PLAYOFF – Etapa a X-a: Hermannstadt 0-0 Steaua

STEAUA
Prima echipă: 22. Horia Iancu, 20. Florin Răsdan, 5. Sergiu Bactăr, 6. Mădălin Mihăescu, 13. Adrian Ilie, 18. Iustin Răducan, 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu, 30. Liviu Băjenaru, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban
Rezerve: 1. Raul Bălbărău, 77. Bogdan Chipirliu, 14. Robert Neacşu, 55. Walace da Silva, 19. Stephan Drăghici, 99. Marin Tinel, 15. Claudiu Donose, 80. Claudiu Dragu, 89. Teodor Erhan
Antrenor: Daniel Oprița

FC Hermannstadt
Prima echipă: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Alhassan – P. Petrescu (cpt.), Biceanu, Al. Oroian – D. Paraschiv
Rezerve: Muțiu – Tomșa, Blejdea, Issah, I. Năstăsie, Antoche, Bucuroiu, Buhăcianu, Hora
Antrenor: Marius Măldărășanu

Steaua reușește o performanță mare, având în vedere că este nou promovată, și se califică la baraj, de pe locul 4. La începutul sezonului, Steaua era a zecea favorită pe hârtie. Pe o simulare pe calculator, Steaua se clasa pe intervalul dintre locul 4 și locul 12. Chiar este o performanță și băieții merită felicitați.

Steliștii din teren și din staff au înțeles ce tricou poartă, deși majoritatea dintre ei au jucat în ultimii ani în Liga a 3-a și Liga a 4-a.

Conform Eurosport, Steaua va juca barajul, însă asta nu înseamna că Steaua are și drept de promovare, dacă va învinge pe Chindia Târgoviște. Probabil TAS va decide, însă decizia poate veni și după începutul primei ligi. Avem deja un exemplu cu pseudobarajul lui Mitică dintre Rapid și Chiajna, atunci când ilfovenii au revenit în prima ligă după ce se jucaseră 6 etape.

Steaua va juca cu cea mai în formă echipă din Liga a 2-a, FC Hermannstadt. Sibienii sunt cotați la5,66 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 2,66 milioane de euro.
Sibienii, în anul 2022, au 7 victorii, 4 egaluri și 0 înfrângeri, fiind echipa cu cele mai multe puncte obținute în acest an. De partea cealaltă, Steaua are 6 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri, fiind a patra cea mai în formă echipă în acest an.

Sibienii, în acest playoff, au marcat 14 goluri și au primit doar 5, în timp ce Steaua a marcat 10 goluri și a primit tot 10. Hermannstadt este formația cu cel mai mare procentaj de goluri marcate prin acțiune, dintre toate echipele din Liga 2 și formația cu cele mai multe goluri primite din faze fixe.

Cei mai constanți fotbaliști ai celor de la FC Hermannstadt sunt Ionuț Stoica, Raul Marian Opruț, Florin Bejan, Sota Mino, Baba Alhassane, Marius Paul Antoche, Grigoraș Aleandru Pantea, Ciprian Ionuț Biceanu, Vlad Ionuț Muțiu și Petrișor Ionuț Petrescu.
Fotbaliștii cu cele mai multe goluri și pase de gol sunt Valentin Buhăcianu, Silviu Nicolae Balaure, Raul Marian Opruț și Ionuț Năstăsie. Jucătorii cu cea mai frecventă participare la gol sunt Silviu Nicolae Balaure, Valentin Buhăcianu, Raul Marian Opruț și Grigoraș Pantea.Cele mai multe goluri marcate de sibieni sunt în intervalul 30-60. Cele mai multe goluri primite au fost în intervalul 60-75. Marius Măldărășanu a utilizat cel mai frecvent sistemul 4-3-3. Uneori a mai folosit și sistemul 4-4-2, și, foarte rar, sistemul 4-2-3-1.
Cei mai buni pasatori ai echipei sunt Sota Mino, Raul Marian Opruț, Grigoraș Pantea, Ionuț Stoica și Baba Alhassan. Fotbaliștii cu cele mai multe șuturi pe poartă sunt Silviu Nicolae Balaure, Petrișor Petrescu, Baba Alhassan, Valentin Buhăcianu, Alexandru Laurențiu Oroian, Călin Popescu. Fotbaliștii cu cele mai multe pase decisive sunt Silviu Nicolae Balaure, Petrișor Petrescu, Raul Marian Opruț, Grigoraș Pantea, Valentin Buhăcianu, Călin Popescu și Ionuț Eugen Năstăsie.
Fotbaliștii care elimină cel mai ușor om din joc sunt Baba Alhassan, Petrișor Petrescu, Călin Popescu, Ionuț Eugen Năstăsie și Sota Mino.

