PLAYOFF – Etapa a VII-a: Petrolul Ploieşti 0-0 Steaua

Prima echipă: 22. Horia Iancu, 17. Darius Oroian, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 8. Valentin Bărbulescu, 88. Adi Popa, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 90. Alexandru Zaharia, 27. Ștefan Pacionel, 77. Bogdan Chipirliu.
Rezerve: 1. Raul Bălbărău, 6. Mădălin Mihăescu, 21. Vasile Buhăescu, 15. Claudiu Donose, 20. Florin Răsdan, 11. Dragoş Huiban, 80. Claudiu Dragu, 5. Sergiu Bactăr.
Antrenor: Daniel Oprița
Petrolul Ploieşti
Prima echipă: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu (Mih. Constantinescu 70′), Tucaliuc (Jarovic 46′), Cioiu (Dr. Gheorghe 70′) – Măzărache (Velisar 81′)
Rezerve: Moroz – Pashov, V. Lică, Boțogan, Prejmerean
Antrenor: Nicolae Constantin

Steaua a făcut un scor bun cu Concordia Chiajna, chiar dacă jocul nu a fost cel mai spectaculos. Stelei i-a lipsit pragmatismul în sezonul regulat, iar acest pragmatism pare că a fost impregnat mai bine în aceste meciuri dificile și asta ne bucură enorm.

La Steaua, au jucat: 22. Horia Iancu, 17. Darius Oroian, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 8. Valentin Bărbulescu, 88. Adi Popa, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 90. Alexandru Zaharia, 80. Claudiu Dragu, 77. Bogdan Chipirliu.
Rezerve: 12. Codruț Sandu, 20. Florin Răsdan, 5. Sergiu Bactăr, 21. Vasile Buhăescu, 6. Mădălin Mihăescu, 27. Ștefan Pacionel, 14. Robert Neacșu, 19. Stephan Drăghici, 15. Claudiu Donose.
Antrenor: Daniel Oprița
La Concordia Chiajna, au intrat: Silveanu – Borța, L. Ion, Marc (cpt.), Cherecheș, D. Codrea, N. Roșu, Dușmanu, Ad. Voicu, Llullaku, Bg. Barbu
Rezerve: D. Moldovan – Ct. Alexe, Palmeș, Taub, Batin, Matiș, Nic. Pîrvulescu, Plazonja, N. Popescu
Antrenor: Ianis Zicu

Pentru prima dată în acest sezon, Horia Iancu a fost titular. Raul Bălbărău a fost titular în restul meciurilor, excepție fiind meciul din Cupa României cu Progresul Spartac, unde portarul titular a fost Mario Enache. Ianis Zicu a făcut 5 schimbări fața de etapa trecută, iar Daniel Oprița a făcut 4 modificări față de primul 11 cu FC Hermannstadt.
Steaua a avut 3 ocazii în primele 45 de minute și un șut poartă, iar ilfovenii au avut o singură ocazie și un singur șut pe poartă. La finalul partidei, Steaua a avut 7 ocazii și 5 șuturi pe poartă, iar oaspeții au avut 3 ocazii și două șuturi pe poartă. Steaua a avut 4 șuturi pe lângă poartă, iar Concordia Chiajna a avut 6 șuturi pe lângă poartă.
Steaua a dominat și la cartonașele galbene. Atât Mădălin Mihăescu, cât și Rareș Enceanu au luat câte un cartonaș galben, pe când trupa lui Ianis Zicu nu a primit niciun avertisment.

