Etapa a XIII-a: Steaua 2-0 Unirea Dej

Au marcat: Adi Popa 78′, Rareș Enceanu 87′

STEAUA
Prima echipă: 1. David Dincă, 13. Adrian Ilie, 70. Laurențiu Corbu, 4. Dean Beța, 98. Alexandru Sabău, 30. Cristian Bustea, 10. Rareș Enceanu, 11. Adi Popa (cpt.), 79. Ștefan Bodișteanu, 77. Bogdan Chipirliu, 23. Tsvetelin Chunchukov
Rezerve: 22. Horia Iancu, 15. Alexandru Sima, 6. Mădălin Mihăescu, 14. Alin Raicu, 99. Atanas Trică, 9. Emilian Pacionel, 17. Darius Oroian, 27. Ștefan Pacionel, 42. Cristian Balgiu
Antrenor: Daniel Oprița
Unirea Dej
Prima echipă: Cl. Chindriș – Gîț, D. Pop, Burdeț, Dav. Maftei – Al. Militaru, Kereki, Ad. Pop, Cocian – Blaj (cpt.), Al. Pop
Rezerve: Railean – Roș, Buta, Chira, Vl. Bogdan, Frăsineanu, Greu, Andr. Pop, Fulga
Antrenor: Dragoș Militaru

Steaua va întâlni, în etapa a XIII-a, copia ei din punct de vedere al stilului de joc. Dejenii sunt pe locul 2, după 7 victorii, 4 egaluri și o înfrângere. Aceștia au promovat în Liga a 2-a în același sezon cu Steaua și par să aibă o ascensiune asemănătoare în clasament.

Unirea Dej este cotată la 2,69 de milioane de euro, cu 530.000 de euro mai puțin față de Steaua.

Dragoș Militaru a trimis următorul 11 în ultimul meci cu Concordia: Cl. Chindriș – Dav. Maftei, Buta, Burdeț, Roș, Chira, Kereki (cpt.), Ad. Pop, Cocian, Al. Pop, GreuRezerve: Railean – Gîț, Vomir, Al. Militaru, Vl. Bogdan, Fulga, Frăsineanu, Andr. Pop, Blaj.
Sistemele folosite de Dragoș Militaru sunt 4-3-2-1 și 4-2-3-1.

Cei mai interesanți fotbaliști ai celor de la Unirea Dej:
Alin Burdeț este fundașul central de 24 de ani, 185 cm înălțime, care, în acest sezon, are 12 apariții cu 1080 de minute, fiind integralist în toate partidele. Sezonul trecut, a jucat în 24 de meciuri și a marcat 2 goluri. Este un fotbalist cotat la 200.000 de euro, format la Academia lui Hagi, care a mai evoluat la Ripensia Timișoara și la Comuna Recea.
Angelo Cocian este mijlocașul ofensiv al echipei. Este născut în Italia, la Merate. Are 22 de ani, iar în acest sezon are 8 goluri marcate în 12 apariții și 1028 de minute jucate. Este al doilea golgheter al campionatului după Bogdan Chipirliu. Are minute bune jucate și în cele 2 sezoane la Olimpia Satu Mare (2017-2019). A mai evoluat și la echipe precum FC Argeș, Crișul Chișineu și UTA Arad.
Alexandru Mihai Pop este un atacant în vârstă de 22 ani, născut la Buneos Aires, cu 12 apariții, 3 goluri marcate în 1031 de minute jucate în acest sezon. Este din sezonul trecut la echipă cu 24 de apariții cu 6 goluri, cu 1514 de minute jucate. La U Cluj a mai evoluat în 3 sezoane (2015-2016 și 2019-2021). Este, de asemenea, un fotbalist crescut la Academia lui Hagi. Are 2 apariții la România U19 și este cotat la 175.000 de euro.


Steaua primește pentru a doua oară 4 goluri în acest sezon, ceea ce arată că, deși este liderul campionatului, are printre cele mai multe goluri primite din lume pe meci. La o analiză sumară, doar Burnley, liderul din Championship, are 16 goluri primite, însă ei au jucat 18 meciuri, sau Plymouth, din League One, cu 17 goluri primite în 16 meciuri. O echipă care stă mai prost la defensivă, deși e lider, este Palmaflor din Apertura (Bolivia), care este pe primul loc în grupa A cu 28 de puncte după 16 meciuri, cu golaverajul 18-21.

Este clar că defensiva nu este punctul forte al Stelei, fiind pe locul 11 în campionat, însă are, de departe, cel mai bun atac din ligă, cu 26 de goluri marcate.
În sezonul trecut, Steaua avea 37 de puncte după 19 meciuri, cu 31 de goluri marcate și 13 primite, iar acum, cu 7 meciuri mai puțin, are 26 de puncte, 26 de goluri marcate și 14 primite, ceea ce demonstrează că Steaua joacă un fotbal mai spectaculos, mai riscant, însă, până acum, este un plus ca număr de puncte, dovadă fiind și poziția în clasament.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu 4-3 Steaua
Viitorul Pandurii
: Krupenschi – Dănescu, Ad. Stoian, Rogac, Al. Băican – Vl. Toma, Brînzan, Țegle, Răsdan (cpt.) – Dodoi, Cl. Dragu
Rezerve: Opric – Chelariu, Pîrcălabu, Godja, Banu, Vespe, Al. Dulca, P. Mitrică, Geană
Antrenor: Florin Stîngă
Steaua: Dincă – St. Drăghici, Al. Sabău, Ad. Ilie, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Balgiu, Șt. Pacionel, Al. Sima – Chipirliu, Chunchukov
Rezerve: H. Iancu – Mihăescu, Em. Pacionel, Erhan, Calestru, Enceanu, D. Oroian, A. Trică, Bustea
Antrenor: Daniel Oprița

