Etapa a II-a: CSM Slatina 1-2 Steaua

Au marcat: Adi Popa 13′, Bogdan Chipirliu 24’/ Cătălin Doman 73′

▶️ Steaua a câștigat la Slatina primul ei meci în noul sezon.
⚽ CSM Slatina 1-2 Steaua. Au marcat Adi Popa 13′, Bogdan Chipirliu 24′ / Cătălin Doman 73′.
🇰🇭 La meci, au asistat aproximativ 500 de suporteri steliști.


🚩 Suporterii Stelei au continuat protestul împotriva conducerii clubului şi au fost afișate următoarele mesaje:
Ne-ați mințit cu neruşinare
Că veți face totul pentru promovare
!” – Outlaws 2006
Sfinxul nu se odihneşte…de sus priveşte cu stupoare
Cum clubul nostru e condus de mişei fără onoare
!” – Outlaws 2006
Comandant COmandatVacarm
🔝Steaua face 4 puncte şi este pe locul 6 la egalitate cu Poli Iaşi.
📝 Caseta meciului (Liga2):
Min 90+2 Walace respinge slab cu capul în față, Doman șutează din marginea careului, ușor lateral dreapta, la colțul lung, pe jos, pe lângă poartă
Min 89 |||| Stephan Drăghici intră tare prin alunecare și primește al doilea cartonaș galben şi automat cartonașul roșu
Min 87 Doman trage din afara careului, mingea este blocată de Drăghici, iar în partea dreaptă de atac a Slatinei, în careu, Cristinel Dinu se izbește de Adrian Ilie și cere penalty. Arbitrul lasă jocul să continue
Min 85 Cristinel Dinu șutează frumos, plasat, din fața careului, poziție centrală, puțin peste vinclul din dreapta.
Min 73 1-2 Mihăescu se complică în propriul careu și încearcă un dribling printre doi adversari, cu călcâiul, este deposedat în colțul careului, Trancă avansează în dreapta și centrează în fața porții, mingea îl lovește în genunchi pe Drăghici și se duce în față, iar Cătălin Doman înscrie simplu, cu latul, din 6 metri central.
Min 70 Pop se întinge și agață o minge deviată de Radu
Min 45+1 Oprescu primește în careu, în dreapta, însă ratează preluarea și pierde timp important în care putea pune în pericol poarta lui Dincă. Încearcă o pasă în centru pentru Toma, însă trimite direct la un adversar și faza de atac a Slatinei, una dintre puținele în care s-a ajung până în careul advers, se stinge
Min 41 Doman are un șut-centrare spre poarta lui Dincă, acesta iese și reține în dreapta

Your Website Title


Min 24 0-2 Popa pasează în dreapta pentru Drăghici, care avansează în lateralul careului și centrează în centru, ușor spre înapoi, pentru Bogdan Chipirliu. Acesta trage din prima, dintr-un voleu lateral, de la circa 12 metri, în stânga, fără șanse pentru Pop. Steaua se distrează la Slatina
de rezerve, unde nu se mai află Celestru, ci Adrian Ilie și Alexandru Sima. La primul meci, Oprița a avut doar opt rezerve.

Your Website Title


Min 13 0-1 Enceanu pasează din stânga în centru pentru Adrian Popa, care e nemarcat la 35 de metri, își așează mingea în față și șutează puternic în dreapta, lângă bară, învingându-l pe Pop
CSM Slatina: I. Pop – Mitran (C-tin. Radu 50′), Sălcianu, M. Manea, Pisăru (Al. Dinu 68′) – D. Toma, M. Șerban (Trașcu 50′) – Dav. Oprescu (Trancă 63′), Doman (cpt.), Cr. Dinu – Al. Popovici (Neicu 50′)
Rezerve neutilizate: Preduț – Gherghe, Necșulescu, Leață
Antrenor: Daniel Oprescu

Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa, Enceanu, Balgiu (Măd. Mihăescu 63′, Ad. Ilie 80′), Bodișteanu (A. Trică 63′) – Chunchukov (Şt. Pacionel 56′), Chipirliu (cpt.)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Em. Pacionel, Al. Sabău, D. Oroian
Antrenor: Daniel Oprița

Eliminat: Stephan Drăghici 89′ (cumul de cartonașe galbene)
Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt). Arbitru: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşița). Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

Steaua a obținut un rezultat slab cu Metaloglobus după un joc consistent, în care lipsa eficienției în fața porții a dus la pierderea a 2 puncte. Metaloglobus a jucat exact cum ne-am așteptat și s-a apărat pe 2 linii.

