PLAYOFF – Etapa a II-a: Steaua 2-1 Petrolul Ploieşti

Au marcat: Bogdan Chipirliu 57′, 69’/ Sory Diarra 9′

STEAUA
🔴 Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 14. Robert Neacșu, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 19. Stephan Drăghici, 88. Adi Popa, 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu, 21. Vasile Buhăescu, 77. Bogdan Chipirliu.
🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 5. Sergiu Bactăr, 20. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 6. Mădălin Mihăescu, 18. Iustin Răducan, 80. Claudiu Dragu, 9. Emilian Pacionel, 27. Ștefan Pacionel
Petrolul
🔵 Prima echipă: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Cioiu, Măzărache – S. Diarra
🟡 Rezerve: Moroz – Pashov, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău, Duță, Tucaliuc, M. Chindriș
Antrenor: Nicolae Constantin

Steaua vine la meciul cu Petrolul după rezultate bune și acțiuni în forță ale suporterilor. În prima etapă din playoff, Steaua a încheiat la egalitate 2-2, cu Concordia Chiajna. Daniel Oprița i-a trimis în teren pe: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 14. Robert Neacșu, 5. Sergiu Bactăr, 4. Dean Beţa, 19. Stephan Drăghici, 88. Adi Popa, 8. Valentin Bărbulescu, 27. Ștefan Pacionel, 21. Vasile Buhăescu, 77. Bogdan Chipirliu.
Rezerve: 22. Horia Iancu, 55. Walace da Silva, 20. Florin Răsdan, 13. Adrian Ilie, 6. Mădălin Mihăescu, 80. Claudiu Dragu, 11. Dragoș Huiban, 9. Emilian Pacionel, 18. Iustin Răducan
Concordia Chiajna a jucat cu Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub – N. Roșu, Codrea – Ad. Voicu, Matiș, Llullaku – Batin
Rezerve: Silveanu – Cherecheș, L. Ion, M. Dumitru, Casap, Nic. Pîrvulescu, Plazonja, Sokovic, N. Popescu
Primul gol al Stelei a fost unul superb. Adi Popa bate defectuos o lovitură de colț de pe stânga, de la prima bara mingea este respinsă până la Stephan Drăghici, care șutează de la 30 de metri la bara din dreaptă, fără șansa pentru Aldescu, în minutul 26. Doar un minut mai târziu, Azdren Llullaku a egalat după o lovitură de cap. În minutul 52, Concordia Chiajna pornește un contraatac, Borța trimite în centrul careului, de unde Adrian Voicu reia cu latul piciorului drept de lângă Oroian și face 2-1 pentru ilfoveni. La centru, a fost Kovacs Szabolcs din Carei, asistentul de linia 1 a fost Vatmanu Cosmin din București și asistenul de linia a doua a fost Corb Ioan Alexandru, din Satu Mare. De ce îi enunțăm? Pentru că, în minutul 53, Steaua a avut un penalty la hențul lui Codrea, și, un minut mai târziu, s-a fluierat eronat ofsaid la reluarea lui Chipirliu în bară. Greșelile le aparțin centralului și asistentului de linia 1. În primul minut de prelungiri, Dean Beța egalează cu o lovitură de cap, din lovitură de colț de pe dreapta executată de Emilian Pacionel.    

Steaua a avut 5 ocazii după 45 de minute și 2 șuturi pe poartă, în timp ce ilfovenii au avut 5 ocazii și 2 șuturi pe poartă. La finalul partidei, Steaua a avut 10 ocazii (dacă punem și bara din ofsaid semnalizată greșit a lui Chipirliu). Indiferent de greșelile arbitrilor, rezultatul este unul echitabil.    

Pentru prima dată de la reactivarea secției de fotbal, un stelist a fost chemat la naționala României U21. Este vorba de Raul Bălbărău. Au mai fost steliști la naționale în ultimii ani, însă la vârste mai mici.   

