Mihai Nistor își face debutul la profesioniști

Supergreul Mihai Nistor își va face debutul la profesioniști în această noapte în Costa Mesa, California, la câteva luni după ce a semnat cu faimosul promotor Oscar de la Hoya.

Multiplu campion național și campion mondial AIBA Pro, Mihai Nistor a renunțat definitiv la visul de a câștiga aurul olimpic cu un an înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Contractul pe 5 meciuri semnat cu Golden Boy Promotion și De La Hoya i-ar putea asigura românului șansa imensă de a ajunge în elita boxului profesionist, scrie prosport.ro.

Christian Mariscal, adversarul pugilistului nostru este un mexican în vârstă de 39 de ani, care are 13 victorii și doar 4 înfrângeri în carieră. Astfel, un succes l-ar propulsa pe Nistor direct în primii 300 de la categoria grea.

Watch the Official #UlysseBarroso Weigh-in today @ 1pm PT???

Publicată de Golden Boy Fight Night pe Miercuri, 4 decembrie 2019

În 2011, în turul al treilea al Campionatelor Europene din Turcia, Nistor l-a invins prin KO in repriza a treia pe Anthony Joshua, cel care atunci era doar o tânără speranță. De atunci, carierele lor au avut trasee total diferite. Britanicul a câștigat anul următor titlul olimpic, la Londra, apoi a trecut la profesionism, unde a devenit campion IBF în 2016, apoi l-a învins prin KO pe Wladimir Klitschko în 2017 pentru a-și unifica centura IBF cu WBA și IBO. Joshua a pierdut prima luptă la profesioniști abia în această vară, când a fost trimis la podea de Andy Ruiz într-una din cele mai mari surprize oferite de categoria grea în istorie, meciul revanșă fiind programat chiar pentru acest weekend.

În iulie 2019, Nistor a renunțat la contractul cu CSA STEAUA și a trecut la profesioniști. „Sunt prea multe mizerii la amatori și nu doar la competițiile din străinătate. Și la noi sunt multe probleme, iese campion cine se vrea să iasă. Nu vreau să spun mai multe. Sunt probleme peste tot, inclusiv și la lot. De aceea eu am spus că mă pregătesc separat” , declara atunci Nistor

#spiritdeluptă