Etapa 12: Progresul Spartac ’44 0-2 Steaua

Progresul Spartac vs Steaua București este un meci așteptat atât de suflarea roș-albastră, cât și de cea bleu-albastră.

Au marcat: Mădălin Mihăescu 25′, Dragoș Huiban 57′.


Progresul Spartac ’44 0-2️ STEAUA, în etapa a XII-a.
⚽ Au marcat: Mădălin Mihăescu 25′, Dragoș Huiban 57′.
🏥 Din lot au lipsit Philippe Nsiah, accidentat, și Valentin Bărbulescu, suspendat 📒.
🔶 Steaua a primit 2 cartonașe galbene: Rareș Enceanu și Remus Chipirliu.
💪 Steaua rămâne lider, cu 30 de puncte, fiind urmată de Fotbal Club Fcsb II, cu 28, și CS Tunari, cu 20 de puncte.
👉 În meciul tur, Steaua a câștigat cu 4-1, marcatorii Stelei fiind Chipirliu 11′, 70′, Pacionel 43′, Enceanu 90′.
🔴 Steaua: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călințaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu – 7. Florin Răsdan, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban – 77. Remus Chipirliu.
🔵 Rezerve: 12. Raul Bălbărău, 14. Robert Neacșu, 16. Antonio Vlad, 30. Liviu Băjenaru, 31. Cezar Mihalache, 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 47. Dragoș Nicolae.
🆚 Progresul 1944 Spartac: Voican Andrei, 7. Lixandru Eugen, 4. Alexandru Vlad, 5. Parfeon Danila, 33. Sandru Mihai, 2. Vlad Petruț, 25. Matei Silvian, 8. Petcu Giovanni, 20. Ohaci Andrei, 9. Ion Mihai, 14. Radu Eduard.
🟡 Rezerve: 12. Ciontos Mihai, Demeter Mihai, 15. Dumitru Mario, 21. Andrei Matei, 27. Pacionel Ștefan, 99. Matei Eduard.
📅 Steaua va juca etapa viitoare cu Dinamo București II.


STEAUA
🔴 Prima echipă: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călințaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu – 7. Florin Răsdan, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban – 77. Remus Chipirliu.
🔵 Rezerve: 12. Raul Bălbărău, 14. Robert Neacșu, 16. Antonio Vlad, 30. Liviu Băjenaru, 31. Cezar Mihalache, 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 47. Dragoș Nicolae.

Progresul 1944 Spartac
1. Voican Andrei, 7. Lixandru Eugen, 4. Alexandru Vlad, 5. Parfeon Danila, 33. Sandru Mihai, 2. Vlad Petruț, 25. Matei Silvian, 8. Petcu Giovanni, 20. Ohaci Andrei, 9. Ion Mihai, 14. Radu Eduard.
Rezerve: 12. Ciontos Mihai, Demeter Mihai, 15. Dumitru Mario, 21. Andrei Matei, 27. Pacionel Ștefan, 99. Matei Eduard.

Steaua București a întâlnit de 2 ori echipa mare și tot de atâtea ori echipa secundă pe când evolua în Liga 4.
În paragrafele următoare vă vom prezenta un scurt istoric al întâlnirilor directe.

Pe 27 octombrie 2017, Steaua București are primul meci pe Intrarea Vrabiei împotriva echipei secunde de la Progresul Spartac. Scorul a fost 3-0 la final pentru Steaua. În acea partidă, Mirea deschide scorul pentru Steaua, și, mai apoi, face dubla. Golul 3 este marcat de Cadolar Curt pentru Steaua, care venea de la Progresul Spartac, iar apoi s-a întros la Progresul (în acest moment, nu mai este la echipa bucureșteană).
În data de 20 aprilie 2018, Steaua învinge cu 6-0 pe Progresul Spartac 2. Golurile steliste au fost înscrise de: Predescu (2), Răsdan (2), Vîlcea și Bâtfoi.

