România 26-27 Muntenegru

Echipa naţională de handbal a României a pierdut meciul contra reprezentativei similare a Muntenegrului, miercuri, la Kunamoto, scor 26-27 (12-11), în penultima rundă din grupa C a Campionatului Mondial din Japonia.

Cristina Neagu, odihnită în meciul cu Kazahstan, de marţi, a fost din nou la înălţime, reuşind să înscrie de 11 ori. Următoarea cea mai bună marcatoare a României a fost Gabriela Perianu, cu patru reuşite. De la Muntenegru s-a remarcat Jovanka Radicevic, care a punctat de şapte ori.

Astfel, România rămâne, pentru moment, pe locul 3, cu patru puncte, însă va fi egalată dacă Ungaria învinge Senegal, miercuri, de la ora 12:00. Meciul decisiv pentru obţinerea locului 3 în grupă şi calificarea în Main Round va avea loc vineri, între România şi Ungaria.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie. Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Clasamentul grupei C: