Etapa 16: Steaua 2-0 Rapid II

🔝 Steaua se impune cu 2-0 în fața lui Rapid II și are patru puncte avans în fața Fotbal Club Fcsb II, cu două etape înainte de sfârșitul campionatului.
⚽ Au marcat: Emilian Pacionel 81′, Walace da Silva 89′.
📝 Steaua București a înscris abia în minutul 81, când Pacionel a transformat penalty-ul primit la un fault asupra lui Remus Chipirliu. În penultimul minut, Walace da Silva a majorat diferența, cu o lovitură de cap din centrarea lui Liviu Băjenaru. Jocul Stelei pare a fi în scădere, poate din cauza adversarilor modești ai echipei, dar există și o relaxare în rândul jucătorilor.
👎 În tribunele stadionului, s-a aflat și Mitică Dragomir, unul dintre groparii fotbalului românesc, personaj ce a ajuns să uite peste noapte cum a furat Becali identitatea clubului și care, din postura de om certat cu legea, nu ezită în a își da cu părerea despre cine poate și cine nu poate juca în Ghencea. Poate că oficialii CSA Steaua București nu pot fi atât de radicali precum suporterii, dar un om ce nu este oficial și nici nu poartă mască de protecție nu avea ce căuta în tribuna din Ghencea.
🔴 Steaua: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie, 90. Alexandru Zaharia, 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban, 77. Remus Chipirliu.
🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 14. Robert Neacșu, 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 7. Florin Răsdan, 31. Cezar Mihalache, 47. Dragoș Nicolae.
⚪ Rapid II: 1. Stuart Devenish, 16. Robert Stănici, 4. Alex Catrici, 22. David Avanu, 8. Petru Bradu, 11. Vlad Ghineţ, 10. Antonio Dumitrescu, 7. Alexandru Gheorghe, 30. Patrick Gogan, 27. Dragoș Grigore, 97. Alexandru Despa.
Rezerve: Valentin Mărgărit, Bogdan Dragomir,
Gabi Neacșu, David Iordache, Gabriela Toma, Adrian Nițu, Andrei Ioniță, Emmanuel Ernest, Ciprian Popescu
⏭️ Etapa viitoare, Steaua joacă, în deplasare, cu CS Tunari.
🆚 Adversarii Stelei din baraj:
Fcsb II 2 – 0 CS Baloteşti
Popeşti-Leordeni 2 – 2 Mostiştea Ulmu
Viitorul Constanţa II 1 – 1 CS Afumaţi
În seria a III-a, conduce CS Afumați cu 39 de puncte, urmată de ACS Motiștea Ulmu cu 37 de puncte. Se pare că aici clasamentul final va fi stabilit în ultima etapă, fiecare dintre echipe fiind dispuse să piardă puncte în strategia de evita/a încurca pe cineva.
💬 Venim cu încă o rugăminte către Steaua TV official pentru a aduce un moderator pe chatul transmisiunii ori pentru a închide această opțiune. Calitatea comentariilor, injuriile, dar și polemicile iscate aduc un mare defavor muncii depuse.


Au marcat: Emilian Pacionel 81′, Walace da Silva 89′.

STEAUA

🔴 Prima echipă: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie, 90. Alexandru Zaharia, 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban, 77. Remus Chipirliu.

🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 14. Robert Neacșu, 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 7. Florin Răsdan, 31. Cezar Mihalache, 47. Dragoș Nicolae.

Rapid II

1. Stuart Devenish, 16. Robert Stănici, 4. Alex Catrici, 22. David Avanu, 8. Petru Bradu, 11. Vlad Ghineţ, 10. Antonio Dumitrescu, 7. Alexandru Gheorghe, 30. Patrick Gogan, 27. Dragoș Grigore, 97. Alexandru Despa.

Însă, până atunci, ne bucurăm de jocul Stelei în deplasare la o echipă mult schimbată a celor de la Concordia Chiajna 2 față de primul 11 trimis de Toma Ștefan în etapele de dinaintea meciului cu Steaua. Ne bucură mult revenirea lui Zaharia, care nu numai că a marcat, însă se înțelege foarte bine cu Remus Chipirliu și Nsiah. 

În partida cu ilfovenii, părea că acel trio joacă de foarte mult timp împreună. Adversarul de etapa trecută este clar mai slab decât va fi adversarul de la baraj, în care din ultimele surse pare că Afumați va trece pe locul secund. Asta și pentru că Afumați are în ultimele 3 etape 2 deplasări mai grele la Viitorul 2 Constanța și Înainte Modelu.
Revenind la meciul de sâmbătă acasă cu feroviarii, Steaua trebuie să câștige pentru a își asigura în proporție de 90% primul loc, pentru că așa îi stă bine Stelei. Trebuie să strălucească, indiferent de ligă. Rapid 2 are, din retur, un nou antrenor. Este vorba de Ovidiu Burcă, care vine de la Rapid U19. Această mutare a venit logic, după ce Mihai Iosif a devenit antrenorul principal, după ce a fost promovat de la echipa secundă și probabil deja știți că prima lor echipa a fost resuscitată. Mirarea noastră este mare, mai ales că, sub comanda predecesorilor, rapidiștii nu puteau să ducă un meci până la capat, iar acum stau mult mai bine fizic. Probabil un merit îl are și preparatorul fizic Jose Scheneider. Este clar că antrenorul poet, Mihai Iosif, a reușit să resusciteze întreg clubul Rapid și merită felicitări pentru asta. Vorbim și despre prima echipă, deoarece o parte din jucători sunt rulați la ambele echipe. Rapid 2 a fost primită prin invitație și astfel trebuie să joace cu 8 juniori, dintre care 5 U20 și 3 U21. Evident că există lista A și lista B, iar Rapid nu își va trimite fotbaliștii titulari trecuți de 22 de ani.  

Giuleștenii au făcut 8 transferuri în această iarnă, iar o parte dintre ei ne așteptăm să fie titulari sâmbătă în meciul cu Steaua. Mijlocașul Bogdan Barbu de la U Cluj și Octavian de la UTA Arad, portarii Horațiu Molodvan de la UTA și tinerii portari de 17 ani, Mărgărit Valentin și Micu Sebastian, de la FC Hermanstadt care au apărat câte o repriză în meciul cu Progresul Spartac. Trebuie spus că au avut amândoi evoluții surprinzător de solide pentru vârsta lor. În tur, Steaua a câștigat cu 1-0, grație golului cu capul a lui Răsdan din fază fixă bătută perfect de Călințaru.
   
Înainte de startul etapei a 16-a, Steaua se află pe primul loc cu 39 de puncte, iar Rapid pe locul 8, cu 17 puncte, 20-25 la golaveraj.

Etapa viitoare, Steaua se deplasează la CS Tunari, iar Rapid II joacă cu Concordia Chiajna II.

📆 Sâmbătă, 17 aprilie 2021, de la ora 17:00.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis de Steaua TV.