52, îl calcă pe picior pe Adrian Popa, fără ca măcar să primească cartonaș galben, iar doar 3 minute mai târziu are o intervenție chiar mai dură la Rareș Enceanu. Romario Pires intră cu talpa pe glezna lui Enceanu și primește doar galben. Dacă acești fotbaliști ar fi fost eliminați, noi credem că Steaua nu pleca învinsă la București.
A fost un meci dur, din partea ambelor echipe, însă este vina centralului că a scăpat meciul din mână, prin faptul că nu l-a eliminat pe Balgiu după ce a observat că Bogdan Chipirliu este faultat dur.
U Cluj a avut 4 ocazii în prima repriză și 2 șuturi pe poartă, în timp ce Steaua a avut 3 ocazii și un singur șut pe poartă, ceea ce face ca scorul după 45 să fie unul just. În a doua repriză, U Cluj nu a mai avut nicio ocazie, în timp ce Steaua a ajuns la 9 ocazii și 4 șuturi pe poartă, însă, cu toate acestea, nu a reușit să marcheze niciun gol.
Declarațiile celor doi antrenori reflectă cel mai bine realitatea din teren:
”Sunt dezamăgit că nu am plecat cu cel puțin un punct, pentru că îl meritam. Cel puțin un punct meritam în această partidă. Am fost echipa care a controlat repriza a doua de la un capăt la altul. Am încercat să jucăm fotbal, am avut și ghinion contra unei echipe care s-a apărat cu toți jucătorii. Ce pot să spun? Ei se bucură, au luat trei puncte, dar câteodată mai bine pierd un meci așa cum l-am pierdut noi, decât să câștig cum au câștigat ei.Îmi dă speranțe jocul pe viitor, pentru că suntem o echipă care a încercat să joace fotbal. Am pierdut, se mai întâmplă, dar când vrei să joci fotbalul te răsplătește până la urmă.Ce să zic? Felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o în a doua repriză. Și suporterii ne-au felicitat, le-au plăcut jocul și atitudinea noastră.Am încercat să jucăm, am avut ocazii destul de mari, dar ăsta e fotbalul, plecăm cu un gust amar de aici, pentru că am fost echipa mai bună. O să avem returul cu ei, la noi acasă. A fost un fault la care nu s-a acordat nici măcar cartonaș galben. Domnul arbitru să îmi explice și mie cum, de la doi metri, fiind bine poziționat, îmi spune că a greșit. A uitat să scoată un cartonaș care era spre roșu, jucătorul nu știu cât timp o să stea. Avea sânge, i s-a umflat glezna. A fost un fault dur care l-a scos pe Chipirliu din joc pentru mai multe meciuri. Și nu a dat nici măcar galben, chiar dacă arbitrul era aproape.Mi-a spus, așa, cu aroganță, că a greșit. Asta e, nu avem ce face”, a declarat Daniel Oprița, pentru Digi Sport.
”Am suferit mult și mă așteptam ca cei de la Steaua să sufere din punct de vedere fizic, dar, din păcate, în a doua repriză am văzut la mulți jucători de-ai mei că chiar sufereau pe teren și asta le-a permis lor să-și creeze situații de a marca. Recunosc superioritatea Stelei, dar, până la urmă, ce a fost important în a doua repriză a fost că nu am mai primit gol din fază fixă, ne-am apărat foarte bine, deși cred că au avut multe situații de acest fel. Îmi felicit jucătorii pentru dăruire, determinare, dar, vedeți, în acest play-off meciurile se câștigă foarte greu, sunt multe rezultate de egalitate, iar totul ține de mici detalii. Echipele sunt foarte apropiate valoric, iar, tot timpul, cele trei puncte te duc în zona în care poți să speri la mai mult. Ne bucurăm pentru publicul numeros care a fost la meci. Este pentru prima oară în acest sezon. Mi-aș fi dorit de mai mult timp să avem atâția suporteri la stadion. Ce e important, și aici mă repet, ar fi să creadă mai mult în noi, pentru că, tot timpul, aici la Cluj, au fost momente când lucrurile au luat-o într-o zonă negativă și am spus tot timpul: Haideți să fim echilibrați, haideți să încercăm să fim mai pozitivi și să credem în acești minunați jucători.După jocul de la Slobozia, când, până la urmă, am câștigat un punct, am și spus că s-ar putea ca cu acel punct să avem șansa să promovăm direct. Fiecare joc este foarte echilibrat și, atunci, e necesar să luptăm și să câștigăm”, a declarat Erik Lincar pentru Digi Sport.
