Steaua vs Bucharest United, povestea meciului

Un prieten a zis că vrea să dea o petrecere la el acasă la Popești Leordeni. Și eu cu domnul V am făcut în așa fel ca acea petrecere să fie vineri seară. Evident pentru a putea a fi mai aproape de stadion. La ora 3 noaptea ne-am pus pernele pe cap pentru a dormi și a putea fi coerenți la meciul de a doua zi în timp ce ceilalți se distrau.

Eu a doua zi trebuia să fac un intro și câteva interviuri pentru AMFB, iar domnul V poze pentru AS47. Am ajuns la stadion cu oră înainte. Afară ploua lin. Mergem noi pe teren pentru a ne apuca de treabă. Și brusc vine un oficial de la Steaua la mine. E vorba de domnul N. Și îmi zice <<Nu ai vrea să fii crainic azi? Știu că ai mai fost la alții >>. Inima îmi tremura. Ea îmi spunea să spun da, însă mintea zicea să refuz pentru că deși pare stupid…timpul era prea scurt ca să pregătesc textul și să fac probele de microfon plus intro-ul pentru AMFB. Zic „da” și fac repede un intro de meci. Și dacă tot am zis  de intro situația în opinia mea înainte de  acest meci era în felul următor.

Steaua era pe val, având un singur gol primit, și peste 100 de goluri marcate în campionat. Era clar o echipă extrem de puternică pentru liga a 4-a și în opinia mea fiind favorită în orice serie din  liga a 3-a, fiind favorită la promovare. Să dau 2 exemple. Moștiștea Ulmu se află pe locul 2 în seria 2 și după  cum știți Steaua în meciul direct a surclasat-o pe echipă din Călărași în meciul direct din Cupa României, faza națională. Iar Steaua la acel meci nu era o echipa sudată precum este acum.  În seria 3, liderul este Progresul Spartac cu 6 foști jucători de la Steaua, iar în meci direct echipa militară este ușor superioară dacă ar juca în acest moment. Îmi permit să le compar, deoarece urmăresc foarte atent acea formație. Steaua, înainte de acel meci cu echipa secundă, United Bucharest, stătea bine pe toate compartimentele cu dubluri de la portari până la atacanți. Nu asta pot să spun despre echipa antrenată de Marius Ștefan care stătea doar într-un singur vârf de atac. Este vorba despre fostul vârf al lui Carmen, Kana Rouselle, care este inferior lui Robert Elek de la Steaua. Singurul jucător care putea să intre la ei în atac era Alexandru Mărgărit, însă doar ca vârf fals. De asemenea, Steaua are doi portari cu o statură decentă și de valori apropriate, pe când Buharest United stă într-un singur portar. Este vorba de Cubiciotti Felice. Un portar foarte bun pe reflexe și s-a și văzut la ocaziile steliștilor la începutul meciului, însă un portar de o statură mică care nu poate să facă față la mingile înalte.

La Steaua, era la acea oră a meciului o singură accidentare, Dorin Capotă, căruia, pe această cale, îi urăm multă sănătate. La Bucharest United lipsea cel care ținea mijlocul terenului, un fotbalist cu meciuri în liga1. Este vorba de Lucian Asanache.

Revenim la povestea noastră. Am reușit să termin intro pentru AMFB fără să mai trag vreo dublă. Mă duc repede la arbitri să iau foile de joc de la ambele echipe. Realizez că nu am xerox și trebuie să transcriu echipele. Mai aveam 35 de minute și mă apuc să transcriu în fugă. Iau foaia cu arbitri și observatori stresat să le transcriu numele. Traversez terenul în fuga mare pentru a ajunge la stația de crainic. Mai aveam cam 25 de minute. Păream un câine prost care alerga în ploaie. Între timp domnul V și-a găsit locul și își pregătea obiectivul pentru a surpinde bucuria steliștilor la golurile marcate.

Ajung în cabină, iau microfonul, și, ca probă, mi-a venit să zic << doi-zece Steaua înseamnă CSA! Steaua înseamnă CSA>>. OK! Deci merge! Scriu un pic textul de prezentare, pentru că există riscul să te blochezi când ești pe live. Cum e normal prezinți și sponsorii și la final aleg să spun cel mai mare adevăr care este vorba despre tine, cititorule, eroul care vei duce Steaua unde îi este locul. Adică? În liga 1! << Și ultimul , dar nu cel din urmă, este suporterul stelist care este cel mai fidel sponsor prin Peluza Sud și AS47! >>

Începe meciul și se prezintă echipele. Steaua are ocazii după ocazii și sunt puse în evidență reflexele portarului de la Bucharest United. Peluza freamătă și, în minutul  11, Andrei Neagoe bate lovitura de colț cu piciorul drept înspre interior direct pe fruntea lui Andrei Antohi.  Cel din urmă trimite imparabil cu capul în plasă porții celor de la United în spatele unei peluze dezlănțuite. Golul 24 pentru el și 1-0 pe tabelă. Bucuria de a urla <<Gooooooooooool>>, fiind vorba de Steaua, și tu, fiind stelist, este cel mai înălțător sentiment.  La câteva momente după reluarea jocului Antohi putea să facă dubla.

