Etapa a III-a: Steaua 0-4 Miercurea Ciuc

Au marcat: Peter Gal-Andrezly 15′, Soufiane Jebari 45+2′, 56′, Richárd Jelena 83′

STEAUA
Prima echipă: 1. David Dincă, 24. Costinel Gugu, 55. Walace da Silva, 70. Laurențiu Corbu, 17 Darius Oroian, 10. Rareș Enceanu, 42. Cristian Balgiu, 79. Ștefan Bodișteanu, 11. Adi Popa, 77. Bogdan Chipirliu, 23. Tsvetelin Chunchukov.
🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 18. Iustin Răducan, 15. Alexandru Sima, 9. Emilian Pacionel, 27. Ștefan Pacionel, 5. Doru Calestru, 98. Alexandru Sabău, 99. Atanas Trică
Antrenor: Daniel Oprița
FK Miercurea Ciuc
Prima echipă: Gyenge – Gal-Andrezly, M. Kovacs, Kelemen, Apro – Ivanovici, L. Kovacs, Panos, Jebari – El-Sawy, Jelena
Rezerve: Moga – Nemanic, R. Takacs, Vita, Csiszer, Schieb, Bărăbaș, T. Suciu, Csuros
Antrenor: Francisc Dican

Adversara Stelei din etapa a treia este AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Aceasta este o formație cu finanțare de la guvernul maghiar, conform GSP.ro.

La meciurile de fotbal din Miercurea Ciuc apare frecvent steagul așa zisului Ținut Secuiesc.

Sursa foto : FB FC Csikszereda

Pe raportul financiar ne-a atras atenția capitolul subvenții, donații și alte venituri autorități statale/locale în valoare de 994.287 lei în anul 2021.
Pe ziarul Ziua News a apărut un articol în data de 14.04.2022 cu titlul „Trădare, dar să știm și noi! Clubul finanțat de Guvernului de la Budapesta declarat de utilitate publică în România”.

Nota de fundamentare a guvernului, apărută în luna mai, demonstrează că site-ul Ziua a avut dreptate. O să cităm din ultima pagină „Faţă de cele prezentate, s-a întocmit prezentul proiect de hotărâre de Guvern privind recunoașterea Asociaţiei Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc ca fiind de utilitate publică, pe care îl supunem spre aprobare Guvernului„. MINISTRUL SPORTULUI Carol-Eduard NOVÁK Avizăm favorabil: VICEPRIM-MINISTRU KELEMEN Hunor MINISTRUL FINANȚELOR, Adrian CÂCIU MINISTRUL JUSTIȚIEI, Marian Cătălin PREDOIU.

Pe clasamentul academiilor, ciucanii sunt pe locul 2 la nivel național, în timp ce Steaua se află pe locul 11. La nivelul ligii doua, doar SC Dinamo 1948 SA și SSU Poli Timișoara se mai află în top 10, pe locul 7, respectiv 8.
Conform transfermarkt, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc este cotată la 3,15 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 3,12 milioane de euro. Aceste formații fiind și cele mai bine cotate. Evident că analiza celor de la transfermarkt este una strict orientativă.

Ca rezultat direct, ne aducem cu drag aminte primul meci oficial pe Stadionul Steaua, când Bogdan Chipirliu a marcat unicul gol, Steaua câștigând cu 1-0. Trebuie menționat că Steaua a obținut cele 3 puncte într-un meci în care orice rezultat final era posibil.

Csikszereda Miercurea Ciuc respectă în oglindă parcursul față de sezonul trecut. Ciucanii au avut în sezonul trecut un debut catastrofal cu 5 înfrângeri din 5 meciuri, însă, în ultima etapă, au fost la un gol distanță de a ajunge în play-off. Momentan, ciucanii au 2 înfrângeri după primele 2 etape, cu 2-1 la Unirea Dej și 0-1, acasă, cu Concordia Chiajna.