E dureros, nu e ușor să primești un gol din fază fixă, ca în prima repriză, chiar dacă a fost un șut de la distanță. A fost un moment fix, dar asta e situația, am obținut un punct, ne-am distanțat de locul 6. Steaua nu are drept de promovare, deci nu poate să joace barajul, așa că trebuie să ne gândim că putea fi mai rău la Buzău dacă am fi trăit așa dezamăgire acolo. Nu reușeam să prindem play-off-ul.(N.r. – Despre golul doi marcat de Steaua) Nu avem ce face, băieții au avut atitudine bună, nu am ce să le reproșez. Am avut ocazii să facem 3-1, dar a fost un meci bun și din partea noastră, și din partea lor. Sper ca toate meciurile să fie jucate de Steaua la fel, pentru că ăsta e fotbalul, fiecare echipă trebuie să dea totul, chiar dacă nu are șanse de promovare. Trebuie să arate cum a arătat în seara asta.Există teamă de final când mai sunt câteva minute, fiecare jucător simte presiunea, trebuia să fim mai inteligenți și să nu-i lăsăm să aibă faza fixă din final, dar orice se putea întâmpla. Jucătorii erau în marcaj, din păcate am primit acest gol și acum trebuie să pregătim următorul meci”, a declarat Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

Cred că a fost un meci echilibrat, cu faze de poartă, au fost și patru goluri, n-are cum să nu fie frumos când s-au înscris atâtea goluri. Nu prea ne așteptam, pentru că suprafața de joc n-a fost cea mai bună și e mai greu să construiești. Dar cred că cele două echipe au oferit un spectacol frumos, la fel a fost și în tribună. Când egalezi în ultimele minute e normal să te bucuri, deși deschizi scorul. Poate dacă reușeam să ținem de 1-0 mai mult timp poate era altceva. Am fost egalați prea repede, după aceea am fost conduși, dar am crezut până în ultimul moment, le-am spus jucătorilor să nu se dea bătuți, să se lupte până la final. Ne dorim să ne clasăm cât mai sus, am arătat-o și astăzi, am încercat să atacăm, să egalăm și am reușit până la urmă. Un rezultat echitabil. Poate dacă egalam mai devreme… Nu știu, din ce am auzit, că am avut un penalty. Prima dată a arătat penalty centralul la acea fază, după aceea nu știu, tușierul i-a spus altceva. Asta e, până la urmă, dacă așa a decis… nu avem cum să mai întoarcem”, a spus Oprița la finalul jocului, la microfonul DigiSport.   

Rezultate din Liga Elitelor
U19 – Play-off: Steaua 3-3 Fcsb
U17 – Play-off: Steaua 2-0 Fcsb
U16 – Play-off: FC Voluntari 1-2 Steaua  
U15 – Etapa a X-a: ACS Juniors Berceni 1-6 Steaua
  

Pe 26 martie, Steaua și-a luat revanșa în meciul cu FC U Craiova 1948 SA. Ne-a bucurat că transmisiunea oltenilor a fost mult mai bun față de dată trecută și am putut viziona meciul. Steaua și-a luat revanșa după înfrângerea cu 4-1 la cei de la FC U Craiova. Victoria Stelei a fost în oglindă.   
Echipele trimise în prima repriza au fost Steaua: Iancu – Oroian, Walace, Bactăr, Ilie – Mihăescu, Enceanu, Huiban, Drăghici – Dragu, E. Pacionel. Au intrat în repriza a doua: Adi Popa, Răsdan, Zaharia, Buhăescu, Neacşu. Este de menționat faptul că la acest meci nu au fost prezenți Chipirliu, Bărbulescu, Beța, Ştefan Pacionel sau Raul Bălbărău.
FCU Craiova 1948: Mogoșanu – Enache, Covacic, Diallo (c), Bușu – Achim – Marquet, Chițu, Bauza, Van Durmen – Compagno Antrenor: Nicolo Napoli

Caseta meciului
Min. 85: Se termină partida
Min. 76: Buhăescu duce scorul la 4-1 pentru Steaua, după o execuție de la distanță.
Min. 69: Adi Popa a reușit să marcheze pentru Steaua, cu un șut superb cu piciorul stâng.
Min. 49: FCU Craiova a ratat un penalty, prin Bălan
Min. 38: Steaua trece în avantaj, după un contraatac fulger. Drăghici a marcat cu un șut la colțul lung.
Min. 24: Pacionel a egalat pentru Steaua, cu un șut la firul ierbii din afara careului
Min. 21: Andrea Compagno deschide scorul, cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

Steaua a făcut un meci bun și este important că a întors scorul. Deși terenul nu a fost cel mai bun, este important că Steaua a putut să învingă o echipă de baraj pentru promovare. Din păcate, rezultatul final într-un amical nu este atât de important și trebuie să ne uităm cu maximă seriozitate la meciul ACS Petrolu 52.   

Petrolul, asemănător celor de la Concordia Chiajna, a schimbat destui jucători în această iarnă.
Fotbaliștii care au plecat de la Petrolul sunt: Nicolai Cebotari, Alexandru Constantin Radu la CSO Plopeni, Darius Grazian Buia, Armando Vajushi, Mihai Nițescu la CS Blejoi, Antoniu Ștefăniță Manolache la CSM Reșița, Aris Andrei Oprea la CS Blejoi, Constantin Adrain Stoica și Ștefan Fabian Niță la CSO Plopeni.
Jucătorii veniți la ACS Petrolu 52 în această iarnă sunt: Dragoș Gheorghe de la Astra Giurgiu, Vlad Iuliu Prejmerean de la ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Marius Iulian Cioiu de la Academica Clinceni, Georgi Velikov Pashov de la Academica Clinceni, Sebastian Valeriu Moroz de la Academica Clinceni și Mihai Velisar venit de la Gaz Metan Mediaș.   

În următoare așezare o să prezentăm fotbaliștii de la ACS Petrolu 52, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 3 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
12.Raul Avram, portar, cu 1796 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 22. Sergiu Mihai Pîrvulescu, fundaș dreapta, cu 1509 de minute jucate în acest sezon (10/38/90), 26. Georgi Velikov Pashov, fundaș dreapta, cu 224 de minute jucate în acest sezon (90/44/90), 2. Marian Fernando Huja, fundaș central, cu 1786 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 3. Bart Adrianus Johannes Meijers, fundaș central, cu 900 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 5. Valentin Țicu, fundaș stânga, cu 1800 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 37. Eugen Cebotaru, mijlocaș central la închidere, cu 1733 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 95. Mihai Alexandru Constantinescu, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 621 de minute jucate în acest sezon (80/16/0), 98. George Mario Bratu, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 1173 de minute jucate în acest sezon (10/74/90), 11. Takayuki Seto, mijlocaș central, cu 1190 de minute jucate în acest sezon (0/90/90), 23. Vlad Iuliu Prejmerean, mijlocaș central, cu 65 de minute jucate în acest sezon (0/65/0), 77. Cosmin Constantin Tucaliuc, mijlocaș ofensiv central, cu 995 de minute jucate în acest sezon (25/46/71), 10. Dragoș Gheorghe, mijlocaș ofensiv stânga, cu 111 de minute jucate în acest sezon (0/21/0), 17. Alexandru Șaim Tudor, mijlocaș ofensiv stânga, cu 409 minute jucate în acest sezon (46/0/0), 19. Senad Jarovic, atacant, cu 474 minute jucate în acest sezon (65/0/0),  Sorry Ibrahim Diarra, atacant, cu 1206 de minute jucate în acest sezon (0/90/90) și 93. Moise Simion Măzărache, atacant, cu 851 de minute jucate în acest sezon (0/49/19).
Golgheterii echipei sunt: Sorry Ibrahim Diarra cu 11 goluri, cu câte 4 goluri Senad Jarovic, Eugeniu Cebotaru și George Mario Bratu, Valentin Țicu cu 3 goluri, Moise Simon Măzărache cu 2 goluri, iar cu câte un gol Alexandru Șaim Tudor, Siviu Gabriel Pană și Mihai Alexandru Constantinescu.    
Juniorii echipei sunt: Valentin Țicu(2000), Sergiu Mihai Pîrvulescu (2003), Sorry Ibrahim Diarra (2000), Andrei Jercălău (2004), Alin Marius Boțogan (2004), David Ilie (2004), Cosmin Constantin Tucaliuc (2000), Mihai Alexandru Constantinescu (2002) și George Mario Bratu (2002).   

