Tribunalul București urmează să publice motivarea deciziei luate pe data de 4.07.2019 referitoare la palmaresul STEAUA Bucureşti

Tribunalul București urmează să publice motivarea deciziei luate pe data de 4 iulie 2019 atunci când a admis cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru recunoașterea palmaresului sportiv al echipei de fotbal Steaua București și a respins, totodată, cerere pârâtului FC FCSB S.A în dosarul conexat.

Având în vedere că procesul a pornit pe data 29 decembrie 2017 și a inclus 14 ședințe, ne putem aștepta la o motivare destul de stufoasă, de aproximativ 30 de pagini. Documentul va fi un fel de desfășurator al celor 14 ședințe ținute pe durata procesului și va include toate argumentele aduse de către pârâtul FC FCSB S.A. în apărarea sa, cât și argumentele aduse de către juristul Stelei, Florin Talpan, în beneficiul reclamantului CSA Steaua București. Tribunalul București va motiva, punctual, deciziile luate în acest dosar și felul în care judecătorii au ajuns la concluzia și decizia finală prin care recunosc că palmaresul sportiv al echipei de fotbal Steaua București nu a fost niciodată în proprietatea altcuiva și nu a părăsit curtea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA.

Ce va urma?
După această motivare judecatorească, pârâtul din acest dosar (48951/3/2017), anume FC FCSB S.A., care va purta și cheltuielile de judecată, are la dispoziție 30 de zile pentru a ataca decizia luată de către Tribunalul București în iulie 2019 la Curtea de Apel București. Aici, FC FCSB S.A., prin avocații săi, trebuie să vină cu noi dovezi sau argumente pentru a își dovedi „nevinovăţia“. Și asta nu este totul. Pârâtul trebuie să arate, astfel, că, în primă instanță, Tribunalul București a făcut o eroare admițând cererea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA în dosarul 48951/3/2017. Un lucru extrem de improbabil, având în vedere că pârâtul FC FCSB a fost parte din proces și a avut oricând șansa de a interveni la momentul în care Tribunalul București ar fi comis această eroare, la fel cum a avut șansa să aducă, din start, toate dovezile și argumentele care ar fi favorizat-o în acest dosar. Lucru care nu s-a întâmplat.

Ce ne așteaptă la Curtea de Apel?
La Curtea de Apel ne putem aștepta la un proces scurt și la obiect în cel mult doi termeni, având în vedere că aici se lucrează pe baza unei decizii luate de Tribunalul București. Curtea de Apel nu rejudecă întregul proces pe palmares, ci verifică doar legalitea deciziei luate de Tribunalul București. Ne așteptăm ca pârâtul FCSB S.A. să vină cu aceleași argumente cu care a lucrat și până acum încercând să împingă apelul la cât mai multe amânări, respectiv ședințe, câștigând astfel și mai mult timp. Dar, cine știe, poate că pârâtul în cauză își recunoaște înfrângerea și decide să nu mai meargă la apel epuizându-și, astfel, și ultima cale de atac și anume recursul. Urmărind însă tactica avocaților FC FCSB S.A., putem anticipa că atât apelul, cât și recursul, vor fi căi de atac relevante pe care aceștia le vor epuiza în speranța de a nu avea o sentință definitivă pe palmares cât mai curând.

Unde este palmaresul FC FCSB?
Un lucru extrem de interesant de aflat va fi felul în care judecătorii au motivat decizia luată în dosarul 35088/3/2018 conexat la procesul inițial pornit de Clubul Sportiv al Armatei Steaua împotriva FCSB-lui. Avocații pârâtei FC FCSB S.A. au decis să acționeze la rândul lor în instanță dând Clubul Sportiv al Armatei Steaua în judecată pe aceeași speță în anul 2018 susținând că ei dețin atât palmaresul din 1947 până în 2003, cât și cel din 2003 până în prezent. O acțiune de tip „totul sau nimic“ care s-a dovedit a fi una fatală, pentru că se știa de la bun început că o posibilă conexare a dosarelor cu o sentință în favoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua reprezintă, automat, și o decizie defavorabilă în dosarul pornit de către FC FCSB S.A. împotriva CSA Steaua. Altfel spus, FCSB și-a pus, voluntar, propriul palmares în joc crezând că astfel își mărește șansele de a câștiga palmaresul sportiv al echipei de fotbal Steaua București.
Așadar, în scurt timp, vom avea, negru pe alb, motivarea Tribunalului București care nu doar că va confirma în scris că palmaresul echipei de fotbal Steaua București a rămas mereu în curtea Clubului Sportiv al Armatei, ci va obliga și pe cei de la comisiile FRF să ia măsuri vizavi de FC FCSB S.A., care s-a folosit în mod abuziv atât de marcă, cât și de palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, timp de 14 ani.

Număr dosar: Constatarea Palmaresului 48951/3/2017 (FCSB pârât)
Număr dosar: Conexarea cauzei 35088/3/2018 (CSA STEAUA pârât)#spiritdeluptă