Etapa a IV-a: Dumbrăviţa 0-3 Steaua
Au marcat: Ștefan Pacionel 13′, Dragoș Gheorghe 32′, Stephan Drăghici 88′
STEAUA
Prima echipă: 1. David Dincă, 19. Stephan Drăghici, 55. Walace da Silva, 70. Laurențiu Corbu, 98. Alexandru Sabău, 90. Dragoș Gheorghe, 42. Cristian Balgiu, 27. Ștefan Pacionel, 11. Adi Popa, 77. Bogdan Chipirliu, 99. Atanas Trică
Rezerve: 22. Horia Iancu, 24. Costinel Gugu, 15. Alexandru Sima, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareş Enceanu, 17. Darius Oroian, 5. Doru Calestru, 79. Bodişteanu Ştefan, 23. Tsvetelin Chunchukov
Antrenor: Daniel Oprița
CSC Dumbrăvița
Prima echipă: Trifon – Andr. Olaru, I. Tănase, P. Simon, Grancea, Bura-Koț, L. Bodri, C. Toma, Zurbagiu (cpt.), Martinov, Ghinescu
Rezerve: Mikloș – Tismonar, Bain, T. Bodri, Dav. Popa, Curea, Ad. Ungureanu, Grigoriu, Pașcalău
Antrenor: Cosmin Stan
În etapa a IV-a din Liga 2, Steaua o va întâlni pe nou promovată CSC Dumbrăvița. Dacă vă întrebați cine este această echipă, o să încercăm să vă răspundem.
„Clubul Sportiv Comunal Dumbrăvița este un club sportiv de drept public, înființat ca instituţie publică polisportivă și va avea ca obiectiv principal de activitate selecţia, pregătirea, participarea la competiţii sportive interne şi internaționale precum şi atingerea performanţei sportive, punând la dispoziția celor interesați următoarele secții sportive: Secția sportivă fotbal, secția sportivă volei, secția sportivă tenis, secția sportivă tenis de masă, Secția sportivă șah, Secția sportivă handbal, Secția sportivă baschet, Secția sportivă judo, Secția sportivă natație și pentatlon modern, Secția sportivă karate, Secția sportivă gimnastică, Secția sportivă lupte, Secția sportivă atletism, Secția sportivă box, Secția sportivă karting, Secția sportivă ciclism, Secția sportivă ecvestră, Secția sportivă badminton, Secția sportivă rugby, Secția sportivă automobilism sportiv, Secția sportivă scrima„, conform siteului clubului.
Pentru iubitorii fotbalului, „în Comuna Dumbravița, în data de 26 septembrie 1909, s-a născut Ștefan Dobay, legenda fotbalului românesc. Primii pași în fotbal îi face în comuna noastră unde participă la campionatele organizate între strazi, după care pleacă și face junioratul la Banatul Timișoara. În anul 1928 până în 1940 activeaza la Ripensia Timişoara câștigând de mai multe ori campionatul. În 1940 -1941 joacă pentru Ferar Cluj. În 1941-1942 joacă în campionatul maghiar pentru Torekves SE. Din 1945-1948 joacă la Gaz Metan Mediaș. În perioada 1930-1939 joacă 41 de meciuri în care înscrie 19 goluri pentru naționala României de Fotbal. În semn de recunoștință, în anul 2018 Primaria și Consiliul Local Dumbrăvița îl declară Cetățean de Onoare post mortem al Comunei Dumbrăvița, iar stadionul din localitatea noastră îi poartă numele„.
Tot conform site-ului echipei, „La această partidă (cu Steaua, n.r.) antrenorul principal Cosmin Stan se va putea baza și pe fotbaliștii sosiți săptămâna trecută, este vorba de „fiul rătăcitor” Alexandru-Jiva Martinov (24 de ani) și de Vlad Petru Gâsă (24 de ani) un fundaș care a mai fost legitimat la AFC Astra Giurgiu, FC Turris Turnu Măgurele, AFC Chindia Târgoviște, FC Farul Constanța 1920, FC Unirea Constanța, FC Voluntari și SC Dinamo București 1948„.