Petroliștii au jucat un amical cu FC Voluntari în data de 26 martie. Rezultatul final a fost 1-1 Cosmin Achim (68, pen)/Cosmin Tucaliuc (85).
În prima repriză, jucătorii folosiți au fost Avram – Olaru, Meijers, Huja, Sabău – Cebotaru, Chindris – Constantinescu, Tucaliuc, Saim Tudor – Diarra. În a doua repriza garnitura utilizată a fost Moroz – Vrhovac, Lică, Horj, Seto, Prejmerean, Coman și Jarovic. Au rămas pe teren, dintre cei care au evoluat și în prima parte, Constantinescu, Tucaliuc și Șaim Tudor.   

Prahovenii au avut un jucător la naționala de tineret de la U19. Sergiu Pîrvulescu a fost integralist în victoria împotriva Croației, cu 2-1. Grație acestei victorii, România s-a calificat la Campionatul European din Slovacia.   

Unul dintre cele mai interesante transferuri este Dragoș Gheorghe, fotbalist în vârstă de 23 de ani, care este cotat la 150.000 de euro. A venit la prahoveni, după ce a menținut clubul giurgiuvean pe linia de plutire, fiind motorul echipei. Din păcate, depunctările i-au trimis pe ultimul loc. Până să vină la ploieșteni, era golgheterul giurgiuvenilor cu 5 goluri marcate. Fotbaliștii veniți de la Academica Clinceni, Marius Cioiu și Georgi Velikov Pashov, sunt ambii cotați la 250.000, însă pare că doar Pashov s-a adaptat la echipă și cel mai probabil va fi titular în postura de fundaș dreapta.
Un alt transfer de răsunet e Mihai Velisar. Fundașul stânga este cotat la 300.000 de euro și vine de la Gaz Metan Mediaș. Acesta este fotbalistul cu cele mai bune date și poate fi cel mai mare plus adus echipei față de sezonul regulat.   

Este clar că ACS Petrolu 52 a făcut transferuri mai multe decât ale Stelei, însă echipa lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici este mai omogenă ca niciodată. Steaua, față de sezonul regulat, este mult mai periculoasă la fazele fixe. Dacă este să ne aducem aminte de ultimul meci direct dintre Petrolul și Steaua, diferența au făcut-o fazele fixe. Orice rezultat este posibil. Teoretic, prahovenii sunt favoriți, însă noi credem că stelișii sunt clar mai în formă, iar lupii galbeni vor pleca cu cel mult un punct acasă.   

Sâmbătă este șansa noastră să arătăm ce înseamnă Steaua. Suntem toți obligați să formăm o audiență numeroasă și fantastică. Ne vedem sâmbătă în TEMPLU!        

PLAYOFF – Etapa a II-a: Steaua – Petrolul Ploieşti
📆 Sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 14:30
📌 Stadionul Steaua
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
🎫 Bilete se pot achiziționa de pe iabilet.ro sau de la casa de bilete a stadionului, după următorul program: joi 12:00-19:00, vineri 12:00-19:00, sâmbătă 8:30-14:30.
❗Abonamentele sunt valabile și pentru meciurile din playoff.