Steaua a câștigat Cupa României la spadă feminin pe echipe

Steaua Bucureşti a câştigat, joi, 28 noiembrie, la Craiova, Cupa României la spadă feminin pe echipe, după ce a învins-o în finală pe CS Dinamo Bucureşti.

Echipa de spadă a Stelei este formată din Denisa Barosan, Bianca Moroianu, Alexandra Predescu, Greta Vereş.

Opt echipe s-au luptat pentru aur la Craiova, în concursul feminin.

Medaliile de bronz au revenit echipei CS Universitatea Craiova1 (Cezara Bolboceanu, Adela Danciu, Claudia Năboiu, Raluca Sbîrcia), care a dispus în finala mică de CS Universitatea Craiova2 (Sabina Ecobici, Greti Găman, Cristina Matache, Alexandra Pătru) cu 45-25.

În semifinale, CS Universitatea1 a fost întrecută de CS Dinamo1, cu 45-43, iar CS Universitatea2 a cedat cu 30-45 în faţa Stelei.

În prima zi, s-a desfășurat concursul feminin individual, dominat de sportivele de la CSA Steaua, care și-au disputat ultimul act. În finală, s-au calificat, așadar, Greta Vereș, care a învins-o în semifinale pe Bianca Benea (15-8), și Alexandra Predescu – victorioasă în întâlnirea din semifinale cu Amalia Tătăran (15-11). Medalia de aur a fost cucerită de Alexandra Predescu, care a învins-o pe Greta Vereș cu 15-8. În meciul pentru medalia de bronz s-a impus Amalia Tătăran, 15-7 cu Bianca Benea.

Alexandra Predescu, aur, spada individual

Sursă foto: Federatia Romana de Scrima