Etapa a XIV-a: Steaua 0-1 U Cluj

A marcat: Albert Hofman 72′.

STEAUA
Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie, 88. Adi Popa, 10. Rareș Enceanu, 27. Ștefan Pacionel, 9. Emilian Pacionel, 21. Vasile Buhăescu, 77. Bogdan Chipirliu.
Rezerve: 22. Horia Iancu, 20. Florin Răsdan, 89. Ovidiu Morariu, 99. Cezar Gherghiceanu, 16. Andrei Zătreanu, 14. Robert Neacșu, 30. Liviu Băjenaru, 11. Dragoș Huiban, 18. George Călinţaru
U Cluj
Prima echipă: Gorcea – Alarcon, Gugu (cpt.), Dican, Mitrea, Balgiu, Ribeiro, Hofman, Haită, Nic. Pîrvulescu, Boiciuc
Rezerve: Micle – Gîț, M. Ciobanu, Taub, Blejdea, Acolatse, Gab. Răducanu, Tescan, Vomir.

Steaua a reușit un rezultat foarte bun etapa trecută. Aceasta a fost prima înfrângere a celor de la Hermnannstadt în istoria participărilor din Liga a 2-a, de pe teren propriu. Blazonul Stelei este mult superior sibienilor, însă trebuie să ne raportăm la situația actuală, iar băieții lui Măldărășanu erau favoriți pe hârtie.

Hermannstadt a folosit un sistem 4-2-3-1, și nu un sistem 4-3-3. Ionuț Năstăsie a fost mai avansat, în centrul celor 3 fotbaliști din spatele vârfului Buhăceanu, și nu alături de mijlocașii defensivi Sota Mino și Baba Alhassan. E mai puțin important, dar sunt niște detalii pe care am vrut să le subliniem.
Măldărășanu a trimis următorii jucători în teren: Muțiu – Pantea (Tomșa 61′), Bejan, I. Stoica, Opruț (Plazonja 70′) – Alhassan (Sîntean 84′), Mino Sota, – P. Petrescu, I. Năstăsie (Balaure 61′) Al. Oroian (C. Popescu 70′) – Buhăcianu.
Se pot observa două schimbări ofensive, prin intrarea unui atacant, Sîntean, în locul unui mijlocaș defensiv, Baba Alhassan, pe parcursul meciului. De asemenea, introducerea atacantului Plazonja în locul fundașului stânga, Opruț, este tot una ofensivă. Deși Pop a fost înlocuit de Muțiu în poartă pentru 2 gafe aproape identice cu ce a făcut Muțiu, pare că portarii rămân veriga slabă, alături de fundașii centrali în echipa lui Măldărășanu.
Daniel Oprița a trimis următorii jucători în teren: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 59′), Bărbulescu (cpt.), Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 59′), Steph. Drăghici – Buhăescu (Enceanu 59′), Chipirliu (Răsdan 72′).
Antrenorul Stelei a răspuns mișcărilor ofensive ale lui Măldărășanu, încercând să controloze mijlocul terenului și a nu-i lăsa pe sibieni să atace în valuri. Și în mare parte i-a ieșit acest lucru, exceptând intervalul minutelor 75-85, când sibienii au fost ceva mai periculoși în fața porții. Ca o parte bună, Steaua a reușit să îl facă pe Buhăceanu aproape invizibil pe partea ofensivă, el fiind un atacant bun pentru nivelul Ligii a 2-a. Din păcate, din 3 cadouri din partea adversarilor steliștii au profitat doar o dată, ceea ce întărește concluzia cum că militarii au o eficacitate scăzută în fața porții.
Steaua a avut 5 ocazii după 45 de minute și 3 șuturi pe poartă, în timp ce gazdele au avut o singură ocazie și niciun șut pe poartă după prima repriză. La finalul meciului, steliștii au avut 8 ocazii de a marca și 4 șuturi pe poartă, iar sibienii au avut 4 ocazii și 2 șuturi pe poartă.
Prima ocazie a meciului a fost o lovitură liberă bătută prost cu piciorul drept, de către Petrescu, peste poartă. În minutul 7, Pantea pierde posesia în fața lui Drăghici. Mijlocașul nostru nu plasează destul de bine șutul, din careu, ușor lateral dreapta, iar Muțiu reușește să respingă balonul. Doar un minut mai târziu, Valentin Bărbulescu are un șut bun de la peste 30 de metri. Balonul este ușor atins de fundașul sibian, iar devierea se duce direct în brațele portarului. Steaua, după doar 8 minute, a avut de 2 ori mai multe șuturi pe poartă decât în meciul cu Concordia Chiajna.
În minutul 40, Bogdan Chipirliu are o acțiune individuală frumoasă, însă șutul trimis din afară careului se duce mult peste poartă. Fundașul central de la Hermannstadt, Stoica, calcă pe minge, iar Buhăescu profită și, singur cu portarul, trage slab la colțul lung, de unde Muțiu respinge, în minutul 41. Adrian Popa are o lovitură liberă slab bătută, iar scorul la pauză este unul alb.
Petrișor Petrescu bate foarte bine o lovitură liberă, de la 25 de metri. Execuția cu dreptul este una foarte bună și doar parada excepțională a lui Bălbărău o salvează pe Steaua. Ca observație, deși în primă fază erau 2 jucători în zid, rămâne doar un singur stelist. La următorul atac al sibienilor, Sota Mino trimite o torpilă mult peste poarta lui Bălbărău, în minutul 47.
Noi am spus despre portarul Pop că are probleme la prinderea baloanelor pe centrări, însă același tip de gafă o face și Muțiu la lovitura liberă bătută de Adrian Popa, când portarul sibian scapă mingea, iar Buhăescu marchează cu poarta goală.
În mintul 65, Enceanu bate bine o lovitură liberă către Walace, însă fundașul stelist nu șterge suficent de mult mingea, cât să schimbe traiectoria balonului, pe poartă.
Stepjian Plazonja, intrat pe parcursul meciului, are un șut, din pivotare, pe poartă, la colțul lung, cu dreptul. Din nou, Bălbărău se evidențiază cu un reflex salvator. La ultima fază a meciului, Bărbălescu execută o lovitură liberă, cu piciorul drept, peste poarta apărată de Muțiu.
Steaua câștigă în mare parte meritat această partidă, chiar dacă cele mai mari ocazii ale meciului au fost 3 cadouri oferite de către defensiva sibiană.