Pe 4 august 2018, trupa lui Lăcătuș și Ștefan Iovan a avut prima întâlnire cu echipa mare a celor de la Progresul Spartac. Scorul final a fost 2-1 pentru Progresul Spartac, meciul fiind disputat pe terenul 5, la ora 10:00. Partida a fost  una amicală. Golurile oaspeților au fost maracte de către Leonard Boiangiu (min, 7), acum la Popești Leordeni și Ionuț Tudorache (min. 35), acum la CS Afumați. Pentru noi a redus din diferență Alin Andrei Predescu în minutul 53.
   
Prima și ultima partidă oficială dintre Steaua și echipa mare a celor de la Progresul Spartac s-a disputat în etapa a 3-a, din Liga 3, seria 4. Acel meci a avut loc pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua și s-a încheiat cu victoria noastră, 4-1 (Chipirliu x2, Pacionel și Enceau/ Mihai Ion). Din informațiile noastre, atacantul venit de la Olimpic Cetate Râșnov la echipa bleu-albastră a fost în vederile celor de la Steaua, dar nu s-a concretizat transferul.
   
După cum probabil deja știți, Progresul Spartac nu mai are acel lot experimentat din sezoanele când s-a bătut cu Farul Constanța, FC Rapid 1923 și CSM Slatina, fiind foarte aproape de fiecare dată de promovare, dar mereu terminând pe locul 2. Pentru acest sezon, observând probabil și lupta dintre Steaua si FC Fcsb 2, au ales să se bazeze pe academia proprie și astfel au început să introducă în amicale chiar și 6 jucători U16.

În acestă pauză de iarnă au mai plecat câțiva jucători importanți: Răzvan Milea, la Mostiștea Ulmu, Mihai Lolescu și Robert Cazaciuc la Popești Leordeni, Alex Bodea la CSM Focșani și Viorel Brocea. Singura venire oficializată este fundașul stânga, Mihai Șandru, de la Metaloglobus București. Celelalte veniri sunt fotbaliști din academia lor.
De asemenea, Porgresul Spartac are 2 baze de antrenament, una pe Intrarea Vrabiei și cealaltă pe 1 Decembrie.
   
Steaua are lotul mai bun și este favorită sâmbătă. Asta o arată și clasamentul după 11 etape, Steaua se află pe primul loc, cu 27 de puncte, iar Progresul Spartac pe locul 3 cu 19 puncte. Steaua are 26 de goluri marcate (al doilea cel mai bun atac) și 8 goluri primite (a doua cea mai bună apărare din serie), în schimb, Progresul Spartac are 25 de goluri marcate (al treilea cel mai bun atac) și 15 goluri primite (a șasea cea mai bună defensivă).
Însă, parcursul în Cupa României este superior pentru cei din Intrarea Vrabiei. Steaua a trecut în primul tur de CS Balotești cu 6-0, iar în turul 2 a fost eliminată suprinzător de CS Popești-Leordeni cu scorul de 1-0 (gol înscris de Alex Mărgărit). Acum, văzând istoria competiției, chiar dacă Steaua ar fi eliminat echipa din ilfov, nu ar fi putut să trimită 13 jucători pe foaie în turul 3 al Cupei României și ar fi pierdut cu 3-0 din cauza multiplelor infectări cu sars-cov 2. În turul 3, Steaua ar fi jucat cu Progresul Spartac. Progresul a învins în minutul 93 cu 1-0 în deplasare la Popești Leordeni prin golul marcat de Viorel Brocea. În turul 4, Progresul Spartac reușește o victorie în minutul 118 prin golul lui Răzvan Milea. Scorul final avea să fie 3-2 pentru formația bleu-albastră. Motto-ul echipei conduse de Andrei Erimia este „Jucăm cu zâmbetul pe buze și mingea la picior!” În turul 5, aceștia cedează cu scorul de 5-0, în detrimentul celor de la Universitatea Craiova. 
   
