Transparenţă privind jucătorii care pot fi folosiţi în Liga 3

De ce nu există transparență la SC FC Fcsb SA, acest club care se dă drept clubul nostru și își mută sediul cu cortul prin Pitești, Ploiești, Giurgiu, Berceni, Buzău și București? Acest club care se dă continuatorul clubului Steaua, deși Fcsb a avut sediul social în Mogoșoaia și, mai apoi, pe Drumul Leordeni, nr. 106, sector 4, București. Apropo, frumoasă bază de pregătire acolo în comună pentru care a mai trebuit să falimenteze o afacere (referire la Arcom) pentru a le face fc fcsb-istilor o casă unde să se antreneze lângă oile care pasc la intersecția dintre București, Popești Leordeni și comuna Berceni. 

Care este problema noastră cu fc Fcsb? Ne ascund lucruri și s-au iscat niște întrebări serioase! 

Ne referim, evident, la LISTA A și LISTA B! A folosit clubul bercenar jucători în Liga a 3-a care erau trecuți pe LISTA A și nu aveau voie? Noi nu acuzăm, ci doar întrebăm. De ce listele astea sunt secrete de stat? Cum toată lumea știe ce lot are Steaua, de ce Steaua nu știe ce lot poate să aducă Fcsb în Liga a 3-a? Este fair-play ca un club de Liga a 3-a să aducă la baraj cei mai buni jucători din Liga 1 la doar două meciuri? Permite asta, FRF? Unii care iau din drepturi de televizare milioane și alții care se luptă corect în Liga a 3-a. Mai este o luptă echilibrată și pentru celelalte adversare? Afumați bate tot în Seria 3, ca să se trezească cu Fcsb 1 la baraj? E normal așa ceva? Noi știm că puteți aduce doar 5 fotbaliști de la prima echipă să îi folosiți într-un meci de Liga a 3-a. 

Și nu în ultimul rând, de ce nu îi lasă pe oaspeți să transmită meciurile la o calitate adevărată, nu gluma pe care o fac ei? Ce ascundeți, băieți?

Însă să le luăm pe rând.
1. Cum stăteam noi și ne bucuram că se înscriu steliștii pe Națiunea Stelistă și devenim o armată din ce în ce mai mare care să ajute Steaua, ne ciocăne cineva la ușă și ne lasă 3 foi într-un plic cu un sigiliu pe care scria FC fcsb NU E Steaua. Cu ceva emoții, am desfăcut plicul și am putut observa pe prima foaie Sigla familiei Simpson, ștampila FRF-ului sus pe o foaie pe care scrie:

„În urma adresei dumneavoastă nr. 4165 din 10.09.2020, vă transmitem lista celor 15 jucători ai FC FCSB SA care, în turul ediției de campionat 2020-2021, au drept de joc doar în Liga 1” Pe lista aia sunt:
1. Cristea Iulian
2. Miron Andrei
3. Crețu Valentin
4. Olaru Darius
5. Petre Adrian
6. Panțîru Ionuț
7. Buziuc Alexandru
8. Moruțan Olimpiu
9. Popescu Ovidiu
10. Buș Sergiu
11. Man Dennis
12. Coman Florinel
13. Vînă Ionuț
14. Vlad Andrei
15. Tănase Florin.  

Această listă e valabilă pentru meciurile cu Dinamo 2, cu Steaua – cea mai titrată echipă din România, Concordia Chiajna 2 și cu Rapid 2 (Buziuc nu a fost folosit în aceste meciuri).

2. În acel plic extrem de deosebit mai era încă o foaie și mai interesantă.
Cu Nr. 1350/05.10.2020 către FEDERAȚIA ROMÂNA DE FOTBAL LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL 

„În urma adresei dumneavoastă nr. 4165 din 10.09.2020, vă transmitem lista celor 15 jucători ai FC Fcsb SA care, în turul ediției de campionat 2020-2021, au drept de joc doar în Liga 1”. Pe acea listă sunt:
1. Cristea Iulian
2. Miron Andrei
3. Crețu Valentin
4. Olaru Darius
5. Buziuc Alexandru
6. Panțîru Ionuț
7. Ion Robert
8. Moruțan Olimpiu
9. Popescu Ovidiu
10. Buș Sergiu
11. Man Dennis
12. Coman Florinel
13. Vînă Ionuț
14. Vlad Andrei
15. Tănase Florin. 

Această listă A își face efectul din Etapa a 5-a cu CS Tunari.

Ca idee, lista A se poate modifica în timpul perioadei de transferuri și, da, Fcsb, în iarnă, își poate modifica lista A.

