Liga I, falimentară?!

Am minți dacă am spune că suntem surprinși, însă nu putem ascunde că ne contrariază faptul că o parte din cluburile din Liga 1 au solicitat Statului român să achite salariile jucătorilor, pe fondul faptului că ediția curentă a primului eșalon românesc a fost suspendată și că, astfel, lipsa încasărilor din bilete face imposibilă achitarea veniturilor promise către jucători.

Pentru că nu ne-am născut ieri, ci suntem susținători îndeaproape ai fotbalului și unii dintre noi cunoaștem foarte bine sportul românesc, de mai bine de trei decenii, ne întrebăm – desigur, retoric – pe ce se bazează această cerere a cluburilor, dat fiind faptul că la majoritatea meciurilor din Liga 1 cu greu se adună măcar câteva sute de spectatori, dintre care un procent foarte mic sunt plătitori de bilete.

Comparativ, o partidă oarecare de Liga a IV-a a Stelei adună cel puțin la fel sau chiar mai mulți spectatori, astfel încât îndemnăm la rezonabilitate și la a nu pretinde lucruri ireale. Sunt vremuri care ne pun la încercare, tensiunea plutește în aer și contează enorm ca fiecare dintre noi să fie corect, nu să încerce să speculeze, având în vedere că sunt alți oameni, care au cu adevărat nevoie de susținere financiară din partea Statului.

Având în vedere că STEAUA nu poate juca în prima ligă, tocmai pentru că beneficiază de fonduri și din partea Statului, pe același principiu s-ar presupune că toate cluburile din Liga I care solicită plata salariilor jucătorilor de către Stat ar trebui, potrivit regulamentului, să retrogradeze în eșaloanele secunde…?

Îndemnăm la solidaritate și la a nu ne gândi doar la binele propriu, căci doar binele colectiv presupune, în cele din urmă, binele individual!

#spiritdeluptă