Steaua a jucat cu Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa (Șt. Pacionel 68′), Balgiu (Mihăescu 81′), Bodișteanu – Enceanu (Em. Pacionel 68′) – Chunchukov (A. Trică 68′), Chipirliu (cpt.), în timp ce Metaloglobus i-a folosit pe Gavrilaș – D. Grosu (R. Cristea 59′), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Gab. Șerban (L. Cazan 81′), Andr. Răuță – Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu, Huiban (Moisie 59′) – Ov. Herea (cpt.) Steaua a avut 12 ocazii în prima repriză și 4 șuturi pe poartă, în timp ce Metaloglobus a avut 3 ocazii și un singur șut pe poartă. După 90 de minute, Steaua a avut 22 de ocazii și 8 șuturi pe poartă, în timp ce adversarii au avut 8 ocazii și 4 șuturi pe poartă.Steaua a deschis scorul prin Ștefan Bodișteanu, iar Metaloglobus a egalat prin Ovidiu Herea. Bogdan Chipirliu a ratat o lovitură de la 11 metri în minutele de prelungire.

Bogdan Chipirliu este un jucător special, sufletist și, nu întâmplător, cel mai bun randament l-a avut mereu alături de Oprița.
Am avut șansa de a marca din penalty în ultimele minute, dar din păcate am ratat. Îmi cer scuze în fața colegilor și în fața fanilor. Îmi pare foarte rău, fiindcă, după părerea mea, meritam această victorie, nu știu dacă ei au ajuns de două ori la poartă. Nu vreau să vorbesc despre ei, dar noi am avut foarte multe situații de a marca și am reușit să dăm doar un gol.Putem spune că a lipsit ultima pasă, precizia la finalizare, din păcate s-au întâmplat prea multe într-un singur meci și am marcat doar un gol. Din puținele ocazii pe care ei le-au avut, au marcat.În repriza a doua, după ce ne-au egalat, s-au retras foarte mult și nu am reușit să îi mai desfacem. Am avut câteva situații bune și în repriza a doua, dar nu le-am fructificat.”

De departe, omul meciului este portarul Gavrilaș, care a avut o formă de zile mari plus noroc la bara lui Balgiu.

CSM Slatina a promovat în sezonul 2019-2020 în Liga a 2-a, după ce a trecut la baraj de Progresul Spartac. Apoi, a retrogradat după doar un sezon. Sezonul trecut a evoluat în Liga a 3-a, seria 6, unde, în sezonul regulat, a obținut 41 de puncte din 54. În play-off, a obținut 17 puncte din 27. În primul baraj a trecut de Pucioasa cu 4-0 la general, iar în finală a trecut de Odorheiul Secuiesc, după loviturile de pedeapsă, după 1-1 la general.

Deși Ovidiu Burcă i-a promovat, nu acesta a rămas alături la echipa. În locul acestuia a venit Daniel Popescu, un antrenor la grupele de copii și juniori ale naționalei României (România U18 și România U19). Jucătorii aduși în această vară sunt: Robert Gheorghe, Ionuț Pop, Alexandre Oliveira, George Leață, Ionuț Mitran, Marian Șerban, Luis Nițu (majoritatea noilor jucători veniți au fost la grupele de juniori ale lui Daniel Popescu, pe o parte chiar i-a debutat la naționalele de tineret). Slatina, ca și Steaua, are cam același nucleu de jucatori de vreo 3 ani.

CSM Slatina este o echipă care a produs surpriza etapei învingând fără drept de apel pe Concordia Chiajna. Oltenii au folosit un sistem 4-2-3-1 cu Ionuț Pop – Alin Pisăru, Alexandru Sălcianu, Marian Manea, Ionuț Mitran – Dorin Toma, Marian Șerban – David Oprescu, Cătălin Doman, Cristinel Dinu – Alexandru Popovici.Cei mai interesanți jucători sunt Marian Șerban, portarul Ionuț Pop, Luis Nițu, Alexandru Popovici și veteranul Dorin Toma.
Dintre nou promovate, Slatina este a doua cea mai bine cotată echipă după Oțelul Galați.

Etapa a II-a: CSM Slatina – Steaua
📆 Luni, 15 august 2022, de la ora 12:30
📌 Stadionul „1 Mai” Slatina
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.