16 mai sau 13 iunie

Nu există, momentan, o comunicare din partea celor de la AMF Bucuresti, dar probabil că și programul din liga a 4-a se va alinia deciziilor din ligile superioare.
______________________
Ședință extraordinară între FRF, LPF și reprezentanții cluburilor:
⚽ VARIANTA 1 – 16 mai:
◦ Antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie:
◦ E o recomandare din partea conducătorilor din fotbal, cine nu o respectă îşi asumă riscurile. Decretul prezidenţial privind starea de urgenţă a interzis activităţile care impun apropierea oamenilor la mai puţin de un metru unul de altul, deci antrenamentele până la anularea stării de urgenţă ar însemna doar alergări, fără jocuri care să implice mai mulţi fotbalişti.
◦ Campionatul ar fi reluat pe 16 mai, cu ultimele opt etape din play-off disputate în regimul normal
◦ Semifinalele Cupei ar mai avea o singură manşă, nu două, aşa cum era prevăzut.
◦ Defectul acestui plan: din play-out ar trebui disputate patru etape în luna iulie, în condiţiile în care contractele celor mai mulţi fotbalişti expiră la 30 iunie.

⚽ Varianta 2 – 13 iunie:
◦ Meciurile rămase din play-off ar fi disputate doar într-o manşă, nu tur-retur, cum e programul.
◦ Liga a doua ar fi împărţită şi ea în play-off şi play-out: opt echipe în turneul pentru promovare, celelalte în turneul pentru salvare. Cu meciuri într-o singură manşă, de asemenea.
◦ Liga a 3-a ar avea şi ea play-off şi play-out, cu seriile rupte cu câte opt echipe în fiecare turneu.
◦ Oficialii din fotbal au mai luat în calcul şi alte date, 19 mai şi 26 mai, dar sunt mai greu de folosit. Liga 1 ar fi, oricum, oprită între 1 şi 9 iunie pentru disputarea barajelor de calificare la Euro 2021.

Sursa: ProSport
#spiritdeluptă