Progreseștii au avut amicale asemănătoare cu Steaua în această iarnă, având rezultate notabile. Primul amical a fost pe 23 ianuarie, iar Progresul a fost învinsă de Rapid cu scorul de 2-0. Trebuie ținut cont că pe parcursul meciului Andrei Erimia a trimis 5 jucători de U16 (Costea, Demeter, Ciontoș, Cergan, Ohaci și Matei Andrei) și 3 fotabaliști U18 ( Eduard Matei, Cârlig și Purice).
Al doilea amical avea să fie tot cu o divizionară secundă, Unirea Slobozia. Scorul a fost 4-1 pentru „cavalerii frunzei de platan”. Eduard Radu a reușit o triplă și Dițu un gol din lovitură liberă.
Al treilea amical aveau să îl joace la Concordia Chiajna cu prima formație. Scorul final avea să fie 2-2. Pentru ilfoveni au marcat Llullaku Azden și Hergheligiu Andrei. De partea cealaltă au înscris: Eduard Radu și Matei Andrei (16 ani).
Următor amical a fost cu Popești Leordeni, o victorie cu 2-0. Golurile au fost înscrie de Giovani Petcu și Eugen Lixandru. Al 5-lea amical a fost cu Mostiștea Ulmu, meci jucat acasă. Scorul final a fost 3-3, iar cele 3 goluri au fost reușite de progresiștii: Ștefan Pacionel, Alex Dițu și Giovani Petcu. Meciul 6 a fost între Progresul și CSM Alexandria, scorul fiind de 5-1 (Matei Andrei, Alex Dițu și o dublă a lui Eduard Radu). Ultimul amical al celor de la Progresul Spartac a fost cu Sporting Roșiori, 7-1 (Matei Andrei 3 goluri, Eduard Radu 2 goluri, Demeter și Petcu). Golgheterii amicalelor progresiste sunt: Eduard Radu (8 reușite) și Matei Andrei (5 goluri).
    
De partea cealaltă, Steaua București a avut următoarele amicale: Steaua București 4-1 U Cluj, Steaua 4-3 Sporting Roșiori, Steaua 2-2 SCM Gloria Buzău, Steaua 5-1 Vedița Colonești, Steaua 8-1 Metalul Buzău, Steaua 8-0 Academica Clinceni 2, cu Popești-Lerodeni (6-3) şi cu CSM Alexandria (2-0). Golgheterii Stelei în amicale au fost: Răsdan (8 goluri), Chipirliu (7 goluri), Nsiah, Enceanu, Pacionel și Dragoș Nicolae cu câte 4 reușite.
   
Andrei Erimia a jucat în ultima etapa un 4-2-2-2 cu următorul 11: Voican Andrei, Vlad Petruț, Matei Silvian, Parfeon Dănilă, Lixandru Eugen(C), Pacionel Ștefan, Dițu Alex, Ohaci Andrei, Giovani Petcu, Eduard Radu și Andrei Matei.
Andrei Voican este portarul echipei și a crescut mult față de perioadă când era la Steaua U19. Vlad Petruț este fundașul dreapta al echipei, care a debutat la Cautis Steaua Sudului la 6 ani, după care a plecat la Fcsb, unde a jucat 10 ani. Parfeon Dănilă, fundașul central, este stâlpul apărarii. El a reușit golul victoriei în prelungirile partidei cu Dinamo 2, în acel carambol. Este elevul lui Andrei Erimia de 11 ani, și și-a început junioratul la vechiul Progresul, în Cotroceni. Silvian Matei, celălalt fundaș central, care, cel mai probabil, va juca mijlocaș central după ce fundașul central Vlad Alexandrescu și-a ispășit suspendarea după cumulul de cartonaște galbene. Silvian Matei este recuperatorul de serviciu, fiind mijlocașul la închidere. Este format în fotbalul italian. Fundașul stângă este Eugen Lixandru care, la 22 de ani, este unul dintre cei mai „experimentați” jucători din lotul echipei. Pentru că fotbalul se poate îmbina cu facultatea, vă spunem că Eugen Lixandru este student la Universitatea Politehnică din București-Transporturi. Fotbalistul își face licența pe „Sisteme anticoliziune la bordul vehiculelor rutiere”. Căpitanul progresist seamănă cu Adrian Ilie, deoarece acesta poate juca pe orice post din bandă, atât pe stânga cât și pe dreaptă.
Incursiunile și piruetele sale în viteză sunt deja caracteristice. Dițu Alex a jucat în 2016 la Progresul, iar apoi a mai trecut pe la Popești-Leordeni, Sporting Roșiori și CS Balotești. În etapa trecută, Alex Dițu a jucat mijlocaș central, însă poziția lui obișnuită este inter stânga. El execută loviturile libere. Din păcate, acesta a fost lovit dur de Stere Giani și va lipsi aproximativ 2 săptămâni. O altă absență importantă este golgheterul Andrei Grigore, care are 5 reușite. Mijlocașul lateral vine de la Steaua și s-a accidentat în cantonamentul de iarnă. Este o problemă mai serioasă la genunchi. Pacionel Ștefan este fratele lui Emilian Pacionel. E mijlocaș și are rolul de a lega liniile. Ohaci Andrei este un puști de 16 ani, care a marcat la debutul lui pe teren în meciul tur cu Dinamo 2. Poziția lui pe teren este inter stânga. Giovani Petcu este interul dreapta și executanul de la 11 metri. Și acesta este student la Faculatea de Electronică și Telecomunicații din Politehnică București. Este un fotbalist interesant care, în opinia noastră, trebuia păstrat în curtea Stelei. Sub bagheta lui Andrei Erimia a crescut vizibil în joc. Atacanții au fost Eduard Radu și Matei Andrei. Eduard Radu, pe vremea când juca la Steaua, era fundaș central, însă antrenorul Erimia l-a reprofilat și, după o accidentare de aproximativ un an, putem spune că în acest tur de campionat, plus perioadă de iarnă, a început să dea randament în această nouă postură. Este un vârf înalt cu o bună lovitură de cap și șuturi puternice. Eduard Radu stă în flancul stâng al atacului. Matei Andrei are doar 16 ani și a debutat etapa trecută într-un meci oficial. Este mic de statură și foarte dezinvolt pentru vârsta sa. Poziția lui este de atacant dreaptă.
   
