Etapa 17: CS Tunari 0-1 Steaua

A marcat: Alexandru Zaharia 63′.

Steaua vine după o victorie decentă în fața celor de la Rapid 2. Ar fi trebuit să înscrie mai repede și să tranșeze din prima repriza partida, însă, încă o dată, se dovedește că se ratează mult în fața porții. Se spune că antrenorul pregătește jucătorii să ajungă cu mingea în fața porții, de acolo doar inspirația fiecăruia contează. 20 de ocazii la 1 și 8 șuturi pe poartă față de doar unul singur din partea micilor rapidiști, ar fi trebuit ca golurile victoriei să vină mai repede decât în minutul 81.

După acest meci ar fi două concluzii pozitive și una negativă. Cea negativă este evident că Steaua ratează prea mult, iar cele două concluzii pozitive sunt, în opinia noastră, că Steaua ajunge des la poartă și baieții lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici luptă până la capăt. Putem spune că au Spirit de luptă.

Cum am zis și în analiza despre Mostiștea Ulmu, nu se știe exact cu cine o să jucăm în prima manșă la baraj. Teoretic, Afumați ar trebui să obțină cele 3 puncte acasă cu Oltenița, iar, cel mai probabil, clasamentul final în Seria 3 se va decide în ultima etapă, când Afumați va juca la Înainte Modelu, în timp ce Ulmu va juca la penultima clasată, Recolta Gheorghe Doja. Oricine va fi adversarul, nu va fi o necunoscută pentru Steaua, chiar dacă adversarii pot vedea fiecare meci din acest sezon al Stelei, în orice moment, deoarece partidele noastre sunt pe youtube. Și, da!, se face analiza și la Liga a 3-a. Există și statistică INSTAT (evident că doar unele echipe doresc asta).

Prima echipă: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 14. Robert Neacșu 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu, 7. Florin Răsdan, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban, 77. Remus Chipirliu.

Rezerve: 12. Raul Bălbărău, 30. Liviu Băjenaru, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 31. Cezar Mihalache, 90. Alexandru Zaharia, 99. Vlad Niţu, 13. Adrian Ilie, 16. Antonio Vlad.

CS Tunari
Prima echipă: 12. Dan Isvoreanu, 13. Liviu Oșca, 16. Călin Tudose, 3. Florin Iordache, 21. Bogdan Ghile, 14. Elijan Seymour, 23. Iulian Popa, 7. Daniel Gheorghe, 18. Florin Avădanei, 15. Robert Andreescu, 5. Dragoș Barabaș.

Sâmbătă, jucăm la Tunari și credem că vom avea un meci ceva mai ușor față din tur, chiar dacă trupa lui Ștefan Odoroabă va fi motivată să ne încurce. De ce? Pentru că un meci cu Steaua este o oportunitate pentru fiecare adversar să se facă cunoscut, indiferent de ligă și pentru că cel mai probabil vor avea primă și din partea primarului din localitate.
Dacă veți citi avancronica din tur, veți observa că am prevestit jocul dificil și chiar rezultatul, pe alocuri. Tunari este o echipă imbatabilă în deplasare. Însă, acasă, are tendința să se desfacă mai mult, dar credem că vor sta la cutie și vor căuta pe contraatac să finalizeze sau să obțină faze fixe în jumătatea adversă.
   
Față din tur, Ștefan Odoroabă a făcut câteva modificări la echipă. Plecările sunt: Savu, Potecea Mihai, Răzvan Mocanu, Ganea Robert și Ivașcu Mircea. Jucătorii care au venit la echipă sunt: Ghenovici (un jucător atipic, care excelează la execuții din faze fixe, poate marca și de la 35 de metri, însă cu indicele de masă corporală peste 25), Avadenei Florin, Andreescu Robert, Isvoranu Dan, Gheorghe Daniel, Cătălin Mihai Tudose și Gabriel Teodorescu.
   
Vom prezenta jucătorii care au fost trimiși în ultimele două partide. Doar o singură diferență în primul 11 la cele două meciuri. Dacă acum 3 etape CS Tunari a reușit o victorie de răsunet acasă la Metalul Buzău (știm deja că buzoienii sunt imbatabili acasă, iar dovadă sunt egalurile de acasă cu Steaua și FC Fcsb 2, după, au urmat 2 înfrângeri consecutive). În etapa a 15-a au jucat cu Progresul Spartac și au fost învinși acasă 1-0, gol marcat de un puști de 16 ani (rezumatul partidei). La Dinamo 2 au pierdut, 2-0 în deplasare (rezumatul partidei). Partida de la Dinamo a fost una foarte spectaculoasă. Ambele echipe au avut ocazii foarte mari. Tunari stă la cutie chiar și dacă are un gol în minus, pentru că știu că vor găsi momentul când vor putea lovi pe contre sau pe faze fixe. Dacă reușești să marchezi repede, meciul devine mult mai lejer cu ei. Cu cât timpul trece și scorul rămâne 0-0 cu atât ai șanse mai mari să pierzi chiar, deoarece sunt pragmatici.
   
