Etapa 15: Concordia Chiajna II 0-5 Steaua

Steaua s-a calificat matematic la barajul pentru promovare, cu 3 etape înainte de finalul campionatului.

Au marcat: Alexandru Zaharia 10′, Remus Chipirliu 24′, 60′, Florin Răsdan 89′, Emilian Pacionel 92.

🔝 Steaua câștigă cu 5-0, rămâne lider în campionat și se califică matematic la barajul pentru promovare.
⚽ Au marcat: Alexandru Zaharia 10′, Remus Chipirliu 24′, 60′, Florin Răsdan 89′, Emilian Pacionel 92.
📝 Steaua București a deschis scorul prin Alex Zaharia, care a înscris superb în minutul 10, cu o execuție în vinclul porții apărate de Alexandru Duță. Tot Zaharia a oferit și assistul golului marcat de Remus Chipirliu în minutul 24. După pauză, Chipirliu a continuat forma bună în tricoul Stelei și a reușit „dubla”, după ce a primit o pasă cu călcâiul de la colegul său din atac, Philippe Nsiah. Florin Răsdan și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 89, iar Emilian Pacionel a închis tabela la ultima fază a meciului.
🔥 Remus Chipirliu a ajuns la 12 goluri în acest sezon și este golgheterul echipei.
⏭️ Etapa viitoare Steaua joacă, acasă, cu Rapid 2.
📅 În primul baraj, campioana și vicecampioana din Seria 4 vor înfrunta primele două clasate din Seria 3, ulterior, învingătoarele din aceste două jocuri de baraj se vor înfrunta într-un al doilea baraj. Al doilea baraj va desemna cele cinci echipe din Liga 3 care promovează în Liga 2. Având în vedere clasamentul actual, în primul baraj se vor întâlni CS Afumați vs. Fcsb II și Steaua vs. Mostiștea Ulmu.

STEAUA

🔴 Prima echipă: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 16. Antonio Vlad, 13. Adrian Ilie, 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru, 7. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 17. Philippe Nsiah, 77. Remus Chipirliu.

🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 10. Rareș Enceanu, 14. Robert Neacșu, 99. Vlad Niţu, 9. Emilian Pacionel, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 8. Valentin Bărbulescu, 11. Dragoș Huiban. Antrenor: Daniel Oprița

Concordia Chiajna II

⚪ Prima echipă: 1. Alexandru Duță, 3. Stefan Pădureț, 5. Ștefan Stănescu, 7. Daniel Bonteanu, 14. Răzvan Mocanu, 8. Robert Lică, 17. Ionuț Voicu, 15. Ionuț Păun, 11. T. Buțoiu, 19. Alex Nica, 4. Alex Stănică.

⚪ Rezerve: 12. Mihnea Korbl, 23. Antonio Davidescu, 22. Mihai Marin, 6. Neculai Bogdan. 20. Iulian Vasiliu, 16. Alex Mateescu, 18. Cosmin Obedeanu, 9. Cristian Flisc. Antrenor: Ștefan Toma

Steaua a reușit o victorie mare la Voluntari 2, pentru că Voluntari a trimis o echipă bună împotriva echipei noastre, foarte asemănătoare cu echipa din tur și putem observa o creștere a formei jucătorilor Stelei, mai ales a atacanților.

Vineri, va avea loc un nou meci pe un teren sintetic. Steaua va juca cel de-al treilea meci pe sintetic în acest an din 4 partide. Sinteticul de la Chiajna este de o calitate ceva mai slabă față de cel de la Progresul, însă nu se compară cu acel covor de la Buzău, pe care, din ce am auzit, îl vor schimba. Pare o partidă ușoară, însă depinde ce atitudine vor avea băieții lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici. Dacă vor juca precum cu Dinamo 2, o să avem câteva emoții, însă dacă vor juca precum cu Voluntari 2 sau FC Fcsb 2, singura întrebare va fi câte goluri va marca Steaua și dacă va primi vreun gol de la Concordia Chiajna 2.
Ilfovenii au schimbat cam jumătate din primul 11 față de tur, așa că acea partidă din tur nu este foarte relevantă, având în vedere că Steaua era  infectată cu COVID-19. Un meci de travaliu prin care Pacionel, Dragoș Nicolae și bara de la poarta stelistă au adus cele 3 puncte la echipa militară.
Pentru a înțelege mai bine adversarul de vineri, ne vom concentra mai mult pe meciurile din acest an și pe lotul utilizat.

Noul antrenor este Toma Ștefan. În prima etapa a anului (etapa a 11-a a campionatului), Concordia Chiajna 2 obține prima victorie a campionatului, o victorie la scor cu lanterna roșie, CS Balotești. Scorul final avea să fie 6-1. Marcatorii celor porecliți „micii vulturi” au fost: Teodor Buthoiu, Răzvan Mocanu, Mihai Marin și Cristian Flisc (transferați în această iarnă la echipă), Nicușor Fota și Eugen Nica. În această partidă, ilfovenii au marcat 40% din golurile totale (6 din 14).

În etapa următoare, alb-verzii au jucat la Berceni împotriva celor de la FC Fcsb. Scorul final a fost 6-0 pentru locul secund din serie. Trebuie spus că fcbs-iștii au folosit un prim 11 cu mai puțini jucători de la prima echipă față de partida cu Steaua, însă omogenitatea a fost mai mare. Nu sunt prea multe de spus despre această partidă, decât că cei de la Chiajna au cedat fizic complet în repriza a doua, iar băieții lui Bogdan Argeș-Vintilă au marcat goluri remarcabile în prima repriză.