În următoarea așezare, vom prezenta fotbaliștii de la AFC Hermannstadt, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 3 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
1. Ionuț Alin Pop, portar, cu 990 de minute jucate în acest sezon (0/0/0), 12. Plamen Ivanov Iliev, portar, cu 810 minute jucate în acest sezon (90/90/90), 31. Vlad Ionuț Muțiu, portar, cu 720 de minute jucate în acest sezon (0/0/0), 98. Grigoraș Alexandru Pantea, fundaș dreapta, născut în 2003, cu 2257 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 4. Ionuț Stoica, fundaș central, cu 2058 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 23. Florin Bejan, fundaș central, cu 2025 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 6. Marius Paul Antoche, fundaș central/mijlocaș central la închidere, cu 959 de minute jucate în acest sezon (0/0/32), 18. Raul Marian Opruț, fundaș stânga, cu 2071 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 6. Marius Paul Antoche, mijlocaș central la închidere, cu 959 de minute jucate în acest sezon (0/0/32), 14. Sota Mino, mijlocaș central la închidere, cu 2267 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 29. Ciprian Ionuț Biceanu, mijlocaș central la închidere, cu 888 de minute jucate în acest sezon (90/77/79), 7. Petrișor Ionuț Petrescu, mijlocaș dreapta/ofensiv dreapta, cu 1699 de minute jucate în acest sezon, 0/50/58), 51. Alexandru Laurențiu Oroioan, mijlocaș ofensiv stânga/dreapta, cu 1354 de minute jucate în acest sezon (67/62/79), 93. Călin Popescu, mijlocaș dreapta/stânga sau mijlocaș ofensiv dreapta/stânga, cu 903 de minute jucate în acest sezon, 96. Silviu Nicolae Balaure, mijlocaș ofensiv stânga, cu 1505 de minute jucate în acest sezon (77/40/0), 8. Baba Alhassane, mijlocaș central, cu 1701 de minute jucate în acest sezon (46/62/89), 9. Ioan Hora, atacant, cu 268 de minute jucate în acest sezon (0/0/1), 30. George Daniel Paraschiv, atacant, cu 679 de minute jucate în acest sezon (57/90/58) și 28. Valentin Buhăcianu, atacant, cu 1233 de minute jucate în acest sezon, cu 1233 de minute jucate în acest sezon (33/13/32)

Golgheterii echipei sibiene sunt: Valentin Buhăcianu (12 goluri în 24 de meciuri), Baba Alhassane (7 goluri în 26 de meciuri) George Daniel Paraschiv (6 goluri în 12 meciuri), Silviu Nicolae Balaure (3 goluri în 27 de meciuri), iar cu câte un gol sunt: Ionuț Stoica, Petrișor Ionuț Petrescu, Raul Marian Opruț, Gheorghe Gabriel Tomșa, Ciprian Ionuț Biceanu, Alexandru Laurențiu Oroian, Andrei Cristian Blejdea și Călin Popescu.

În meciurile directe cu sibieni, Steaua a câștigat în deplasare cu 1-0 și a pierdut acasă, cu 1-4. Nici nu mai contează ce va face Steaua în deplasare, ci va conta să se bucure alături de suporterii săi și în eventualitatea în care se va juca barajul cu Chindia, să nu apară eliminări și alte accidentări. Oricum ar fi, dacă Steaua nu bate, barajul va fi cel mai probabil U Cluj vs Dinamo, însă asta ne interesează mai puțin. Important e ca Steaua să joace la baraj!


Steaua a învins cu 2-0 pe Unirea Slobozia.
Cele 2 loturi au fost STEAUA Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 20. Florin Răsdan, 5. Sergiu Bactăr, 4. Dean Beța, 14. Robert Neacșu, 88. Adi Popa, 10. Rareș Enceanu, 6. Mădălin Mihăescu, 15. Claudiu Donose, 80. Claudiu Dragu, 77. Bogdan Chipirliu
Rezerve: 22. Horia Iancu, 18. Iustin Răducan, 11. Dragoş Huiban, 21. Vasile Buhăescu, 13. Adi Ilie, 9. Emilian Pacionel, 89. Teodor Erhan, 99. Marin Tinel, 30. Răzvan Florea
Antrenor: Daniel Oprița
Unirea Slobozia Prima echipă: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.), Coadă, Trașcu, Silaghi, Bolohan, Afalna, Gherghiceanu
Rezerve: Poiană – Seb. Ivan, D. Mihai, Greu, Perju, Dorobanțu, Mih. Lemnaru, Gîrbăcea, Gulceac
Antrenor: Adrian Mihalcea
Steaua a avut 5 ocazii și 4 șuturi pe poartă după primele 45 de minute, în timp ce ialomițenii au avut 4 ocazii și 2 șuturi pe poartă. La finalul partidei, Steaua a avut 9 ocazii și 5 șuturi pe poartă, în timp ce Unirea Slobozia a avut 6 ocazii și doar 2 șuturi pe poartă.
Steaua a fost mai bună, asta și pentru că a fost mai curajoasă, a tras de mai multe ori și a insistat mai mult, în timp ce Unirea Slobozia a făcut multe greșeli neforțate în propria defensivă. Din păcate, nici Steaua nu mai este atât de sigură în propria defensiva, iar accidentările lui Beța, Drăghici, Bustea și Dragu sperăm să nu fie de lungă durată.