Băieții au dat dovadă de caracter, atitudine, asta le-am cerut, muncă, sacrificiu. De data asta, noi am fost echipa care s-a apărat, am încercat să-i surprindem pe contraatac. Am încercat să nu le dăm spații. Am făcut un joc bun defensiv. Au avut și ei câteva situații. Nu pot să spun că au fost ocazii clare, ca ale noastre. Noi am avut vreo două situații în care puteam să înscriem. Știu că este frustrant și pentru ei să piardă. Și nouă ni s-a întâmplat, să dominăm și să nu reușim. Dar noi ne-am creat ocazii destul de multe atunci când nu am reușit să câștigăm…Important e că nu pierdem contactul cu plutonul fruntaș. Ne distanțăm puțin de echipele care veneau din spate, pentru că se apropiaseră și nu puteam să așteptăm numai la jocul rezultatelor, să ne intereseze ce fac celelalte echipe. Le-am și spus înainte de meci că trebuie să mai facem și noi ceva, să luăm puncte, pentru că, până la urmă, astăzi, dacă Slobozia câștiga la Iași, iar noi pierderam, ieșeam din play-off. E o victorie muncită și cred că meritată. Felicit jucătorii pentru atitudine și dăruire…Am avut și încă avem această serie, de patru meciuri, în care întâlneam primele echipe din clasament. Am și vorbit cu băieții. Victoria asta e foarte importantă dacă o legăm cu încă o victorie cu U Cluj și am rezolva, așa, un pic, ne-am apropia mai mult de play-off, să putem să rămânem în play-off și să fim aproape de echipele din față”, a declarant Daniel Oprița la microfonul DigiSport.
Declarația lui Măldărășanu la finalul meciului este următoarea: ”A fost o înfrângere al naibii de dureroasă. Aș fi preferat să vină cât mai târziu. Trebuie să trecem și prin astfel de momente. Am început bine, o primă repriză controlată de noi. Jocul greșeala așteaptă. A venit acea greșeală și asta a făcut diferența. Chiar dacă am început să marcăm, s-au apărat foarte bine, ne-am deschis foarte mult.
Trebuie să mergem înainte. Caracterele puternice se văd după astfel de momente. Mi-aș fi dorit această înfrângere mai târziu. Nu am avut ocazii mari. Asta s-a întâmplat și în meciul trecut. Meciul ăsta nu știu dacă meritam mai mult. Dacă ăsta e scorul, asta e realitatea acestui meci.
Petrolul e echipa cea mai îndreptățită să spere la promovare. Au avut o serie foarte bună
.”
   