În etapa a 13-a, Concordia Chiajna a jucat acasă cu Progresul Spartac. Bucureștenii au avut 5 absențe în primul 11 și acest lucru s-a văzut. Toma Ștefan a trimis următorul 11: Duță Ștefan (portar născut în 2002), Bonteanu Daniel (fundaș dreapta născut în 2000), Stănica Alexandru (fundaș central născut în 2000), Petruș Pintilie (fundaș central născut în 2003), Fota Nicușor (căpitanul care joacă fundaș stânga și născut în 1996), Ivan Robert (mijlocaș central născut în 2000), Păun Ionuț (mijlocaș stânga născut în 2000), Lică Robert (mijlocaș central născut în ’97), Buthoiu Teodor (mijlocaș născut în 2002), Cristian Flisc (atacant stânga născut în ’98) și Constantin Ionuț (atacant dreaptă născut în 2001). Rezerve la trupa lui Toma Ștefan au fost:  portarul Nicolae Gabriel (2003), Mateescu Alexandru (2001), Nica Euge Alexandru (1998), Ovidiu Marin (jucător polivalent mijlocaș ofensiv născut în ’98), Mocanu Răzvan (1999), Obedeanu Cosmin (mijlocaș stânga născut în 2004), Stănescu Ștefan (fundaș născut în 2004), Vasilescu Alin (2002) și Davidescu Antonio (2002). În acest meci s-au ratat 2 lovituri de pedeapsă (câte una pentru fiecare echipă). Ilfovenii au făcut un pressing consistent în prima repriză, aglomerând cu aproape toată echipa pe o rază de 25 de metri în jurul aruncărilor de la margine. Sunt o echipă agresivă în apărare, însă doar cât îi ține benzina. Ca o observație, raportul ocaziilor au fost 17-7 pentru Progresul Spartac, iar unicul gol a venit în minutul 92, înscris de Vlad Petruț pentru bucureșteni.

În ultima partida, cu Dinamo București 2, Toma Ștefan a trimis următoarea formulă: Korbl Mihnea (portar născut în 2005), Bonteanu Daniel, Mocanu Răzvan (fundaș central), Mateescu Alexandru (fundaș central), Fota Nicușor, Lică Robert, Ivan Robert, Păun Ionuț, Butoiu Theodor, Constantin Ionuț, Cristian Flisc. Rezervele au fost: Nicolae Gabriel (portar născut în 2003), Vasilescu Alin (2002), Obedeanu Cosmin, Nica Eugen Alexandru, Ovidiu Marin, Neagu Antoniu, Davidescu Antonio. În această partidă, Sorin Coleceag a trimis o garnitură tot cu jucători tineri, însă cu mai multă experiență la Liga 1 față de meciul cu Steaua. Dinamo 2 a învins cu scorul de 5-0. Practic Concordia Chiajna 2 a luat 11 goluri în meciurile cu Fcsb 2 și Dinamo 2, acestea reprezentând aproape o treime din toate golurile încasate pe tot parcursul campionatului, 11 din 35.

Trebuie menționat faptul că ilfovenii au obligația de a avea pe tot parcursul meciului 5 jucători U20 și 3 U21, așa că fotbaliștii de la prima echipă sunt în mare parte experimentați și nu pot apărea surprize majore. O posibilă surpriză ar fi în poartă cu Costache Alexandru (care în turul campionatului a mai apărat la echipa secundă) sau Cezar Lungu. Fundașii Cătălin Oanea și Florin Borta ar mai putea apărea ca surpriză. Mijlocașul Alexandru Atomei (nu știm sigur starea lui de sănătate) ar putea apărea de la prima echipă.
Eugen Nica Alexandru este golgheterul echipei cu 3 reușite (cât a dat Chipirliu în ultima partidă). Ionuț Constantin are 2 goluri marcate. Iar cei care au marcat câte un gol sunt: Stănica Alexandru, Ovidiu Marin, Karim Safsaf, Theodor Butoiu, Răzvan Mocanu, Mihai Marin, Nicușor Fota și Cristian Flisc.
Theodor Butoiu (19 ani) are minute bune și la prima echipă. Are o selecție la România U16 și una la U15. Este cotat la 50.000 euro. Nicușor Fota este cel mai experimentat jucător de la echipa secundă, care joacă meci de meci. Deși are numărul 10 pe tricou, poziția lui este de fundaș stânga. Junioratul l-a făcut la Concordia Chiajna. A mai jucat la Rapid București (2015-2016), Academica Clinceni (2016-2017), are 53 de meciuri în Liga 1 și 24 în divizia secundă. Este un fotbalist care urcă mult, însă în ultimele 30 de minute, din cauza efortului uriaș depus, lasă spații în defensivă. Cristian Flisc este noul atacant care a mai jucat la Înainte Modelu, Carmen, Progresul Spartac și Popești Leordeni. Nica Eugen Alexandru (22 de ani) este un atacant care acum 3 ani s-a remarcat la CS Balotești cu 12 goluri în 30 de partide. A mai jucat la Daco-Getica și Petrolul. În 2018, era cotat la 225.000 de euro. Din cauza condiției fizice, este utilizat doar pe parcursul reprizei secunde. Pe cunoscători, dar mai ales pentru fanatici, îi invităm să citească avancronică meciului din tur pentru ceilalți fotbaliști despre care nu am vorbit în această avancronică.

Steaua se află pe prima poziție, cu 36 de puncte, iar Concordia pe 9, cu 7 puncte. O victorie în meciul de vineri și Steaua este calificată matematic la baraj.

Etapa viitoare, Steaua o întâlneşte pe Rapid 2, acasă, iar Concordia Chiajna 2 joacă la Voluntari 2.

ETAPA A XV-A: Concordia Chiajna II – Steaua București
📆 Vineri, 9 aprilie 2021, de la ora 17:00.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis de Steaua TV.