Interviu Roland Horvath, ciclist CSA Steaua

Roland Horvath s-a născut pe 16 septembrie 1995, în Oradea.

Sunt singurul ciclist de performanță în oraşul meu și, totodată, unul dintre cei doar doi sportivi de performanță din oraș, al doilea fiind…verișoara mea, practicantă a fitness-ului.

Spune-ne, pentru început, cine e Roland Horvath?

Mă numesc Horvath Roland, am 24 ani şi locuiesc în orașul Marghita. Sunt singurul ciclist de performanță în oraşul meu și, totodată, unul dintre cei doar doi sportivi de performanță din oraș, al doilea fiind…verișoara mea, practicantă a fitness-ului. Eu tot timpul am făcut sport, când aveam 6 ani, am făcut dansuri populare, cam până 12 ani, apoi am încercat și fotbalul. M-am îndreptat spre ciclism de la 14 ani. Începutul a fost cam greu, dar încet, am reușit să cresc și am crezut în mine, că pot să ajung și mai sus. Așa am reușit și sunt foarte mândru de mine, în continuare fac tot posibilul să ajung și mai sus.

Care e sursa dragostei tale pentru ciclism?

Îmi place atunci când fac antrenamente la munte, îmi plac liniștea și peisajul și, când sunt pe bicicletă, nu mă gandesc la probleme, încerc să mă relaxez și să mă concentrez la antrenament și mă simt alt om când stau pe șa și pedalez.

Care e povestea venirii tale la STEAUA?

Povestea este că în 2016 am rămas fără echipă şi am fost chemat la lotul național , acolo l-am cunoscut antrenorul Giorgos Georgiadis, care a înființat echipă Steaua Cycling, după câțva ani de absență, și m-a luat în echipa lui.

Care sunt obiectivele tale pentru sezonul următor?

Anul ăsta, cam la sfârșitul sezonului, am rămas fără motivație, dar deja am reînceput să mă antrenez, vreau să mă pregătesc mai mult în sală, să fac forță și masă musculară pentru anul viitor și aș dori să câștig concursuri de nivel mai mic, pentru a fi mai motivat la concursurile cu nivel mai înalt și vreau să fiu în cât mai multe evadări și să fiu un om puternic, să pot ajuta echipa la victorie.

Dacă ai fi, pentru o perioadă, președintele CSA STEAUA, ce ai face pentru a îmbunătăți activitatea clubului de ciclism?

Dacă eu aș fi președinte, atunci aș investi în atragerea copiilor spre ciclism, pentru a putea crește ciclismul în România.

Care au fost cicliștii pe care i-ai admirat în copilărie?

Alberto Contador îmi plăcea cel mai mult, pentru că are un caracter incredibil și îmi plăcea faptul că se ridica din șa și pedala așa foarte mult. Nu mulți ciclisti au rezistență să se ridice din șa și să-și lase greutatea pe roată de față și să pedaleze mai ușor, atât de mult timp.

Care e cel mai mare vis pe care îl ai în ciclism?

Îmi doresc să pot să particip într-un concurs la care concurează cel mai bun ciclist din lume.