Sportivii anului 2019 – Steaua Bucureşti

În sala „Frescă” de la Ministerul Apărării Naționale, a avut loc „GALA SPORTIVII ANULUI 2019”, în cadrul căruia au fost premiați cei mai buni performeri ai Clubului Sportiv al Armatei  „Steaua Bucureşti”, sportivi care s-au evidențiat în acest an în competiții interne și internaționale.

Luptătoarea Alina VUC, vicecampioană mondială de seniori, a fost desemnată sportivul anului 2019, în timp ce echipa de polo pe apă, care a realizat pentru a patra oară consecutiv eventul campionat-cupă, a primit trofeul pentru echipa anului la clubul militar.

Ministrul apărării naţionale, domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ i-a felicitat personal pe cei mai buni performeri ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” în anul 2019,  după cum urmează: Simona RADIȘ (canotaj), Darius MOVILEANU (tenis de masă), Bianca COSTEA (nataţie), David POPOVICI (nataţie), Eugen PĂTRU (Invictus), Mugurel SEMCIUC (canotaj), Alin FIRFIRICĂ (atletism), Magdalena RUSU (canotaj), Andreea Beatrice ANA (lupte), Alexandra POP (karate), Cristina SIMION (atletism), Bernadette SZOCS (tenis de masă), Eliza SAMARA (tenis de masă), Cătălin CHIRILĂ (Kaiac – Canoe), Edit KERESZTES-VAKARIA (triatlon), Viorel PĂLICI (triatlon).

Steaua București a acordat titlu SPERANȚA ANULUI: Simona RADIȘ, Darius MOVILEANU, Bianca COSTEA și David POPOVICI.

În sală s-au aflat și sportivi de performanță care au reprezentat cu cinste România și culorile clubului: Anișoara CUȘMIR, Laura BADEA, Gheorghe BERCEANU și Ștefan IOVAN, campioni olimpici și europeni.

La acest eveniment au participat și alți campioni retrași din activitate și care acum ocupă funcții de conducere în COSR și diverse federații sportive naționale:

  • Ministerul Tineretului și Sportului – ministrul Ionuț – Marian STROIE;
  • Comitetul Olimpic și Sportiv Român – președinte Mihai COVALIU și secretarul general George BOROI;
  • Federația Română de Lupte – președinte Răzvan PÎRCĂLABU;
  • Federația Română de Atletism – președinte Florin FLOREA;
  • Federația Română de Polo – președinte Călin GAVRUȘ;
  • Federația Română de Triatlon – secretar general Ovidiu BURGHELEA.
Sursa: csasteaua.ro.