Etapa 14: Voluntari II 0-3 Steaua


După victoria facilă cu Dinamo 2, Steaua joacă în etapa 14, la Voluntari 2, pe 3 aprilie, de la ora 17:00.

Voluntari II 0️⃣ – 3️⃣ Steaua, în etapa a XIV-a.
⚽ A marcat: Remus Chipirliu 28′, 48′, 75′.
👍 A expirat suspendarea de două etape şi Daniel Oprița a stat din nou pe bancă.
🔝 Chipirliu a marcat un nou hattrick.
🔶 Mădălin Mihăescu este singurul jucător care a primit cartonaș galben în acest meci.
💪 Steaua rămâne lider, cu 36 de puncte, fiind urmată de Fotbal Club Fcsb II, cu 34, și Progresul 1944 Spartac, cu 25 de puncte.
👉 În meciul tur, Steaua a câștigat cu 1-0 prin golul lui Ovidiu Morariu, în minutul 64.
🔴 Prima echipă: 12. Raul Bălbărău, 18. George Călințaru, 55. Walace da Silva, 13. Adrian Ilie, 16. Antonio Vlad, 7. Florin Răsdan, 30. Liviu Băjenaru, 90. Alexandru Zaharia, 6. Mădălin Mihăescu, 77. Remus Chipirliu, 17. Philippe Nsiah.
🔵 Rezerve: 1. Ștefan Mușat, 14. Robert Neacșu, 5. Sergiu Bactăr, 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu, 11. Dragoș Huiban, 31. Cezar Mihalache, 9. Emilian Pacionel, 89. Ovidiu Morariu.
🆚 Voluntari II: 1. Mihai Cotolan, 5. Radu Zamfir, 3. Răzvan Prodan, 4. Alexandru Chilili, 59. Andrei Tomescu, 6. Iulian Badea, 21. Bogdan Dima, 8. Adrian Dorobanțu, 14. Anderson Sousa, 10. Vasile Mihai, 9. Adelin Voinescu.
📅 Steaua va juca etapa viitoare cu Concordia Chiajna II.

Cornel Țălnar a trimis cea mai slabă formație a dinamoviștilor, asta pentru că cei mai talentați jucători ai lor au fost la amicalul din Ucraina, cu Dinamo Kiev.

Cu toate astea, Steaua nu a jucat cum ne-am dorit și reacția lui Oprița de la final a fost una normală: „Am fost dezamăgit de atitudinea pe care au avut-o, aș fi vrut să joace altfel. Nu mă interesează echipa, că vin cu juniori sau altfel de jucători, noi trebuie să jucăm la fel și să ne concentrăm la fiecare meci la fel. Nu mi-a plăcut jocul, nu mi-a plăcut cum au jucat, fără reacție, așa… cu frâna de mână. Cu frâna de mână trasă, eu nu vreau! Asta le-am spus și la pauză și m-a nemulțumit lucrul ăsta. Aș vrea și de la ceilalți care intră să-și dorească, nu contează că e 4-0, 5-0, eu te bag ca să îmi arăți că vrei să joci, să începi titular. Dacă intri așa și nu vii cu ceva în plus, e clar că nu vrei mai mult. Trebuie să joci de plăcere, terenul a fost bun, dar până la urmă bine că e o victorie și sper ca la meciul viitor să văd altă atitudine.”

Adversarul de sâmbătă, Voluntari 2, a schimbat câte ceva, atât în teren, cât și pe banca tehnică. Dinu Tudoroan a plecat la CSM Slatina, iar în locul lui a venit Gabriel Prioteasă care a antrenat la Dinamo U19 și Voluntari U19. Sistemul nu s-a schimbat teribil, doar că acum joacă cu un singur vârf clasic. 
Momentan, este pauză în prima ligă, din cauza meciurilor echipelor naționale, următorul meci oficial al lui Voluntari este pe data de 5 aprilie, în deplasare, cu Chindia Târgoviște, iar echipa secunda joacă pe 3 aprilie și probabil numărul de jucători de la prima echipa va fi similar cu cel de la meciul din tur. Voluntari 2 este o echipă care a promovat sportiv și este obligată la doi juniori U20 și un junior U21.

