Promovarea se obține la fiecare meci

Meciurile din play-off sunt cele care contează” şi „promovarea e cea mai importantă” sunt niște truisme.

Așa e structura campionatului, să joci 30 partide aproape în zadar, cele din play-off și barajul vor fi cele decisive, și nici ele nu sunt la același nivel de dificultate: meciul cu ocupanta locului 4 va fi ușor, spre foarte ușor, cel cu locul 3, așa și așa, abia locul doi ne va pune probleme, ultimii doi ani sunt proaspeţi în memoria tuturor.

Deci nu neagă nimeni aceste afirmații, victoriile în ultimele partide, prin iunie, cu Bucharest United sau Rapid 2 și, mai apoi, în cele din baraj vor fi cruciale. Trei meciuri în peste 30!

Dar ce facem până în iunie, cum susținem, noi, suporterii, echipa? (din fața monitoarelor nu se pune, deși apreciez transmisiunile de pe Steaua TV.)

Suporteri de rezultat, pentru un singur meci sau în funcție de adversarul cu care jucăm (cui îi pasă că se numește Electrica, Sportivii București sau Power Team, că e primul sau ultimul meci?) sunt categoriile în care nici unul dintre noi nu vrea să fie inclus.

Așa că revin. Cum o susținem? Păi, mergând pe stadion, fie în Colentina, Berceni, pe terenul 5 și unde or mai fi, hai să descoperim împreună zecile de stadioane (vorba vine) de prin București și proximitate.
Iar, dacă ne permit jandarmii sau adversarii, tot se fac în jur de 15 meciuri în care „vocile noastre rebele se pot auzi până la stele„.

La nivelul ăsta suntem, aici trebuie să fim prezenți. De fapt, MAI ALES aici trebuie să fim prezenți, pentru că, în rest, se vor găsi foarte mulţi “suporteri” să o susţină.
Când vom fi prin primele ligi şi vom avea deplasări prin ţară, nu vom merge la ele? Ba fix asta ne dorim. Acum ni se pare că Bucureștiul e, cumva, departe? Ghencea e departe?
Probabil suntem și dezamăgiți de toate. Înțeleg dezamăgirea, am trăit-o și eu de atâtea ori, dar ce alternativă avem? „Să nu mai merg pe stadion” nu e un răspuns pentru mine. Pentru tine e?

Ok, acum că am lămurit că echipa se susține doar de pe stadion*, eu mă mai pun câteodată și în ghetele jucătorilor, să am o altă perspectivă.
FACT: Lotul pe care îl avem acum e cel mai bun din ultimii doi ani, în care am încredere că ne va aduce promovarea (sau teroarea?). Și încă mai e timp să se îmbunătățească, dacă există voință. Iar, de pe scaunul meu din peluză/tribună, pare că există.
Acești jucători, veniți de prin ligile superioare ale României, declară, la fiecare interviu, că aici, la Steaua adică, au condiții de Liga I, iar suporterii, noi adică, sunt cei mai frumoși pe care i-au avut „în spate” până acum. Jucători conștienți și ei, sper, de zădărnicia acestor 30 meciuri, care, la un moment dat (prin noiembrie/decembrie, așa), par interminabile, dar pe care și noi le putem face suportabile și cu o miză, cât de cât, încercând să le menținem motivația față de scopul nostru comun, mergând pe stadion şi încurajându-i.

[*Dacă poți face mai multe pentru Steaua decât să mergi pe stadion, fă-o! Sigur e nevoie și de ajutorul tău undeva, întreabă-i pe băieți. Dar nu mai puțin de atât.]

Nu neg că și clubul ar putea avea mai multe acţiuni care să îi aducă pe suporteri înapoi la stadion, şi trebuie să facem presiune asupra celor responsabili pentru ca aceste lucrurile să se întâmple, dar noi nu suntem clubul, nu?, suntem Suporterii Stelei și, ca să parafrazez un citat celebru: nu te întreba ce poate face clubul pentru tine, ci ce poți face tu pentru club. Iar dacă suporterii nu ar fi fost prezenți în ultimii ani, Steaua nu ar fi fost nici măcar aici.

Promovarea de la un simplu fan, la cel de suporter adevărat se obține la fiecare meci, meci de meci.

Depinde de fiecare dintre noi ca STEAUA să se întoarcă unde îi e locul, iar când se va întoarce, căci asta se va întâmpla, mai devreme, să sperăm, decât mai târziu, va fi și meritul tău. Și al meu.

Tu unde vei fi sâmbătă, pe la 3?

R