Francisc Dican a folosit următorul lot de jucători în meciul cu Unirea Dej: Gyenge – R. Takacs, Nemanic, Apro, M. Kovacs, Csuros (cpt.), L. Kovacs, Gal-Andrezly, Jebari, P. Ivanovici, El-SawyRezerve: Karacsony – Kelemen, T. Hadnagy, Vita, Csiszer, Schieb, Bărăbaș, T. Suciu, Jelena, iar în meciul cu Concordia Chiajna a utilizat Gyenge – Csiszer, Nemanic, Apro, Vita – Csuros (cpt.)(Jebari 62′), L. Kovacs (T. Suciu 87′) – Gal-Andrezly, El-Sawy (M. Kovacs 78′), Schieb – Jelena
Rezerve neutilizate: Karacsony – Kelemen, R. Takacs, Tajti, Bărăbaș, Ivanovici

Fotbaliștii care au plecat de la ciucani sunt: Botond Gergely, Rodri Hernando, Salvatore Marrone și Sargys Metoyan, iar cei care au sosit în această vară sunt: Mark Kovacs (de la CAO Oradea), Klemen Nemanic (Tabor Sezana), Dino Stancic (Tabor Sezana), Ferenc Szin(FC Puskas) și Toni Suciu (CSC 1599 Șelimbăr).

Dino Stancic (30 de ani, 177 cm, 70 kg și de picior drept) este un fotbalist sloven care a venit în acest sezon de la Tebro Sezana. Acesta poate juca în poziția de vârf sau al doilea vârf. Din 2010 și până în 2022 a evoluat doar în primă ligă din Slovenia la echipele Koper, Krka și Tebro Sezana. A avut 153 de apariții și 30 de goluri în campionat. A fost internațional de tineret la națională Sloveniei, însă nu a făcut pasul către naționala mare. Încă nu a debutat la echipă, însă, din datele noastre, pare cam cel mai interesant fotbalist de la ei. Este cotat la 250.000 de euro conform transfermarkt.
Klemen Nemanic este un fundaș central sloven care a venit în acest sezon tot de la Tebro Sezana. Este un fundaș central, de picior stâng, de 194 cm înățime, de 91 de kg în vârstă de 25 de ani. Din 2018-2022 a evoluat în prima ligă din Slovenia doar la Tebro Sezana unde a strâns 108 apariții și 8 goluri. În sezonul 2017-2018, a evoluat în liga a doua din Polonia la Legionovia Legionowo, unde, în 15 apariții, a strâns 1214 minute. În 2015-2017, a evoluat în liga secundă din Slovenia, la DOB, unde a avut 48 de apariții și 4 goluri. Este un real pericol la fazele fixe, prin poziționare și lovitura de cap. Este cotat la 300.000 de euro și a fost selecționat doar la naționalele de tineret ale Sloveniei. În primele 2 etape fost titular.
Richard Jelena este un atacant maghiar, de 24 de ani, atacant de execuție, picior stâng, 191 cm înălțime, care este la echipă de 2 sezoane, cu 12 goluri în sezonul trecut. Între 2015-2022, a evoluat în liga a doua din Ungaria la Honved, Paksi, Csakvari, Zalaegerszegi TE, MTE 1904 și Kisvarda, unde a avut 86 de apariții și doar 15 reușite. Este clar că cel mai bun sezon a fost în sezonul trecut la ciucani.
Lorant Kovacs este un mijlocaș defensiv, de 178 cm, 73 kg, picior drept și în vârstă de 29 de ani. Este de sezonul trecut la echipă, când a avut 23 de apariții (dintre care 2 în acest sezon) și 11 goluri (dintre care un gol în acest sezon). În cele două sezoane din 2019-2021 a evoluat la Sepsi tot în liga doua cu 21 de apariții și un singur gol. Timp de 5 sezoane a evoluat în liga a 2-a din Ungaria, unde a prins 42 de apariții. Din 2012 până în 2016 a jucat la U Cluj cu doar 28 de apariții și 2 reușite.
Szilard Gyenge este un portar român, de 21 de ani născut la Miercurea Ciuc, format în academia proprie. De 4 sezoane, de când joacă la echipa mare, are 49 de apariții. Este un portar de perspectivă, cotat la 200.000 de euro cu selecții la naționalele de tineret ale României.
Alți fotbaliști de luat în calcul sunt Soufiane Jebari, Marvin Schieb, David Kelemen, Peter Gal-Andrezly, Rareș Takacs, Atilla Csuros și Petre Ivnovici.

Meciul va fi foarte dificil, însă Steaua trebuie să învingă o adversară directă la play-off pentru a o ține la o distanță cât mai mare.