Dumbrăvițenii sunt cotați la 1,02 milioane de euro, fiind cea mai slab cotată echipă din Liga a 2-a, însă sunt o formație cu o ambiție notabilă, care au reușit supriza Ligii a 3-a eliminând pe CSM Reșița.
În sezonul trecut, în Liga a 3-a, seria 8, din sezonul regulat au terminat pe locul 2, cu 7 puncte în spatele celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. În play-off, au reușit rezultate excepționale și au reușit să treacă la un punct peste liderul din sezonul regulat. În turul primului baraj au învins cu 5-1 în deplasare la CSM Deva, iar în retur au pierdut cu 3-1, trecând cu 6-4 la general. În barajul final, cu CSM Reșița, cei din județul Timiș au trecut la loviturile de departajare în fața echipei lui Dan Alexa.
Dumbrăvițenii sunt în aceeași situație ca Steaua, de a nu avea drept de promovare. Alexandru Sabău se antrena cu Dumbrăviță până să fie împrumutat de Petrolul la Steaua.
Conform liga2.ro, dumbrăvițenii au adus nu mai puțin de 12 jucători în această vară.
Petre Simon, un talentat atacant bănățean, a fost ochit de CSC Dumbrăvița. Jucătorul are 21 de ani și a trecut pe la FC Porto Bega, UTA, Șoimii Lipova, Progresul Pecica și Corvinul Hunedoara.
Tot pentru atac, clubul l-a antamat pe David Popa, jucător ce are în prezent 24 de ani. El a trecut pe la juniorii de la UTA și Birmingham, iar apoi a ajuns la Kettering Town, în ligile inferioare engleze. A mai jucat la Kajaani și Oulu, în Finlanda, iar ultima dată a fost legitimat la Gloria Lunca Teuz Cermei, în Liga 3.
Tot din Arad a venit fundașul Toma Bodri, de 22 de ani. A trecut în cariera sa pe la UTA, Gloria Lunca Teuz Cermei, Crișul Chișineu Criș, Progresul Pecica, CSM Slatina, Șoimii Lipova. Ultimul sezon l-a petrecut la Pecica.
Pentru atac s-a adus alt tânăr din județul vecin, Patrick Pascalău, care acum are doar 16 ani. El a mai jucat la UTA, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș.
În poartă, revine Robert Mikloș, portarul de 22 de ani format la clubul din comuna de lângă Timișoara. El a mai fost legitimat la Ghiroda și Ripensia.
De asemenea, urmează să fie anunțat Denis Blickling, mijlocaș de 17 ani central format de UTA și venit de la Cermei, Cristian Grancea, mijlocaș de 18 ani format de LPS Banatul și trecut pe la Ghiroca, și Denis Curea, tot jucător de linia mediadă de 18 ani, format de Academai Hagi.”
În prima etapă, dumbrăvițenii au bătut cu 1-0 pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, I. Tănase, Grancea (Curea 69′), Ghinescu (Sg. Sabău 76′) – P. Simon (Ad. Ungureanu 81′), L. Bodri. Rezerve neutilizate: Mikloș – Amariei, Ciui, Ilan, Grigoriu, Pașcalău.
Golul echipei lui Cosmin Stan a fost marcat de Denis Brînzan, de la 11 metri, cu piciorul stâng.
În cea de-a doua etapă, au pierdut acasă, 1-2 cu Unirea Dej, Daniel Grigoriu a marcat golul gazdelor.
CSC Dumbrăvița în meciul cu Unirea Dej: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Andr. Olaru (Bain 46’), I. Tănase (D. Grigoriu 77’), Grancea (Curea 46′), T. Bodri, L. Bodri (Pașcalău 77’), P. Simon, Dav. Popa (Ad. Ungureanu 46’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Amariei, Ilan, Sg. Sabău.