Steaua a reușit să ia o gură de oxigen pentru calificarea în play-off şi are acum cu 4 puncte mai multe față de Metaloglobus București.
Steaua va juca acasă cu U Cluj și FC Buzău și, în deplasare, la Politehnica Timișoara, în ultimele partide din acest an. În 2022, Steaua va mai juca acasă doar cu Poli Iași, iar deplasările vor fi la Unirea Constanța și Metaloglobus București.
Metaloglobus va juca în deplasare la Unirea Slobozia și Unirea Dej, în acest an, iar acasă, va avea meci cu Ripensia Timișoara. În 2022, Metaloglobus va juca acasă cu Șelimbăr și Steaua. Singura deplasare va fi la FC Brașov. La o primă vedere, pare că Metaloglobus va avea meciuri ceva mai ușoare, însă depinde foarte mult și ce transferuri vor face echipele în iarnă.

Noi sperăm ca Steaua să fie cât mai sus până la ultima etapă, însă există și posibilitatea ca meciul direct cu Metaloglobus să decidă ce echipă va juca în play-off.

Steaua a jucat un amical cu FC U Craiova și nu s-a descurcat bine, însă, în amicale, rezultatul nu este atât de important. Daniel Oprița a trimis următorii jucători: Iancu – Oroian, Morariu, Beța, Neacșu – Drăghici, Enceanu, Șt. Pacionel, Em. Pacionel – Chipirliu, Gherghiceanu.
Steaua în repriza a doua: Enache – Călințaru, Mihăescu, Bactăr, Ilie – Răsdan, Bărbulescu, Băjenaru, Popa – Huiban, Buhăescu. Steaua a rulat tot lotul, iar adversarii au jucat cu o echipă standard. Daniel Oprița a spus, în emisiunea Națiunea Stelistă din 15 noiembrie, că echipa a ratat din nou ocazii mari la 0-0 și la 1-0 pentru FC U Craiova.

Până la meciul cu Metaloglobus, Steaua are următoarea etapă acasă, cu U Cluj, în data de 23 noiembrie, de la ora 17:00. Clujenii sunt a treia cea mai bine cotată echipă din Liga a 2-a, la 3,89 miloane de euro. Steaua este cotată cu 1,23 milioane de euro mai puțin.
   
Erik Lincar folosește, în principal, sistemul 4-3-3. Pe parcursul meciului, echipa poate folosi sistemul 4-2-3-1 și 4-1-4-1. Următoarea așezare prezintă numărul de pe tricou, poziția, numărul de minute jucate în acest sezon, și minutele jucate, în paranteză, în ultimele 5 meciuri (2-0, acasă, cu Unirea Slobozia, victorie cu 3-0, la Ripensia Timișoara, 3-1, acasă, cu Unirea Dej, înfrângere cu 4-2, la Șelimbăr și o victorie, acasă, 1-0, cu FC Brașov).
   
33. Gorcea Andrei Cristian, portar născut în 2001, cu 810 minute jucate în acest sezon (90/90/90/90/90), 2. Roberto Alarcon Saez, fundaș dreapta, cu 167 de minute jucate în acest sezon (67/0/88/0/7), 22. Gîț Daniel Alexandru, fundaș dreapta, cu 876 de minute jucate în acest sezon (23/90/2/90/0), 31. Marius Florian Ciobanu-Vanghele, fundaș dreapta, născut în 2003, cu 303 de minute jucate în acest sezon (0/22/2/23/83), Gugu Dănuț Costinel, fundaș central, cu 990 de minute jucate în acest sezon (0/90/90/0/90), 44. Ispas Denis Florentin, fundaș central, cu 804 minute jucate în acest sezon (90/90/0/84/90), 6. Florinel Cătălin Mitrea, fundaș stânga, cu 1108 minute jucate în acest sezon (90/90/90/90/30), 13. Taub Alexandru Carol, fundaș stânga, cu 62 de minute jucate în acest sezon (0/0/0/0/60), 20. Dican Victor Robert, mijlocaș central/mijlocaș central la închidere/fundaș central cu 908 minute jucate în acest sezon (90/6/90/90/5), 8. Balgiu Cristian Marian, mijlocaș central/ mijlocaș central la închidere, cu 901 de minute jucate în acest sezon (90/84/90/0/90), 28. Charles Benoit Koffi Acolatse, mijlocaș central la închidere/mijlocaș central, cu 218 minute jucate în acest sezon (23/12/88/90/0), 7. Blejdea Andrei Cristian, mijlocaș ofensiv stânga/mijlocaș central, cu 678 de minute jucate în acest sezon (65/27/25/13/83), 19. Daniel Pîrvulescu, mijlocaș ofensiv dreapta/stânga, cu 216 de minute jucate în acest sezon (25/6/0/0/60), 97. Albert Marius Hofman, mijlocaș ofensiv dreapta/aripă dreapta, născut în 2003, cu 825 de minute jucate în acest sezon (90/78/88/67/0), 10. Florin Nichita Haită, mijlocaș central/mijlocaș central ofensiv, născut în 2000, cu 883 de minute jucate în acest sezon (67/78/90/90/90), 11. Dragoș Sebastian Tescan, mijlocaș central/ mijlocaș ofensiv stânga, cu 380 de minute jucate în acest sezon (3/63/65/67/30), 83. Sergio Miguel Hora Ribeiro, mijlocaș central, cu 874 de minute jucate în acest sezon (87/90/0/77/85), 32. Alexandru Boiciuc, atacant central, cu 836 de minute jucate în acest sezon (87/84/78/90/90) și 18. Robert Dumitru Răducanu, atacant, cu 38 de minute jucate în acest sezon (3/0/12/23/0).
   