Steaua pierde cu 4-3 în fața celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar problema acestui scor este dată de faptul că Steaua avut 2 echipe, practic, în teren. Unii jucători au jucat cu sufletul, iar alții au venit la plimbare în orașul lui Brâncuși. Nu îi vom nominaliza, pentru că antrenorii au văzut mult mai bine decât putem vedea noi vreodată. Dacă am putea analiza jocul mai bine, probabil că am fi fost antrenori acum sau măcar analiști.

Victoria celor de la Târgu Jiu este meritată, iar scorul de 4-3 chiar reflectă realitatea din teren. Gorjenii au avut 5 ocazii în prima repriză, 2 șuturi pe poartă și 2 cornere, în timp ce Steaua a avut 6 ocazii, 3 șuturi pe poartă și 2 cornere. La finalul partidei, gazdele au avut 12 ocazii, 7 șuturi pe poartă și 2 lovituri de colț, în timp ce militarii au avut 11 ocazii, 5 șuturi pe poartă și 3 lovituri de colț.

Cea mai mare frustrare a acestei partide este că Steaua a avut 2-0 până aproape de pauză, cu dubla lui Chipirliu, însă assist-ul lui Răsdan i-a reintrodus în joc până la pauză. Cu ceva noroc, în repriza a doua, gorjenii egalează cu umărul prin Cluadiu Dragu, iar golul 3 vine după o altă pasă de gol a lui Florin Răsdan. Golul 4 vine după 2 greșeli individuale grave, probabil că celebra frază „s-au încălțat greșit” se potrivește perfect, iar Dodoi face 4-2 pentru gorjeni. Partea pozitivă și la scorul de 4-2 pentru adversari este că stelișii nu au renunțat la luptă, iar Atanas Trică a redus din diferență.

Trebuie să accept realitatea, asta e! Am pierdut un meci pe care l-am avut în mână, dar nimic nu anunța ce s-a întâmplat. Când nu respecți fotbalul și nu tratezi așa cum trebuie până la final, pățești ce am pățit noi azi. Le-am spus să conștientizeze și ei ceea ce au făcut azi. Unii dintre ei și-au bătut joc de munca altora, pentru că alții și-au făcut treaba.
La 2-0, au început să meargă pe teren, li s-a urcat la cap. Relaxare, clar, la pauză le-am și zis să intre bine, pentru că Pandurii a marcat gol înainte de pauză, are moral, încredere și va veni peste noi. A intrat mingea în poarta noastră, după niște cadouri pe care le faci numai când nu ești concentrat. Analizăm, vedem unde am greșit.
Eu, la pauză, i-am atenționat, am vorbit pe un ton mai ridicat, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Când au văzut că e groasă și sunt conduși, au putut să alerge, să ducă mingea în fața porții, dar trebuie să faci mereu lucrurile acestea.
(N.r . – Despre accidentări) Avem trei fundași centrali care sunt accidentați, acolo am avut probleme, dar am avut și 2-0. Era o echipă cu care ajungeai la poartă, puteai să mai marchezi, dar am făcut greșeli.
(N.r. – Despre faptul că Viitorul Pandurii nu mai câștigase de cinci meciuri) Am avut grijă să facem lucrul acesta (n.r. – o spune ironic), băieții au grijă să facă una din asta. Nu îmi găsesc cuvintele, sunt foarte supărat, nu trebuia să pierdem.Trebuie să le fie rușine jucătorilor! Tuturor trebuie să le fie rușine, dar am încercat să îi atenționez. Trebuie să vadă fiecare unde a greșit și să nu mai repete. Am avut o discuție cu jucătorii, sper să realizeze…ei nu știu ce au făcut? Sper că știu și sper să regleze lucrul acesta. Au fost două meciuri în care…în special acest meci era de câștigat, am avut 2-0, dar reacția avută…ne-am pus singuri probleme, când vrei să faci mai mult decât scrie în fișa postului.
Jucăm acum cu Dej, echipa de pe locul 2. Jucăm acasă, noi nu am reușit să luăm acum nici măcar un punct, dar vedem”, a declarat Daniel Oprița, conform liga2.ro.

Etapa a XIII-a: Steaua – Unirea Dej
📅 Luni, 7 noiembrie 2022, de la ora 18:00
🏟 Stadionul Steaua
📺 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
🎫 Biletele se pot achiziționa de pe site-ul entertix; în format fizic, se pot cumpăra din librăriile Cărturești și rețeaua de hypermarketuri Carrefour.
De la casieria Stadionului Steaua, biletele se pot achiziționa după următorul program: vineri 08:00 – 15:00; luni 11:00 – 18:00.