Declarația antrenorului de la Dumbrăvița la finalul meciului cu cei de la Dej ne-a trezit interesul ”Am jucat cu jucătorii de bandă, în 3-5-2 pe care îl jucăm noi, cu jucătorii de bandă foarte sus. Atât Toma, cât și Luca Bodri, pe faze de atac, erau extreme. Deci am încercat să jucăm cât mai sus, să încercăm să blocăm fundașii lor laterali cât mai mult, să nu urce. În momentul când intrăm în posesia mingii să putem să desfacem jocul pe margini, pentru că ei joacă 4-3-3 și aveau un pic de probleme pe benzile laterale. Nu știu dacă am reușit lucrul acesta. Am făcut câteva faze foarte bune în care am reușit să pasăm. Să ținem mingea mult și să avem finalizarea în acțiunile acelea. Dar cred că puteam mai mult, dacă aveam un pic mai mult curaj”, a punctat Cosmin Stan conform liga2.ro.
În etapa a 3-a, Dumbrăvița a terminat 2-2 cu cei la Concordia Chiajna. Aceștia au condus de 2 ori prin golurile lui Luca Bodri și Petre Simon.
Înainte de meciul direct, bănățenii sunt în fața noastră, grație golaverajului mai bun.
Cei mai interesanți fotbaliști sunt Călin Toma, Vlad Gîsă, Adrian Ungureanu, Ionuț Tănase, Costel Zurbagiu și Răzvan Ghinescu.
Intrarea la meci va fi liberă, însă prioritate vor avea cei cu abonamente de la gazde.
Steaua a suferit cea mai mare înfrângere de la reactivarea secției și cea mai mare înfrângere pe noua arenă a Stelei. 0-4 cu ciucanii va rămâne în istorie și să sperăm că nu la acest lucru s-a referit Balgiu când a declarat, înainte de meci, că vor să facă istorie în acest sezon. Un meci în care Steaua a avut mai multe ocazii decât cu Slatina, însă a avut o defensivă în cea mai proastă formă din ultimii 2 ani.
STEAUA 0-4 FK MIERCUREA CIUC
Peter Gal-Andrezly 15′, Soufiane Jebari 45+2′, 56′, Richard Jelena 84′
Steaua: Dincă – D. Oroian (Calestru 81′), Walace, Gugu, Corbu (Al. Sima 71′) – Ad. Popa, Enceanu, Balgiu (Em. Pacionel 60′), Bodișteanu (Șt. Pacionel 46′) – Chunchukov (A. Trică 60′), Chipirliu (cpt.)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bustea, Al. Sabău, Ius. Răducan
Antrenor: Daniel Oprița
FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Gal-Andrezly (Schieb 87′), M. Kovacs, Kelemen (cpt.), Apro – Ivanovici, L. Kovacs (Bărăbaș 78′), Panos (Csuros 61′), Jebari – Jelena (T. Suciu 87′), El-Sawy (Nemanic 78′)
Rezerve neutilizate: Moga – R. Takacs, Vita, Csiszer
Antrenor: Francisc Dican
Conform statisticii ținute de noi, Steaua a avut 5 ocazii și 2 șuturi pe poartă după 45 de minute, în timp ce oaspeții au avut 6 ocazii și 3 șuturi pe poartă. La finalul meciului, Steaua a avut 11 ocazii și 5 șuturi pe poartă, în timp ce ciucanii au avut 11 ocazii și 6 șuturi pe poartă.
Multe nu sunt de spus după acest meci, doar că trupa lui Oprița trebuie să înțeleagă că joacă la cel mai titrat club din România și, indiferent dacă vor avea sau nu drept de promovare, aceștia trebuie sa fie 100% concentrați pe tot parcursul meciului. Dacă suporterii îi încurajează indiferent de scor, și ei trebuie să dea totul indiferent de situație. Scorul nu este unul real, însă victoria este una meritată a celor de la Miercurea Ciuc. Steaua a avut 3 bare, însă cele mai multe ocazii le-a avut când deja cele 3 puncte erau adjudecate de oaspeți.
Stelișii sunt obligați să țintească spre victorie la periferia Timișoarei.
Băieți, istoria vă obligă!