Steaua reușește să aibă din nou un golaveraj neutru, cu 10 goluri marcate și 10 primite, 3 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri. Dacă ar fi să facem un clasament strict al playoffului, ar rămâne același, cu excepția că Unirea Slobozia ar fi peste cei de la Concordia Chiajna.

Declarațiile antrenorilor au fost următoarele: „O prestație dezamăgitoare. E ceva mai slabă partidă din anul acesta. Nu am avut niciun pic de atitudine. Parcă Steaua era echipa care lupta pentru un obiectiv. Bravo lor, îi felicit pe acești băieți care poate au jucat mai puțin etapele trecute. Ne-au demonstrat că dacă nu tratezi serios orice fază poți să pierzi lamentabil. Dar, din păcate, ăsta este adevărul. Avem în acest sfârșit de campionat, pe lângă oboseala acumulată, și alt tip de probleme, aceea că sunt mulți jucători care se gândesc deja să prindă alte transferuri și cumva nu mai sunt conectați 100 la sută la importanța jocului. Ne-o asumăm, că nu avem ce să facem, dacă așa cred de cuviință. Chiar nu avem ce să facem”, ”Au merit victoria pe deplin cei de la Steaua și vom vedea ce vom face în ultima etapă, dar nu mai avem nicio șansă. Dar, Doamne ferește!, dacă ne trezim că suntem pe acel loc de baraj, ne mințim. Vom fi victimă sigură. Adică fără nici 1 la sută șanse.Vorbim de atitudine, vorbim de concentrare, vorbim de determinare. Nu am avut nimic. Deci astăzi, la pauză, dacă puteam să schimb zece jucători, schimbam zece jucători. Nu am avut. Dar poți să faci orice fel de schimbare, să schimbi strategia și nu reușești, când nu ești pregătit. Nu am fost pregătiți pentru meciul ăsta, s-a văzut clar. Pe acest stadion, într-o atmosferă frumoasă, cu o galerie care a cântat pe tot parcursul jocului, și-a susținut echipa. Din păcate pentru noi, erau toate ingredientele ca noi să reușim, mai ales că puteam să profităm și de problemele lor de lot” Mi-am dat seama acum, după meciul acesta și cel trecut (n.r. – 1-1 acasă cu Concordia Chiajna) că nu suntem pregătiți pentru un baraj. Ne-am face de râs. Mai bine rămânem așa, cu această imagine frumoasă, am dus cât am putut. Suntem storși, n-avem jucători, nu vreau să mă repet, dar se gândesc deja în altă parte. Vom face schimbări, poate vor apărea și jucători noi de pe la juniori, dacă nu mai avem nicio șansă!”, a spus Adrian Mihalcea. Trebuie să recunoaștem că este o declarație plină de fair-play a lui Adrian Mihalcea, cum rar se vede în fotbalul nostru.

De partea cealaltă, Daniel Oprița a decalarat: ”O partidă frumoasă, cu multe faze de poartă. Ambele echipe au avut situații, și ei puteau să marcheze. A fost un spectacol frumos pentru cei din tribună. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm, ne-am asigurat matematic locul 4. Mai avem un singur meci, pe care trebuie să mergăm să-l jucăm și vacanță. Mulțumim suporterilor, pe această cale, că au fost alături de noi tot sezonul, că ne-au spijinit atât acasă, cât și în deplasare. Sperăm ca în sezonul următor să facem mai multe.Ne-am propus să ajungem pe un loc de promovare, chiar dacă nu era un obiectiv. Acum rămâne de văzut. Șansele sunt destul de mici, pentru că s-a anunțat că o să meargă locul 5, dar speranța moare ultima, vedem ce va fi. E greu contra unei echipe din Liga 1, dar și noi astăzi am avut multe absențe. Cei care au intrat și-au făcut datoria, au reușit să câștige, așa că îi felicit. Am improvizat astăzi puțin, chiar am jucat cu toată linia de fund nouă, așa că îi felicit că s-au descurcat destul de bine, chiar dacă a avut și Unirea câteva situații în care putea să înscrie. Vreau să îl felicit și pe Adi Mihalcea pentru parcursul pe care l-au avut, pentru că a creat o echipă frumoasă, o echipă bună, care poate să pună probleme oricui.Mergem să jucăm cu Hermannstadt, dacă mergem până acolo, chiar dacă în continuare o să avem absenți, o să vină și juniori. Azi am debutat încă un junior, Erhan, pe care îl felicit. A intrat foarte bine la pauză. Un debut cu o victorie, așa că mă bucur pentru el. Pacionel a înscris, dar trebuie să o facă mai des, pentru că poate.Nu știu cine va merge în Liga 1, toate trei au șanse să termine pe primele două locuri. Vom vedea. Petrolul are prima șansă, pentru că are meciul cu Concordia Chiajna acasă, pe care dacă îl câștigă e promovată matematic.

PLAYOFF – Etapa a X-a: Hermannstadt – Steaua
📆 Duminică, 15 mai 2022, de la ora 16:00
📌 Stadionul Gaz Metan
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport