Măsurile privind reluarea competițiilor

Măsurile privind reluarea competițiilor, publicate în Monitorul Oficial:

⚽ Inițial, Ministerul Sănătății propusese ca echipele să rămână în cantonamente până la începerea campionatului. Contestată virulent, această regulă nu mai e una de actualitate. Astfel, fotbaliștii nu vor mai fi obligați să rămână în cantonament după încheierea celor 14 zile de izolare.

⚽ Organizatorii competiției vor întrerupe competiția dacă se descoperă un focar de infecție, până la finalizarea anchetei epidemiologice. Dezvoltarea unui focar de infecție presupune apariția a minimum 3 cazuri de infectare cu coronavirus.

⚽ Potrivit reglementărilor venite din partea Institutului Național de Sănătate Publică, care vizează întreaga populație, contacții apropiați ai unei persoane infectate cu COVID19 trebuie să intre și ei in carantină 14 zile. Iar contacți sunt considerați toți cei cu care bolnavul a interacționat în ultimele 14 zile înainte de debutul bolii. Ceea ce în fotbal ar presupune blocarea totală a competiției! Depistarea unui ipotetic caz de COVID-19 nu ar băga în carantină doar colegii de echipă, ci și toate echipele întâlnite în decursul ultimelor 3-4 etape. Cum calendarul e extrem de aglomerat, un eventual nou „stop” ar bloca definitiv sezonul!

👉#spiritdeluptă