Interviu Vlad Nițu

Vlad Nițu este un tânăr mijlocaș de bandă stânga care a evoluat și în sezonul trecut la Steaua, însă, în mare parte, a evoluat la echipa de juniori a lui Andrei Nagy.

La echipa mare, a reușit să dea nu mai puțin de 9 goluri printre care și un gol în Cupa României. Este un fotbalist combinativ cu multe pase suprinzătoare și plin de floricele, însă mai are loc de creștere. Anul trecut, forma o teribilă tripletă în Liga Elitelor U19 alături de Adrian Ilie și Răzvan Milea. Deși a jucat doar de 2 ori titular, Opriţa și Miu îi acordă încredere introducându-l mai mereu pe teren după minutul 60.

AS47: Salut Vlad, în sezonul acesta ai reușit să urci la echipa de seniori alături de colegul tău de la echipa de tineret, Adrian Ilie. Te așteptai să fii inclus în lotul de seniori al Stelei și cum te-ai simțit când ai aflat asta?
V. Nițu
: Salut! Sincer nu mă așteptăm să fiu inclus în lot, deoarece încă de anul trecut domnul Marius Lăcătuș nu îmi oferea șansa să joc prea multe minute și asta m-a făcut să cred că nu am foarte multe șanșe de promovare. M-am simțit ușurat când am auzit și le mulțumesc pentru că mi-au oferit o șansă pe care o s-o fructific la maxim!

AS47: Sezonul trecut ați avut un parcurs foarte bun cu echipa de juniori în Liga Elitelor Under 19. Care crezi că a fost cheia succesului? Lotul? Antrenorii?
V. Nițu
: Cheia succesului, după părerea mea, au fost antrenorii. Nu am avut un lot extraordinar, aproape fiecare meci îl jucam cu aceiași jucători. Și datorită lor am ajuns să progresez, și să ajung la echipa mare. Vreau să le mulțumesc pentru acei 2 ani în care m-au antrenat și mi-au dat încredere.

AS47: Ai marcat în toate competițiile oficiale pentru STEAUA în acest tur de sezon. Patru goluri în campionat, patru în cupa municipală și chiar și un gol în Cupa României. Îți aduci aminte de un moment mai special pentru tine din acest tur de sezon?
V. Nițu
: Toate momentele sunt speciale alături de echipa Steaua, dar îl aștept cu nerăbdare pe cel grandios de la sfârșitul sezonului când o să promovăm!!!

AS47: În ultimul meci de campionat împotriva celor de la AFC Asalt ai marcat un gol senzațional, la vinclu din bandă stângă. Preferi să dai goluri sau să oferi colegilor pase de gol? Care este poziția ta preferată în teren?
V. Nițu
: Îmi place să marchez și să mă bucur cu galeria la fiecare gol, dar, dacă colegul meu este mai bine poziționat în teren, nu mă gândesc de două ori pentru a îi oferi o pasă de gol. Poziția mea preferată este de mijlocaș stânga.

AS47: Ai ales numărul 99 pe tricou în acest sezon. Care este povestea acestui număr? Semnifică ceva special pentru tine numărul 99?
V. Nițu
: Nu are nicio poveste și nu semnifică nimic special. A fost o inspirație pe moment, atâta tot.

AS47: Care sunt planurile tale profesionale de viitor, sportive sau extrasportive?
V. Nițu
: Planul meu ar fi să continui cu fotbalul pentru că mi-am dorit de mic să practic acest sport și o să-mi dau toată silința, o să mă antrenez foarte intens să promovez în acest an și mai departe. Pe viitor, mi-aș dori să devin antrenor.

#spiritdeluptă