Golgheterii celor de la U Cluj sunt: Alexandru Boiciuc și Albert Marius Hofman cu câte 5 goluri marcate, Florin Nichita Haită și Sergio Miguel Hora Ribeiro cu câte 3 goluri, Andrei Cristian Blejdea și Victor Robert Dican cu câte 2 gouri și Albert Nicolae, Dragoș Sebastian Tescan și Valentin Marius Alexandru cu câte 1 gol.

U Cluj are 18 goluri marcate din acțiune, iar majoritatea din acestea sunt din atacuri poziționale. Au marcat 5 goluri din faze fixe, dintre care 2 din corner, 2 din lovituri libere și un singur gol din penalty. Cele mai multe goluri marcate de către U Cluj sunt în intervalul 30-60 al meciului. Cele mai multe goluri primite sunt între minutele 60 și 75. Ei au primit 11 goluri, dintre care 6 din faze fixe.
Clujenii au avut 2 decizii grave de arbitraj împotriva lor și doar una pro. Ne referim la greșeli de arbitraj care au modificat tabela de marcaj.  Media celor de la U Cluj la posesie în meciurile din deplasare este pe la 51-52%.
    
Portarul, Andrei Cristian Gorcea, este născut în 2001, deci este eligibil pentru juniori. Are 9 goluri primite. Pare că la faze fixe nu prea coordonează defensiva cum trebuie, dovadă fiind cele 6 goluri primite din aceste faze. Portarul clujean are mari deficiențe la șuturile/loviturile cu capul plasate. Este cotat la 75.000 de euro.
Daniel Alexandru Gîț este fundașul dreapta de bază al echipei. El a fost eliminat în meciul cu Șelimbăr, prin 2 cartonașe galbene, și va fi eligibil pentru meciul cu Steaua. Acesta poate fi depășit dacă jucătorul advers face o rupere de ritm și face schimbări de direcții bruște. Acesta se demarcă foarte bine în a lovi cu capul în careul advers. Are peste 100 de meciuri în Liga a 2-a.  A mai jucat la Sportul Snagov, FC U Craiova 1948, FC Buzău și Dacia Unirea Brăila. Este cotat la 175.000 de euro.
Denis Florentin Ispas este fundașul central clasic. Ne-a surprins cu șuturi bune și de la peste 40 de metri. Are peste 30 de meciuri în Liga 1 și peste 130 de meciuri în Liga a 2-a. A mai evoluat la Chindia Târgoviște, Turris-Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, FC U Craiova 1948 și Unirea Constanța. Este cotat la 175.000 de euro.
Gugu Dănuț Costinel este celălalt fundaș central. Este stâlpul apărarii. Are peste 30 de meciuri în prima ligă și peste 150 apariții în Liga a 2-a. A mai avut și 3 apariții în Liga a 2-a din Franța. Are și câteva selecții la România U21 și U19. Are un procentaj foarte bun la pase reușite, însă, pe undeva, este normal având în vedere că joacă fundaș central. A jucat la Mioveni, FC U Craiova, ASA Tîrgu Mureș, FC Argeș și Le Havre.
Florinel Cătălin Mitrea este fundașul stânga de bază. Este un fundaș de travliu, care ară banda stângă. Are centrări bune, cu boltă, cu piciorul stâng. El poate trage suprinzător cu piciorul stâng, dând falsa senzație de centrare. A mai jucat la Turris Turnu Măgurele și Chindia Târgoviște. Are 5 apariții în Liga 1 și 50 în Liga a 2-a. Este cotat la 150.000 de euro.
Mulți jucători au venit odată cu Erik Lincar, un lucru comun și la antrenorul nostru, Daniel Oprița.
Ca o observație, diagonalele lobate și pe poziții viitoare surpind defensiva adversă. Ei aglomerează deseori pe centru și lasă uneori spații libere pe flancuri.