Steaua a învins la Slatina, însă a suferit, iar asta a fost surprins destul de bine de declarațiile date de Daniel Oprița la finalul partidei, conform liga2.ro: ”Până în minutul 30 pot să îmi felicit jucătorii, după aceea n-am existat! Am tratat cu lejeritate meciul apoi, chiar dacă le-am spus la pauză că trebuie să intrăm concentrați, să mai dăm chiar și două goluri. În deplasare primești gol și bagi adversarii în joc. Această atitudine, relaxare, nu pot să le înțeleg.Până la urmă, la cum s-au jucat 60 de minute, eu cred că Slatina merita cel puțin un punct. Nu a fost problema gazonului, n-a fost căldură, n-a fost nimic. Nu, nu! A fost ceva ce nu trebuie să se mai întâmple! La mine nu merge, dacă nu vor să înțeleagă, să facă altceva! Aici trebuie să lupte până la final, să evolueze concentrați, pentru că au un meci pe săptămână.90 de minute, nu începem să jucăm cu călcâie sau să ne batem joc de situație. Am rămas și în 10 oameni, un hazard, lipsă de concentrație. Am făcut egal cu Metaloglobus chiar dacă am făcut un meci bun, jucătorii s-au implicat, trebuie să jucăm la orice oră, nu contează căldura, gazonul. Și alte echipe joacă așa.Atitudinea și relaxarea mă nemulțumesc. Nici nu vreau să… în afară de cele trei puncte și jocul de până în minutul 30, n-am văzut nimic.Nu există așa ceva, că nu poată fi motivați. Joacă fotbal, sunt plătiți, trebuie să joace! Asta cu motivația nu există! Nu există, suntem aici, suntem plătiți să jucăm fotbal”, ”Au fost două goluri frumoase, până în minutul 30 am jucat fotbal. După aceea s-a terminat pentru noi, s-a terminat. Era să fim egalați rămași în 10 oameni, sper să învețe din lucrurile astea jucătorii și să schimbe atitudinea, pentru că am rămas și fără un jucător de bază. Am luat foarte multe cartonașe”, ”Toate meciurile vor fi grele, cum și cel de astăzi a fost. Sunt ostilități de la adversari, suntem Steaua și toate echipele vor să câștige cu noi, dar oamenii au vrut să câștige și au jucat.Îi felicit pentru atitudine (n.r. – pe CSM Slatina), pentru că nu e ușor să pui presiunea asta. Antrenorul lor face o treabă bună și știe să motiveze jucătorii, să le dea răutate, pe care trebuie să o avem și noi”, a încheiat Daniel Oprița.

CSM Slatina: I. Pop – Mitran (C-tin. Radu 50′), Sălcianu, M. Manea, Pisăru (Al. Dinu 68′) – D. Toma, M. Șerban (Trașcu 50′) – Dav. Oprescu (Trancă 63′), Doman (cpt.), Cr. Dinu – Al. Popovici (Neicu 50′)
Rezerve neutilizate: Preduț – Gherghe, Necșulescu, Leață
Antrenor: Daniel Oprescu
Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa, Enceanu, Balgiu (Măd. Mihăescu 63′, Ad. Ilie 80′), Bodișteanu (A. Trică 63′) – Chunchukov (Şt. Pacionel 56′), Chipirliu (cpt.)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Em. Pacionel, Al. Sabău, D. Oroian
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Stephan Drăghici 89′ (cumul de cartonașe galbene)
Conform liga 2.ro „Înainte de fluierul de start al meciului, jucătorii Stelei au mers, ca de obicei, să își salute galeria. La această partidă, Steaua este încurajată de un grup numeros de suporteri, care aproape umple peluza din spatele porții apărate în prima repriză de Ionuț Pop, Și CSM Slatina are o micuță galerie la acest meci, formată din maximum 50 de persoane poziționate la cealaltă peluză, în partea unde nu sunt scaune. Gălăgia produsă de acești fani este insesizabilă, neputând să acopere cântecele galeriei Stelei”.

Steaua, la acest meci, a avut o eficiență incredibil de bună. Practic, a fost în total antagonism față de ce s-a întâmplat în etapa trecută, cu Metaloglobus. Dacă în meciul trecut am avut ghinion că am pierdut 2 puncte, la acest meci putem fi mulțumiți de cele 3 puncte obținute cu ceva noroc.

Etapa a III-a: Steaua – Miercurea Ciuc
📆 Marţi, 23 august 2022, de la ora 19:00
📌 Stadionul Steaua
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
🎫 Biletele se pot achiziționa de pe site-ul entertix.ro; în format fizic, biletele se găsesc în librăriile Cărturești și rețeaua de hypermarketuri Carrefour.
De la casieria stadionului, biletele se pot achiziționa după următorul program:
• Miercuri 12:00 – 15:00
• Joi 12:00 – 19:00
• Vineri 08:00 – 15:00
• Sâmbătă 10:00 – 14:00
• Luni 12:00 – 19:00
• Marţi 12:00 – 19:00