Din ce știm, Buziuc Alexandru a fost folosit în meciurile cu Voluntari 2, Balotești, Progresul Spartac și Dinamo 2 la prima etapă din retur. Ce înseamnă asta? Din fericire pentru ei foaia nu are stampila FRF. Nu putem verifica dacă aceasta este finală pentru că „este un secret de stat ce face fc Fcsb”.
Este o greșeală sau era să o gafați și ați avut un înger păzitor? O fi rudă cu cel care a făcut țintarul unde Steaua să joace cu echipele satelit când în Liga 1 e pauză de campionat? 

3. Și iată că am ajuns la ultima foaie din acel plic în care scria cu ștampila FRF-ului nr. 1353/05.10.2020. Aceeași dată, alt număr intern de înregistrare și cu o ștampilă în plus. Pe toate cele 3 foi se află ștampila oficială a celor de la Fcsb. Și uite ce scria pe foaie „În urma adresei dumneavoastă nr. 4165 din 10.09.2020, vă transmitem lista celor 15 jucători ai FC FCSB SA care, în turul ediției de campionat 2020-2021, au drept de joc doar în Liga 1.” Pe acea listă sunt:
1. Cristea Iulian
2. Miron Andrei
3. Crețu Valentin
4. Olaru Darius
5. Perianu Ovidiu
6. Panțîru Ionuț
7. Ion Robert
8. Moruțan Olimpiu
9. Popescu Ovidiu
10. Buș Sergiu
11. Man Dennis
12. Coman Florinel
13. Vînă Ionuț
14.Vlad ANREI
15. Tănase Florin.

Asta pare a fi lista activă din Etapa a 5-a. Nu am acuzat că fc Fcsb a folosit ilegal jucători, ci doar că ați avut un înger păzitor. Și Fcsb continuă să ascundă lucruri care ar trebui să fie publice și o să facă acest lucru cât timp li se permite! De unde să știm noi că nu au mai modificat lista și când nu era voie (după 5 octombrie)? Nu avem de unde să știm, pentru că, atunci când e vorba de echipa bercenară, este secret de stat! Noi, steliștii, cerem ca lucrurile să fie transparente, cum trebuie să fie o competiție fair- play. Atât și nimic mai mult!

Au folosit vreun jucător ilegal în aceste partide?
Ce ați avut de ascuns băieți de nu ați lăsat pe Steaua TV să transmită partida și nici voi nu ați transmis? Vă era teamă că observă maniera de arbitraj Teo Avramescu în timpul partidei? Așa mult își respectă Fcsb fanii? Credeți că nu voiau miliardele voastre de fani să vadă meciul cu Steaua? Nu dați 2 bani pe ei, este?
Dar nici pe Digi Sport nu i-ați lăsat să transmită acel meci! Nimeni de la presă nu avut acces în bază. V-a fost frica ca meciul va fi mediatizat prea mult și picați într-o lumină proastă?

Dacă vă e frică de orginal, noi am înțeles, dar cu Rapidul ce ați avut? De ce nu ați lăsat să transmită Rapid TV meciul cu voi? Sunteți singura echipă din lume care face asta! Și rapidiștii se uită la echipa favorită!

De ce nu l-ați lăsat nici pe Zainea, de la Radio Dinamo, să se plângă pe un live transmis de ei la simularea grosolană prin care ați obținut lovitură de la 11m și astfel victoria cu Dinamo 2 din ultima etapă?

Când cei de la Progresul s-au oferit să transmită partida cu reluări, grafică și comentariu de ce le-ați interzis cu vehemență? De ce le interziceți suporterilor, pe timp de pandemie, să vadă un meci de acasă? Vă pasă de fani? Sau nu dați nici un kilogram de brânză pe ei?

Și știți cine se mai uită? Impresarii! Că nu toți pot veni la meciuri pe pandemie! Dați-le o șansă și tinerilor din Liga a 3-a să fie remarcați.

Poate vrem și noi să vă analizăm jocul, nu doar voi pe al Stelei! Sau e secret de stat? Că, dacă tot ce se întâmplă la fcsb e secret de stat, să știm şi noi!

În octombrie, când Fcsb era lovită de coronavirus, președintele FRF declara:

Nu doar cluburile pierd, ci si echipele naţionale, si jucătorii pentru că eram în plină perioadă de transferuri. Personal, m-aş fi aşteptat la o solidaritate mai mare a echipelor din Liga 1 pentru a susţine Fcsb în Europa. O să vedem un model similar în Kosovo, unde mai multe echipe şi-au dat sprijinul pentru echipa din UEL. Abordarea de sprijin, de solidaritate…„. 

Dar cu transparența și cu respectul pentru suporteri ce facem?