În această perioadă, meciurile se succed rapid, iar la numai 3 zile distanță Steaua are o nouă confruntrare cu revelația Ligii a 2-a, Unirea Slobozia. Dacă e să privim obiectiv, și Steaua este una dintre revelațiile campionatului, având în vedere că este o nou promovată. Din păcate, trupa lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici a mers cu autocarul peste 1100 km în ultimele 3 zile.
În sezonul regulat, meciul dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, 1-1.
Unirea Slobozia este antrenată de Adrian Mihalcea, care a reușit să închege o echipă solidă.
Ialomitenii au adus în această iarnă următorii jucători: Cezar Ionuț Gherghiceanu, de la Steaua, și Vadim Gluceag, de la Petrocub.
Fotbaliștii care au plecat de la Unirea Slobozia sunt: Dorin Radu, la Recolta Gheorghe Doja (împrumut), Marius Gabriel Matei, la Ceahlăul Piatra Neamț, Marius Nicolae Savu, la Oțelul Galați, și Cosmin Turcu, la Olimpic Cetate Râșnov.
În următoare așezare, o să prezentăm fotbaliștii de la AFC Unirea 04 Slobozia, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 3 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
27. Ionuț Cristian Gurău, portar cu 1440 de minute jucate în acest sezon (0/0/0), 12. Ionuț Cristian Poiană, portar cu 360 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 10. Constantin Adrian Toma, fundaș dreapta/stânga, cu 1572 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 18. Antonio Ciprian Perju, fundaș dreapta/stânga, cu 1883 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 4. Alexandru Ionuț Dinu, fundaș central, cu 1784 de minute în acest sezon (90/90/90), 21. Florinel Valentin Ibrain, fundaș central, cu 1394 de minute jucate în acest sezon (90/0/90), 8. Ionuț Viorel Coadă, mijlocaș la închidere, cu 1748 de minute jucate în acest sezon (84/90/90), 6. Andrei Silvian Trașcu, mijlocaș central la închidere, cu 691 de minute jucate în acest sezon (1/59/0), 23. Antonio Ovidiu Crucere, mijlocaș central, cu 1504 de minute jucate în acest sezon (90/77/87), 95. Răzvan Lucian Greu, mijlocaș central cu 1348 de minute (15/31/75), 98. Christ Nkama Afaina, mijlocaș central, cu 1015 de minute jucate în acest sezon (89/90/90), 24. Christo Raul Bolohan, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 1323 de minute jucate în acest sezon (89/59/87), 11. Robert Cristian Mustacă, mijlocaș ofensiv stânga, cu 1192 de minute jucate în acest sezon (75/46/0), 9. Vadim Gulceag, atacant, cu 281 de minute jucate în acest sezon (75/59/15), 17. George Sebastian Ivan, atacant, cu 569 de minute jucate în acest sezon (0/31/0) și 29. Cezar Hristian Gherghiceanu, atacant, cu 123 de minute jucate în acest sezon (15/13/65).
Steaua va avea un meci dificil la Slobozia, însă steliștii trebuie susținuți frenetic de către suporteri.
Steaua trebuie să învingă pe Slobozia, pentru a păstra distanța față de Concordia Chiajna. Să preconizăm un scor este aproape imposibil, însă noi credem că Steaua este ușor favorită. Ambele echipe se aseamănă prin omogenitate și coeziunea dintre antrenori și jucători, însă Slobozia nu are galeria Stelei.