Declarațiile celor doi antrenori la finalul meciurilor sunt elocvente.
Ianis Zicu: ”O partidă grea, cum ne aşteptam. Din păcate, nu am reuşit să controlăm jocul cum am hotărât înainte de meci. Până la primul gol, meciul a fost echilibrat, au fost două-trei ocazii ale lor, per total a fost echilibrat.Nu pot să fac o analiză doar a portarului, a fost o minge care putea să fie respinsă înainte şi lucrul ăsta mă deranjează, că e al doilea meci şi facem cadouri pentru unele echipe care sunt valoroase şi nu te iartă. Este o situație delicată, mi-e greu să vorbesc acum, pentru că nu m-am întâlnit cu această situație, de trei înfrângeri la rând, și trebuie să gestionăm bine acest moment. Am vorbit cu jucătorii în vestiar, le-am spus să-și spună și ei punctul de vedere. Am spus și eu câteva lucruri care mă deranjează și o să vedem ce decizie o să luăm.În momentul de față, la cum arătăm, nu avem nicio şansă să prindem barajul. Asta e realitatea, le-am spus-o jucătorilor, facem calcule, dar le facem degeaba, pentru că trebuie să facem puncte, să jucăm. Și dacă prinzi barajul şi arăţi aşa, nu ai nicio şansă. Lucrurile trebuie schimbate.
Da, am spus vizavi de regulamentul actual și îmi mențin această părere, normal. Se poate schimba legea sportului sau regulamentul începând cu sezonul viitor. Îmi doresc din tot sufletul ca Steaua să promoveze, pentru că are un stadion frumos, sunt condiții și ne dorim ca fotbalul românesc să aibă echipe sănătoase. Dar, în momentul acesta, așa a început sezonul, nu cred că se poate schimba cu o săptămână înainte. Asta am spus, îmi mențin declarația, pentru că e ceva normal. Cred că și cei de aici știu acest lucru
” pentru Orange Sport.
Daniel Oprița: ”O victorie importantă, ne bucurăm că am câștigat. Am sacrificat puțin spectacolul, am jucat la rezultat. Asta am vorbit cu băieții, să stăm bine în teren, să blocăm toate culoarele și să așteptăm erorile lor. Am făcut lucrul acesta foarte bine, nu i-am lăsat să aibă foarte multe ocazii, a fost un meci pe care trebuia să îl câștigăm și l-am jucat la rezultat.
E bine că am luat puncte, a fost mai puțin spectaculos meciul, dar am încercat să câștigăm, să stăm bine în teren. În meciurile trecute am jucat bine dar nu am luat puncte.Tot timpul le spun jucătorilor să încerce șuturile de la distanță. Au reușit, au făcut un meci bun și cei care au intrat din primul minut, și cei care au intrat pe parcurs. Sunt mulțumit, am intrat foarte bine în meci și îi felicit
”.

Steaua a reușit să scape de un meci vital pentru locul 4.
După această victorie, militarii s-au îndepărtat la 5 puncte față de Concordia Chiajna și în spatele celor de la Hermannstadt cu 8 puncte, iar celor de la U Cluj la 9 puncte. Steliștii pentru a fi siguri de locul 4, ar trebui să obțină 7 puncte în ultimele 4 meciuri. Steaua mai are șanse matematice la locurile 2 și 3, însă ar trebui ca băieții lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici să câștige toate meciurile, iar Slobozia și Concordia să câștige de fiecare dată în fața celor de la U Cluj și FC Hermannstadt.

ACS Petrolu 52 este următorul adversar al Stelei, iar pentru Steaua este un moment bun ca să își asigure locul 4, deoarece prahovenii, în playoff, au avut 2 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri, cu un golaveraj 6-6, în timp ce în sezonul regulat a avut 16 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri. Steaua, în playoff, a avut tot 2 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri, iar golaverajul a fost 8-8. Nu trebuie să mai spunem că, pe hârtie, adversarii stau mai bine, fiind cotați la 5,12 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 2, 66 milioane de euro.

Din cele 44 de goluri marcate, 26 sunt din acțiune, iar 18 sunt din faze fixe. Majoritatea golurilor din acțiune sunt din atacuri poziționale. Cele mai multe goluri din faze fixe sunt marcate din cornere și penalti. Cele mai multe goluri au fost primite în intervalele 15-30 și 45-60. Nu au primit niciun gol de la minutul 75 până la finalul meciului. Cele mai multe goluri marcate au fost în repriza a doua, de la minutul 45 până la minutul 75.

Petrolul folosește, în majoritatea timpului, sistemul 4-2-3-1. În meciul tur cu Steaua, din momentul în care au fost conduși, s-a utilizat și sistemul 4-4-2.

Cei mai buni pasatori ai echipei sunt: Cebotaru, Huja, Ticu și Pîrvulescu, fotbaliștii cu cele mai multe pase cheie sunt Țicu, Măzărache, Bratu și Diarra. Fotbaliștii cu cele mai multe șuturi pe poartă sunt Ibrahim Diarra, Mario Bratu, Măzărache și Țicu.
Huja este cel mai constant fotbalist și omul care coordonează jocul, chiar dacă este fundaș. Alți fotbaliști constanți sunt Țicu, Meijers, Lica și Cebotaru.
Fotbaliștii care elimină cel mai ușor om din joc sunt Ibrahim Diarra, Măzărache, Mario Bratu, Țicu și Tucaliuc. Duelurile aeriene sunt câștigate cel mai des de către Ibrahim Diarra, Măzărache, Jarovic și Tucaliuc.
Executantul de bază de la 11 metri era Vajushi, iar, după plecarea lui, pare că Sory Ibrahim Diarra va fi omul de bază. Experimentatul fotbalist Eugeniu Cebotaru este recuperatorul de serviciu al echipei, alături de Pîrvulescu.