Primul 11 trimis la ultimele 2 meciuri:
Portar: Isvoranu Dan (1999); Fundași: Oșca Liviu -C-(1988, F.S.), Tudose  Călin (1988, F.D), Iordache Florin(1998, F.C), Ciortan Ionel (1998, F.C); Mijlocași: Dumitru Darius (2001, M.D), Popa Iulian (2001, M.C), Ghenovici Valentin (1993, M.C), Barabaș Dragoș (1993, CDM- box to box), Seymour Elijah (1998, MS – a fost titular doar în meciul cu Progresul Spartac), Filip Nicușor (1992, M.D – a fost titular doar în meciul cu Dinamo 2); Atacanți: Andreescu  Robert (2001, AT), Ghenovici Valentin (1993, al doilea vârf); de obicei, în repriza a doua, intră măcar unul dintre  atacanții: Neg Mihai și Teleru Cătălin.
Marcatorii de bază sunt: Teleru Cătălin (4 goluri), Ghenovici care are 1 gol, însă vine din retur. Câte un gol au: Dragoș Barabaș, Liviu Oșca, Elijah Seymour și Mihai Tudose. Până la aceste două etape, Tunari avea cea mai bună apărare la egalitate cu Steaua cu câte 8 goluri primite. În acest moment CS Tunari e pe locul 5 cu 23 de puncte cu 15-11 la golaveraj. Sistemul de joc cel mai des utilizat este 4-4-2.
   
Valentin Ghenovici este unul dintre cei mai buni executanți de lovituri libere din fotbalul românesc, și, de asemenea, este un bun șuteor. Punctul lui minus este că are ceva kilograme în plus și este static, fără să facă și faza defensivă, care este foarte importantă pentru Ștefan Odoroabă, deoarece iubește să aibă o echipă scurtă. A mai jucat la Fcsb 2, Metaloglobus și CSM Focșani. Are 67 de apariții în Liga a 2-a, cu 25 de goluri și 2 pase de gol.
   
Un alt nou-venit, Daniel Isvoranu, este un plus pentru poarta celor de la Tunari. Poate vă aduceți aminte că, în turul meciului cu Voluntari 2, Odoroabă a trimis un jucător de câmp între buturi încă de la startul partidei, este vorba de Bogdan Ghile și au reușit să facă un 0-0. Isvoranu este un portar care, cum se spune în fotbal, îți scoate ce e de scos și asta poate da siguranța colegilor din defensivă. Pe anumite centrări, are obiceiul să le respingă în față. 
   
Daniel Gheorghe este un fotbalist care a mai trecut pe la Academica Hagi, Fcsb U21, Dunărea Călărași și Înainte Modelu. Are 6 meciuri în Uefa Youth League.
   
Călin Mihai Tudose este fundașul care vine de la Fcsb, iar cel mai important meci a fost în baza Arcom, când acesta și-a marcat un autogol de zile mari, însă a reușit și să reducă din diferență în minutul 81 la scorul de 2-0 pentru Fcsb.
   
Gabriel Teodorescu este un mijlocaș care a mai trecut pe la Unirea Slobozia și Înainte Modelu.
   
Un jucător exponențial al echipei este Barabaș Dragoș, care leagă liniile și, de cele mai multe ori, reușește să oprească atacurile adverse. Dacă reușești să îl neutralizezi pe aceasta și pe Ghenovici, partida devine ceva mai lejeră. Evident că și Oșca Liviu poate să fie periculos, deoarece are un șut bun, însă poziția de fundaș lateral îl aduce mai rar în postura de a trage la poartă.
   
Evident pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre adversarul de sâmbăta, pot citi avancronica din tur.

Ca un fapt divers, trebuie menționat că, momentan, doar trei echipe din serie au reușit să marcheze tuturor adversarilor din campionat. Acestea sunt: Dinamo 2, Progresul Spartac și FC Fcsb 2. Steaua, dacă va marca celor de la Tunari, ar fi a 4-a formație care reușește asta. Poate nu mai este atât de important meciul, însă, măcar din orgoliu, steliștii ar trebui să învingă pe ultimele 2 echipe pe care nu le-au învins în tur (Tunari și Metalul Buzău). Sperăm la o victorie a Stelei, cu mai multă eficiență în fața porții, altfel partida va fi greu de câștigat. 

📆 Sâmbătă, 24 aprilie 2021, de la ora 17:00.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis de Steaua TV.