Prima etapă din retur a fost anul trecut, când echipa a suferit o înfrângere, 1-0, cu Progresul Spartac pe arena „Gheorghe Dincă”, dar nu este important, deoarece sunt ceva jucători schimbați și antrenorul. Această arenă are un covor de iarbă naturală. Primul meci din retur a fost un 0-0 la CS Tunari, meci disputat pe terenul sintetic de la Chiajna. Ca observație, la trupa lui Ștefan Odoroabă a revenit Valentin Ghenovici și probabil va fi un mare plus. În etapa 12, Voluntari a jucat cu Dinamo 2, acasă. De data aceasta, partida s-a disputat pe terenul sintetic din Complexul „Anghel Iordănescu”. Un 3-3 spectaculos, în care Dinamo 2 a deschis scorul prin autogolul fundașului central Chilili de la Voluntari din centarea lui Borcea. Apoi Borcea face 2-0 repede. O echipă clar mai puternică față de cea cu noi. Cel mai probabil, dacă Dinamo 2 nu începea atât de bine, ar fi pierdut meciul cu Voluntari 2, care stă mult mai bine fizic. Am putut observa la Voluntari 2 greșeli frecvente în defensivă. Ilfovenii au redus printr-un contraatac școală, prin finalizarea lui Anderson Sousa. Golul egalizator a venit în repriza a doua prin super execuția din lovitură liberă a lui Adrian Dorobanțu cu piciorul drept din lateral stânga. Borcea a făcut 3-2 pentru Dinamo 2 printr-o lovitură liberă în stilul lui Ciobanu din meciul cu Olanda U21. 3-3 avea să fie rezultatul final după un meci de forță al celor de la Voluntari 2 datorită unei bune condiții fizice.
În etapa 13, Metalul Buzău a fost în superioritate numerică încă din minutul 7, iar Voluntari 2 a pierdut meciul cu 2-0, însă a ratat numeroase ocazii. Buzoienii au avut 4 șuturi pe poartă, iar ilfovenii au avut doar unul singur. Gazdele au avut 8 șuturi pe lângă poartă, în timp ce oaspeții au trimis de 3 ori pe lângă poartă. Alin Iacob a deschis scorul în minutul 20, iar Cătălin Bardaș a marcat golul 2, în minutul 94.

Voluntari 2 are un portar nou titular între buturi, împrumutat de la Viitorul Șelimbăr. Este vorba de Valentin Neacșu, care este un plus față de Cotolan și Daniel Paraschiv. Din păcate pentru el și din fericire pentru noi, a fost eliminat la meciul de la Metalul. Cel mai probabil, în poartă va fi din nou Mihai Cotolan (cel din tur). În poartă, ar mai putea apărea Rîmniceanu Victor sau Lavin Marcos, de la prima echipă.
Linia de fund în aceste 3 partide ale anului a fost mereu aceeași: Andrei Tomescu (fundaș stânga), Alexandru Chilili (fundaș central), Răzvan Prodan (fundaș central) și Ștefan Zamfir (fundaș dreapta). Alexandru Chilili a fost din nou selecționat la România U19. Noul fundaș central este Răzvan Prodan, fiul lui Daniel Prodan. Răzvan Prodan a jucat și la Steaua, dar și la Daco-Getica și U Cluj. Andrei Tomescu vine de la Dinamo U19. Ștefan Zamfir vine de la juniori.
La mijloc probabil vor juca Iulian Badea și Claudiu Borțoneanu. Probabil, în repriza a doua, în locul unuia dintre ei va intra Bogdan Melencu.
Mijlocașii ofensivi cu care se va juca probabil vor fi: Anderson Sousa (care joacă aripă dreapta), iar în caz că brazilianul intră pe teren, Adrian Dorobanțu joacă aripă stângă. Dacă brazilianul nu este în primul 11, fostul jucător al Stelei joacă aripă dreaptă. Mihai Vasile este căpitanul echipei și joacă între cele două aripi și în spatele vârfului. Are un joc din ce în ce mai consistent și o condiție fizică bună. Prima apariție la echipa secundă a fost chiar în meciul cu Steaua din tur. Mihai Vasile are 7 apariții în prima ligă.
Vârful izolat este Alexandru Ilie, de asemenea cu multe apariții în prima ligă. Este un vârf mobil, iar cel care intră de obicei în repriza a doua este Adelin Voinescu. Cel din urmă are o statură mai impunătoare și o bună lovitură de cap. Un alt vârf este Alexandru Stoica, dar el joacă mai mult la prima echipă.
Rezervă de fundaș central este Laurențiu Hagiu, care vine după o accidentare și probabil nu va juca titular. Adrian Țangulea este, de asemenea, un fotbalist ofensiv care probabil va intra în repriza secundă.
Mihai Vasile execută loviturile libere central, ușor dreapta, cu piciorul drept peste zid, pe colțul lung. Andreson Sousa bate loviturile de colț de pe dreapta cu piciorul stâng. Tot pe dreapta, în absența brazilianului de pe teren, execută Mihai Vasile cu piciorul drept, face un-doi cu Dorbanțu și intră în viteză spre careu.
Loviturile libere din lateral stânga sunt executate atât de Mihai Vasile, cât și de Adrian Dorobanțu cu dreptul, pe colțul portarului. Pe partea opusă este Sousa, iar în absența lui execută tot Adrian Dorobanțu.

Golgheterii echipei sunt: Adelin Voinescu (4 goluri), Adrian Dorobanțu (3 goluri), Iulian Badea, Anderson Sousa și Alex Stoica cu câte 2 reușite. Alexandru Ilie și Eduard Dumitru au câte 1 gol.

Etapa următoare, Steaua joacă, în deplasare, la Chiajna II, iar Voluntari 2 la Baloteşti.

Meciul se va putea vedea pe Metropola TV (îl găsiți în grila TV, mai ales dacă locuiți în zona București-Ilfov). De asemenea, meciul va fi live şi pe facebook pe Metropola TV şi site-ul acestora. Steaua va avea un meci mai dificil dacă se va juca pe sintetic, acesta fiind al doilea test serios al acestui an.

ETAPA A XIV-A: Voluntari II – Steaua București
📆 Sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 17:00.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis de Metropola TV.