În următoare așezare, vom prezenta fotbaliștii de la ACS Petrolu 52, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 3 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
12. Raul Avram, portar, cu 2156 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 22. Sergiu Mihai Pîrvulescu, fundaș dreapta/mijlocaș dreapta/aripă dreapta, născut în 2003, cu 1945 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 26. Georgi Velikov Pashov, fundaș dreapta, cu 380 de minute jucate în acest sezon (0/0/45), 2. Marian Fernando Huja, fundaș central, cu 2236 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 3. Bart Adrianus Johannes Meijers, fundaș central, cu 1350 de minute jucate în acest sezon (90/90/90),5. Valentin Țicu, fundaș stânga, născut în 2000, cu 2155 de minute jucate în acest sezon (90/85/0), 30. Mihai Velisar, fundaș stânga, cu 105 de minute jucate în acest sezon (10/5/90) 24. Mariu Iulian Cioiu, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 260 de minute jucate în acest sezon (80/75/32), 95. Mihai Alexandru Constantinescu, mijlocaș ofensiv dreapta/stânga, născut în 2002, cu 754 de minute jucate în acest sezon (44/31/58), 98. George Mario Bratu, mijlocaș ofensiv dreapta, născut în 2002, cu 1490 de minute jucate în acest sezon (46/59/32), 11. Takayuki Seto, mijlocaș central, cu 1463 de minute jucate în acest sezon (51/59/45), 33.Marius Chindriș, mijlocaș central, cu 481 de minute jucate în acest sezon (87/31/45), 77. Cosmin Constantin Tucaliuc, mijlocaș ofensiv central, născut în 2000, cu 1266 de minute jucate în acest sezon (44/90/70), 17. Alexandru Șaim Tudor, mijlocaș ofensiv stânga, cu 409 de minute jucate în acest sezon (0/0/0), 19. Senad Jarovic, atacant, cu 517 de minute jucate în acest sezon (4/0/5/20), 29. Sory Ibrahim Diarra, atacant, născut în 2000, cu 1647 de minute jucate în acest sezon (90/85/90) și 93. Moise Simon Măzărache, atacant, cu 1070 de minute jucate în acest sezon (46/15/45).

Golgheterii echipei sunt Sory Ibrahim Diarra (15 goluri în 21 de meciuri), Senad Jarovic (4 goluri în 14 meciuri), George Mario Bratu (4 goluri în 24 de meciuri), Eugeniu Cebotaru (4 goluri în 25 de meciuri), Valentin Țicu (3 goluri în 24 de meciuri), Moise Simon Măzărache (2 goluri în 22 de meciuri), Silviu Gabriel Pană (1 gol în 9 meciuri), Alexandru Șaim Tudor (1 gol în 10 meciuri), Mihai Alexandru Constantinescu (1 gol în 21 de meciuri), Cosmin Constantin Tucaliuc (1 gol în 22 de meciuri) și Mihai Fernando Huja (1 gol în 25 de meciuri).

Conform liga 2.prosport, Sory Diarra, principalul om de gol al echipei și golgheterul campionatului, aflat la egalitate de goluri cu Bogdan Chipirliu, ratează restul sezonului după accidentarea suferită cu ”U” Cluj. În schimb, căpitanul Valentin Țicu, absent la meciul cu U Cluj, pierdut cu 1-3, ar putea reveni pe teren, după ce a avut o săptămână de repaus.

Meciul cu Petrolul va fi foarte greu.
Steaua, cu suporterii aproape, are șansa să își consolideze locul 4 și să facă lupta pentru titlu mult mai acerbă, chiar dacă, pe hârtie, ACS Petrolu 52 este favorită.

PLAYOFF – Etapa a VII-a: Petrolul Ploieşti – Steaua
📆 Duminică, 1 mai 2022, de la ora 14:30
📌 Stadionul „Ilie Oană”
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport