Etapa 11: Steaua 1-1 Fcsb II

Steaua – SC FC Fcsb SA 2 este primul meci oficial al anului pentru trupa lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici.

Echipa noastră joacă sâmbătă, 13 martie, împotriva echipei clasate pe locul secund.    

Au marcat: Dragoș Huiban 93’/ Alexandru Buziuc 73′.

STEAUA

🔴 Prima echipă: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călințaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu – 7. Florin Răsdan, 77. Remus Chipirliu, 9. Emilian Pacionel – 17. Philippe Nsiah

🔵 Rezerve: 12. Raul Bălbărău, 14. Robert Neacșu, 16. Antonio Vlad, 30. Liviu Băjenaru, 6. Mădălin Mihăescu, 11. Dragoș Huiban, 31. Cezar Mihalache, 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu

Fcsb II

Prima echipă: 34. Ştefan Târnovanu – 7. Alexandru Pantea, 6. Dragoș Nedelcu, 4. Aristeidis Soiledis, 17. Sorin Șerban – 5. Gabriel Simion, 13. Adrian Șut, 21. Răzvan Oaidă – 11. Romeo Niță, 9. Alexandru Buziuc, 10. Octavian Popescu

Rezerve: Udrea, Nicola, Gogor, Papuli, Stan, Filip, Ardelean, Pandele, Tudor.

Diferența dintre Steaua și FC Fcsb 2 este de doar două puncte. Cel mai important în acest meci este să nu pierdem în fața echipei cunoscute pentru cel mai mare furt de identitate dovedit în instanțele juridice din România. De ce? Cine termină pe primul loc, nu va juca la baraj împotriva celor de la Afumați. Cum a spus și Daniel Oprița în emisiunea „Națiunea Stelistă”, echipa din județul Ilfov care se află pe prima poziție la 7 puncte față de Mostiștea Ulmu este o echipă solidă. Andrei Neagoe s-a transferat acolo. Noi am făcut o analiză amănunțită asupra celor de la Afumați înainte de perioada de transferuri din iarnă. Este important să nu picăm cu ei la baraj. Locurile 2, 3 și 4 sunt ocupate de: Mostiștea Ulmu, CSA Axiopolis Cernavodă și Viitorul Constanța 2 la distanța de doar 4 puncte. Singurul semn de întrebare este pus asupra celor de la Viitorul Constanța 2, care pot trimite jucători de la prima echipă, înclinând balanța înspre echipa constănțeană.

Meciul de sâmbătă va fi total diferit față de partida din Etapa a II-a, atunci când Steaua a reușit o revenire de senzație, pentru că vor fi echipe substanțial schimbate. La Steaua, aproape sigur, în primul 11, nu o să apară Alexandru Zaharia, pentru că este accidentat. Nici Andrei Anohi, cel care a intrat în repriza a doua în locul lui Elek (transferat la SR Brașov), și a reușit un gol de senzație prin care Steaua a învins la Fcsb 2, printr-o super execuție de la 25 de metri, nu mai este în lotul Stelei. 

La echipa ilfoveană, SC FC Fcsb SA 2, modificările vor fi drastice din mai multe motive. Primul motiv ar fi că, în acea perioadă, echipa lui Becali era lovită de Covid-19. Alt motiv ar fi că listele A și B nu erau definitive. A treia cauză este determinată de perioada de transferuri din iarnă când au fost schimbări majoare la Fcsb și, implicit, la echipa secundă. Din acel prim 11: Udrea, Timiş, Trif, Popescu, Botezatu, Tand, Ardelean, David, Chiriţoiu, Moldovan şi Coza, cel mai probabil, doar Trif și marcatorul golului din tur, Ardelean, vor fi în  primul 11. Portarul Udrea a fost folosit în aproape toate meciurile din turul campionatului, însă nu a jucat în amicalele cu Focșani și CSA Axiopolis Sport Cernavodă.

AS47 a reușit să facă rost de lista jucătorilor de la Fcsb care pot juca pentru echipa secundă. Portarii sunt: Mihai Udrea, Ștefan Târnovanu și Toma Niga.
Fundași: Aristidis Soiledis, Alexandru Pantea, Marian Botezatu și Christian Tand.
Mijlocași: Lucian Filip, Dragos Nedelcu, Razvan Oaida, Adrian Șut, Gabriel Simion, Robert Ion, Andrei Vlăduț Pandele, Laurenţiu Ardelean, Tudor Moldovan, Rareș Trif și Ciprian Timiș.
Atacanți: Ante Vukusic, Alexandru Buziuc, Andrei Istrate, Octavian Popescu, Gabriel Fulga, Andreas Chirițoiu și Robert Tudor.

Fcsb 2 a jucat un amical cu CSM Focșani pe care l-a pierdut cu 1-0 printr-un gol marcat de Jurj în minutul 88.
Bogdan Argeș-Vintilă a trimis în teren următorul 11: Ștefan Târnovanu – Alexandru Pantea, Gogor Cătălin, Papui, Șerban –  Laurențiu Ardelean, Rareș Trif, Andrei Vlăduț Pandele – Niță Adrian, Alexandru Buziuc, Stan.
Rezervele au fost: Udrea, Moldovan, Nicola, Istrate, Tudor și Lăutaru.

În acest amical, Fcsb 2 a trimis o garnitură mai slabă decât ce o să trimită cu Steaua. CSM Focșani este singura formație care a reușit să bată în deplasare la Metalul Buzău în 2020, 2-0 în Cupa României. Cum am spus și în avancronica de la Buzău, Metalul este o echipă imbatabilă acasă pe un teren mic, sintetic, însă, în deplasare, pe un teren mai mare, unde fotbaliștii nu pot acoperi spațiile suficent de repede, se fac scoruri spectaculoase ( Fcsb 2 – Metalul Buzău a fost 4-2 în campionat, ar Steaua – Metalul Buzău, 8-1, într-un amical).

În amicalul cu CSA Axiopolis Sport Cernavodă, echipa ilfoveană a învins cu 4-1. Meciul s-a disputat săptămâna trecută.
Primul 11 trimis de Bogdan Argeș-Vintilă a fost următorul: Târnovanu Ștefan, Pantea Alexandru, Papui, Pandele Vlăduț, Laurențiu Târnovan, Niță Adrian, Alexandru Buziuc și Nicola Alex.
Cel mai probabil, primul 11 al Fcsb-ului va arăta în felul următor: Târnovanu Ștefan, Pantea Alexandru, Nedelcu Dragoș, Christian Tand/Lucian Filip (nu credem că va risca cu el din primul minut), Soiledis Aristidis, Oaidă, Perianu,  Ardealan Laurențiu, Octavian Popescu, Alexandru Buziuc și Niță Adrian. Jucători pentru care s-au plătit sume de transfer mari și care probabil vor juca sâmbătă la FC Fcsb 2 sunt: Ștefan Târnovanu, transferat pentru 200.000 de euro de la Poli Iași, Soiledis, transferat de la Botoșani pentru 75.000 de euro, Nedelcu, transferat de la Viitorul Constanța pentru 1,5 milioane de euro și Răzvan Oaida, de la Botoșani pentru 700.000 de euro. Aceste la sunt sume vehiculate în presă la momentul tranzacțiilor.

Am vrea să dăm un pronostic, dar ne este greu din două motive. Primul, pentru că Fcsb este o fantomă care folosește un lot variat și e schimbat primul 11 în proporție importantă față de ce au trimis în tur și al doilea, pentru că este primul meci oficial al anului. Știm despre ei că au un joc de pase bun, însă nu ar fi o problemă pentru Steaua. Terenul 5 are o suprafața de joc mare, potrivită pentru o echipă ca Steaua. Poate fi un avantaj important în economia scorului final. Steaua poate să bată, însă scorul final este deschis oricărui rezultat. Oricum ar fi, sâmbăta va fi o bătălie, nicidecum războiul. Forza Steaua!

Etapa 11: Steaua București – Fotbal Club Fcsb II

📅 Sâmbătă, 13 martie 2021, de la ora 15:00.

👎 Fără spectatori.

🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport 1 & Steaua TV official.