Oricare ar fi așezarea inițială și primul 11 a celor de la Progresul Spartac, aceștia, după fluierul de start, își vor schimba pozițiile destul de mult între ei, încercând să surpindă adversarul.
Cel mai trist lucru din această partidă rămâne că nu vom putea vedea 2 galerii care s-ar fi confruntat în cântece. Desigur că Steaua are o galerie mai puternică, însă sunt sigur că suporterilor steliști le era dor de o galerie adversă pentru a da un plus spectacolului din teren. Fotbalul fără suporteri în tribune nu are pasiune!
    
Steaua, etapa trecută, a fost furată cu 2 goluri! Pare ceva subiectiv? Noi credem că nu. Golul lui Bărbulescu a fost perfect valabil, iar golul lui FC Fcbs a fost un fault în atac la Ștefan Mușat. Păcat ca portarul nostru nu a reacționat mai vehement.

Daniel Oprița folosește un sistem 4-4-2.
1. Ștefan Mușat – 18. George Călințaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 10. Rareș Enceanu, 15. Valentin Bărbulescu – 7. Florin Răsdan, 77. Remus Chipirliu, 9. Emilian Pacionel – 17. Philippe Nsiah.
   
Probabil că, la următorul meci, Oprița îi va acorda prin rocada șansa și altui portar din lot și prezența din primul minut a lui Huiban, însă doar stafful Stelei va decide primul 11, asta pentru că ei îi văd zi de zi la antrenamente. Steaua a avut cel mai bun meci de la reactivarea secției, etapa trecută. Trebuie să ținem cont de valoarea jucătorilor adverși și deciziile arbitrului care ne-au dezavantajat la două goluri. Cel mai probabil, ambele echipe vor marca și Steaua va câștiga. Important este ca steliștii să trateze fiecare meci rămas în mod serios.
Din ce știm vor da 100% progresiștii, pentru că vor să impresoneze. Andrei Erimia dorește să crească cât mai mulți jucători de valoare și de ce nu, să îî vândă. Un meci cu Steaua este o oportunitate foarte bună. Clubul Progresul Spartac va avea exclusivitate la transmisie.

📆 Sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 15:00.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis pe pagina de facebook & canalul de youtube al clubului Progresul Spartac 1944.