Un moment critic a fost când adversarii au ratat un penalty prin Diaconu Adrian, care a trimis în bara din stânga portarului Meilă. Acolo tinerii lor fotbaliști au pierdut orice șansă de a mai reintra în joc. A! Era să uit! Doamne ce frumos e fotbalul cu torțe și fumigene în tribune. Repet! În tribune, nu pe teren! Îi dă un farmec unic! E cel mai frumos drog și ai vrea mereu supradoză de adrenalină îmbinată cu fotbalul practicat de militari, indiferent de ligă. Din păcate, la noi s-au găsit lupii moraliști să considere act de huliganism un moment de artă pură îmbinată cu o pasiunea nebună pentru culorile echipei favorite.

Vine minutul 23 unde Steaua, pe un contraatac, școală destabilizează defensiva celor de la Bucharest United. Mingea ajunge la Adrian Ilie pe flancul stâng de atac al Stelei care trimite din prima în flancul opus. Dacă la primul gol Neagoe a pasat și Antohi a marcat, acum aveau să se inverseze rolurile în care primul marcator al meciului îi pune pe tavă lui Andrei Neagoe șutează necruțător cu șiretul la rădăcina barei. 2-0 pentru Steaua!

Douăzeci de minute mai târziu, vine un șut la firul ierbii al căpitanului Bărbulescu care este deviat inteligent de Robert Elek cu călcâiul și astfel Felice este învins pentru a 3-a oară. Cel mai frumos moment pentru mine aveam să îl văd acasă, când am realizat că tribuna a reacționat la << A marcat  jucătorul cu numărul 31…ROBERT, iar tribuna strigând odată cu mine ELEK!>>. Trebuie spus că în cabina unde eram eu totul era închis etanș și nu prea auzeam dacă galeria reacționează la mesajele de la stație.

Scorul pauzei avea să fie 3-0. Era clar că Steaua va câștiga acest meci și va termina turul la 5 puncte distanță. Însă sincer vă spun, mi-am adus instant aminte de sezonul trecut,  în care tot în turul campionatului Steaua învingea pe Carmen cu 3-0 și totuși deznodământul îl știți cu toții. Îmi era clar că Steaua era echipa mai valoroasă, însă știam că adversarii au o condiție fizică bună și vor alerga până la final.

Reîncepe meciul  și pe fundal se aude neîncetat <<  Alee…Aleee acasă sau în deplasare! Calcă totul în picioare!>> În minutul 57, Răsdan trimite o pasă filtrantă către Elek și acesta, fără să stea pe gânduri, pasează din prima în buza porții unde Anothi trimite cu latul pe lânga portar. Măcel! 4-0 pentru Steaua!

În repriza a doua, intră fostul stelist Alexandru Mărgărit. Minutele trec în favoarea Stelei, iar suporterii Stelei cântă <<Alee,,,Aleee VICTORIE! ECHIPA STEAUA E PE GAZON>> chiar și când United marchează ca și cum nimic nu s-a întâmplat. În minutul 73, Mărgărit îi pregătește mingea pentru un șut din plin a lui Aldea de la aproximativ 30 de metri. Fostul stelist trimitea mingea în bara din dreapta a lui Teodor Meilă. De data aceasta, bara nu a mai ținut cu portarul nostru, mingea intrând în poarta. Aldea, fair play, nu se bucură pentru că marchează fostei sale echipe. Suporterii Stelei cântă neîncetat schimbând doar melodia cu <<  Roș Albaștri la, la, la!!>>

Scorul final a arătat și diferența de valoare de pe teren. Însă este clar că cei de la United se vor mai întări. La fel și Steaua, sperăm noi. Spre exemplu, ei îl au pe Ferfelea la antrenamente și pe Ciolacu mai mereu în tribune și gata să îi ajute. De asemenea vor mai cumpăra încă un portar. Steaua va avea de tras în acel play-off cu echipa secundă a Rapidului și United. Însă Steaua arată maturitate și forță. Forța STEAUA! Și, în final, nu uitați că cel mai loial sponsor este suporterul STELIST PRIN PELUZA SUD ȘI AS47!

A! Da! Ca să vă stric buna dispoziție. Un om mai în vârstă îmi spune că pe vremea când Enceanu juca la Steaua! Stai! Ce? Păi acum joacă, nu înainte! I-am explicat că deja s-a decis ca fcsb nu a fost niciodată Steaua. Argumentul următor a fost că echipa armatei nu poate să joace în cupele europene. În momentul acela vedeam roșu în fața ochilor. I-am spus că vorbește prostii cu o grație incredibilă. Am explicat în timp ce trebuia să fiu atent la meci că Steaua dacă reușea să câștige Cupa României, la anul, juca în Europa League fără nicio problemă. Se uita mirat la mine, ca la un puștan pe legale. Am mai adăugat că legea sportului, dată de fostul președinte al echipei securității, interzice Stelei să joace în liga 1 fix în această formă, însă forul European nu are nimic cu Steaua, chiar dacă este finanțată de stat. Repet! Era un om de fotbal! Deci dragi steliști, trebuie să ne înarmăm cu răbdare paroxistică pentru fiecare individ care crede în minciunile unora cu interese ascunse. HAI! LA LUPTĂ! DREPTATEA NE APARȚINE! Învingem cu justiția de partea noastră în războiul cu manipulările!