Dican Victor joacă la închidere, iar dacă unul dintre cei 2 fundași centrali titulari lipsește, el va evolua ca fundaș central. Acesta se demarcă bine prin a lovi cu capul. Trage bine cu piciorul drept, de la 30 de metri, cu efect. Poate șuta bine și din voleu, cu piciorul drept, având o eficaciate bună la șuturi pe poartă. Este crescut de cei de la U Cluj.
Balgiu Cristian Marian este un mijlocaș central care se înțelege foarte bine cu Blejdea și îi trimite centrări pe poziție viitoare. Are rolul de a lega liniile. Are 100 de meciuri în Liga a 2-a și 20 în prima divizie. A mai jucat la Buzău, CS Afumați, Academica Clinceni, Daco-Getica, ASA Tîrgu Mureș.
Blejdea Andrei Cristian este mijlocașul ofensiv stânga/aripa stânga cu o viziune bună în a intercepta balonul în treimea adversă. Execută bine loviturile libere cu dreptul. De asemenea, și loviturile de colț le execută cu piciorul drept. Este un fotbalist care a mai evoluat prin ligile inferioare din Germania și în Slovenia. În România, a mai evoluat la FC Argeș, Academica Clinceni, Pandurii Târgu Jiu și Dinamo București. Are și 8 selecții la România U17.
Sergio Miguel Hora Ribeiro este mijlocașul central al echipei. Este cel mai important jucător în a lega liniile. În opinia noastră, e chiar jucătorul cheie al echipei. Execută loviturile de colț, cu dreptul, de pe flancul stâng. Trimite șuturi cu piciorul drept, la firul ierbii, la rădăcina barei. De asemenea, trage bine cu piciorul stâng, cu latul. Execută loviturile libere, din lateral, cu dreptul, la marginea careului mic, la întâlnire.
Albert Marius Hofman este un fotbalist din pepiniera proprie a clubului. Este un junior eligibil pentru 2003. Este un șuteor foarte bun cu piciorul stâng, la colțul lung. Este stângaci de bază și, în majoritatea timpului, conduce mingea doar cu piciorul stâng. Are un dribling bun în regim de viteză. Este internațional la România U19.
Florin Nichita Haită este un fotbalist născut în 2000 extrem de talentat. Haită execută cornerele și fazele fixe de pe dreapta cu piciorul stâng. Loviturile libere, din zona centrală, le execută de cele mai multe ori sub tranversală, pe centrul porții. Haită are dribling bun în regim de viteză și exact ca Hofman, trage cu stângul la rădăcina barei. Are 10 meciuri în prima ligă și peste 50 în Liga a 2-a. Este crescut de Farul și împrumutat la U Cluj.
Alexandru Boiciuc este atacantul de bază al echipei, indiferent de sistemul folosit de Lincar. Este un atacant de gura porții. Piciorul de bază este stângul. Este internațional moldovean de tineret și actual la seniori, cu numeroase selecții. Are în carieră echipe precum: Vejle Boldklub, ASA Tîrgu Mureș, ACS Foresta Suceava, SS Turris Calcio, FC Sfîntul Gheorghe Suruceni, Academica Clinceni, FC Sheriff Tiraspol,  FC Milsami Orhei, Karpaty Lviv (-2021) și ACSM Polithnica Iași. Are numeroase apariții în prima ligă română și cea moldovenească.
   
Cel mai probabil, Erik Lincar va trimite următorul 11 în meciul cu Steaua: Gorcea Andrei Cristian (2001) – Gîț Alexandru Daniel, Gugu Dănuț Costin, Ispas Denis Florentin, Florinel Cătălin Mitrea – Victor Dican/Blejdea Andrei Cristian, Balgiu Cristian, Sergio Miguel Hora Ribeiro – Albert Marius Hofamn, Alexandru Boiciuc și Florinel Nichita Haită.

Etapa a XIV-a: Steaua – U Cluj
📆 Marţi, 23 noiembrie 2021, de la ora 17:00
📌 Stadionul Steaua
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport