Etapa a XII-a: Viitorul Pandurii Târgu Jiu 4-3 Steaua

Au marcat: Bogdan Chipirliu 11′, 43′, Atanas Trică 88’/ Adrian Stoian 45′, Claudiu Dragu 50′, Gabriel Dodoi 73′, Alexandru Dulca 84′

STEAUA
🔴 Prima echipă: 1. David Dincă, 19. Stephan Drăghici, 13. Adrian Ilie, 70. Laurențiu Corbu, 98. Alexandru Sabău, 42. Cristian Balgiu, 15. Alexandru Sima, 27. Ștefan Pacionel, 11. Adi Popa (cpt.), 77. Bogdan Chipirliu, 23. Tsvetelin Chunchukov
🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 6. Mădălin Mihăescu, 5. Doru Calestru, 30. Cristian Bustea, 99. Atanas Trică, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 17. Darius Oroian, 89. Teodor Erhan
Antrenor: Daniel Oprița

Viitorul Pandurii
Prima echipă: Krupenschi – Dănescu, Ad. Stoian, Rogac, Al. Băican, Brînzan, Țegle, Vl. Toma, Răsdan (cpt.), Dodoi, Cl. Dragu
Rezerve: Opric – Chelariu, Pîrcălabu, Godja, Banu, Vespe, Al. Dulca, P. Mitrică, Geană
Antrenor: Florin Stîngă

În etapa 12 din sezonul regulat al ligii secunde, Steaua va juca, în deplasare, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Meciul dintre cele două echipe din sezonul trecut s-a jucat tot pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, scorul final fiind 2-0 pentru Steaua. Un lucru inedit este că golurile au fost marcate de Florin Răsdan, actual fotbalist al celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

În ultima etapă, echipa lui Florin Stângă a pierdut cu scorul de 2-0 la Concordia Chiajna, goluri marcate de Paul Pațurcă și Vlad Mihalcea. Gorjenii au 4 victorii și 7 înfrângeri, doar ei și Unirea Constanța nu au nici un egal în acest sezon.
După 11 etape, Viitorul Pandurii se află pe 15, cu 12 puncte.

Echipa este finanțată din bani publici și este cotată la 2.41 milioane de euro, cu 900.000 de euro mai puțin față de Steaua.

Cei mai interesanți fotbaliști ai echipei:
Radu Rogac este un fundaș central, născut peste Prut, la Bălți, în vârstă de 27 de ani, 184 cm înălțime, 66 de kg, de picior drept. În acest sezon, are 10 apariții cu 810 de minute jucate. A venit, în acest sezon, de la Ripensia Timișoara. A evoluat 5 sezoane la Zaria Bălți, în 2017, la Dinamo Samarqand din Uzbekistan, la Petrocub, prin Malta, la Dinamo Auto și, din 2020, în Liga a 2-a din România. Conform transfermarkt, este cotat la doar 75.000 de euro. Are 2 apariiții la naționala Moldovei.
Al doilea cel mai interesant fotbalist este Florin Răsdan. Are 10 apariții în acest sezon, cu 790 de minute jucate. Poate evolua oriunde la mijlocul terenului și, de asemenea, mai poate evolua ca fundaș dreapta. Ex-stelistul în vârstă de 27 de ani are 172 cm înălțime și 67 de kilograme. Acesta are aproape 20 de apariții în SuperLiga cu Concordia Chiajna. A mai evoluat la FC Brașov, iar apoi a venit, la începutul lui 2018, la cea mai titrată echipă a fotbalului românesc. A rămas alături de Steaua 4 sezoane și jumătate. A fost unul dintre cei mai luptători fotbaliști ai Stelei și în Liga a 3-a. Sezonul trecut, a avut 27 apariții, 3 goluri (dintre care 2 chiar cu actuala lui echipă și unul cu Ripensia Timișoara) și 1128 de minute. Este mai mult fotbalistul cu ultima pasă, decât cu finalizarea.
Claudiu Dragu este tot un fost jucător al Stelei. Atacantul de 30 de ani are 183 cm înălțime, 69 de kilograme, 11 apariții în acest sezon cu 929 de minute și 3 goluri marcate. Un fotbalist care a evoluat la Delta Tulcea, ambele Craiove, AFC Turris, CS Afumați, Astra Giurgiu și Steaua București. La Steaua, a avut 9 apariții, cu doar 183 de minute jucate și un gol marcat. Este cotat la 75.000 de euro.
Alin Țegle este un mijlocaș central, în vârstă de 26 de ani, care poate juca și la închidere. Joacă la gorjeni din 2020, iar în acest sezon are 8 apariții, cu 2 goluri și 564 de minute jucate. A evoluat la Luceafărul Oradea, satelitul lui CSU Craiova, și AFC Turris. A fost în lotul României U19.
Alexandru Mihai Dulca este un mijlocaș de 25 de ani, care este la echipă din 2021. În acest sezon, are 11 apariții cu 790 de minute. Are în CV echipe precum U Cluj, Luceafărul Oradea, Rapid și CSM Reșița. Are 2 apariții la România U19 și este cotat la 125.000 de euro.
Alți fotbaliști interesanți sunt Gabriel Dodoi, Raul Opric, Alexandru Core și Adelin Pârcălabu.


Steaua a reușit o victorie uriașă în meciul cu Oțelul Galați, 1-0, prin golul marcat de Tsvetelin Chunchukov.
Steaua: Dincă – D. Oroian (Al. Sima 53′), Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu (Balgiu 73′), Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 66′), Dr. Gheorghe (Corbu 53′) – Chunchukov (Șt. Pacionel 73′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, Bustea, A. Trică
Antrenor: Daniel Oprița
SC Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti (Berisha 81′), I. Neagu (cpt.)(Mih. Adăscăliței 64′), Gorovei – Mitoi (Laur. Maxim 46′), Cîrjan (Bokhashvili 81′), A. Nica (Jardan 53′)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, V. Markovic, Kip, Sîrghi
Antrenor: Dorinel Munteanu

Steaua a avut 3 ocazii în prima repriza și un șut pe poartă, în timp ce Oțelul Galați a avut 6 ocazii și 3 șuturi pe poartă. După 90 de minute, Steaua a avut 8 ocazii și 3 șuturi pe poartă, iar oaspeții au avut 11 ocazii și 4 șuturi pe poartă.
Victoria Stelei este una extrem de importantă, pentru că ne întărește poziţia de lider, Steaua fiind deja la 8 puncte de locul 7 și la 5 puncte de locul 3.
Jocul Stelei nu a fost unul spectacolos, însă, cine a văzut meciurile Oțelului, știe că toate meciurile gălățenilor au devenit tacticizate, iar într-un meci direct cu ei soluția este să fii mai pragmatic decât ei.

Nu știu dacă e cea mai importantă victorie, toate sunt importante, dar a fost, poate, cea mai grea. Am întâlnit o echipă bună. Îl știu pe Dorinel, mi-a fost și coleg, l-am avut și antrenor. Știu ce le cere jucătorilor săi. E o echipă disciplinată, agresivă, în care fiecare jucător știe ce are de făcut. Este o echipă care mi-a plăcut foarte mult. Cu atât este mai importantă victoria.Îi felicit pe jucători, pentru că astăzi am știut să suferim. Am încercat să câștig și eu cu armele lor, să fac un antijoc în unele momente, să nu le dăm spații. Am cedat terenul intenționat, i-am lăsat să vină peste noi, să nu le lăsăm spații, pentru că sunt periculoși pe contraatac. Am jucat la rezultat. Nu știu, nu cred că a fost un meci frumos, dar, până la urmă, ne-am atins scopul. Am luat cele trei puncte.Au pus presiune pe noi, dar în afară de acea ocazie din final nu au avut situații foarte mari. Tot noi am avut ocazii în care puteam să închidem jocul mai devreme. La acea ocazie a lui Popa, am mai scăpat de câteva ori pe contraatac, dar nu am reușit să înscriem și al doilea gol, să ne facem meciul mai ușor. Dar îi felicit, pentru că s-au dăruit, am știut să suferim. Așa se câștigă punctele. Avem o serie importantă de victorii și sper să o ținem tot așa. Vreau să felicit echipa Galațiului, o echipă care, dacă o va ține așa, va avea un cuvânt de spus la promovare. La cum au jucat în seara asta și cum i-am simțit eu, poate la cald, echipa e, poate, principala favorită la promovare (n.r. – probabil s-a referit la faptul că e principala favorită dintre echipele cu drept de promovare). Și Dejul e acolo. Toate echipele, dar vă spun că Oțelul mi-a plăcut în seara asta. Chiar dacă nu și-a creat multe ocazii, e o echipă solidă, o echipă matură, vine de la Liga a 3-a și uitați că face față. E important ceea ce face Dorinel Munteanu. E un antrenor foarte bun, care știe să-i țină în priză și să scoată maximum de la ei. O echipă disciplinată, îi felicit. Acum ce să spun, îmi pare rău de Dorinel, e nașul copiilor, dar asta este la fotbal!
Am simțit lipsa galeriei. Am înțeles că s-au făcut controale, așa, mai la sânge. Nu știu. S-au plâns că numai lor li se fac lucrurile astea. Am înțeles că i-au băgat în niște corturi, i-au dezbrăcat, i-au controlat și nu au putut să ajungă toți la meci, să vină și de la început. Noi suntem alături de ei. Era important să fie câți mai mulți. Au făcut și o coregrafie foarte frumoasă. Era important, pentru fotbal, să fie câți mai mulți spectatori în tribune
„, a spus Daniel Oprița.

În timp ce adversarii au declarat: „Concluziile sunt foarte simple. Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele pentru această înfrângere, fiindcă echipa noastră, chiar dacă am avut-o în față o echipă, pe Steaua, care acum ocupă prima poziție, diferența nu s-a văzut pe teren și echipa mea nu merita să piardă. Știam că este periculoasă, are în componență jucători periculoși, dar astăzi, în afară de câteva momente ale jocului, am fost total superiori. Îmi pare rău că nu am câștigat, că nu am luat un punct, dar, pentru noi, obiectivul merge înainte și încercăm să reparăm ceea ce am făcut astăzi greșit, mai ales în fața porții, ocaziile pe care le-am avut și să marcăm în meciul cu Buzău de pe teren propriu, unde sper să fie foarte multă lume, să aibă încredere în noi.Eu îmi asum acest rezultat, fiindcă e normal să-mi asum această înfrângere, dar gălățenii noștri să aibă încredere în echipă. Am făcut o partidă foarte bună astăzi, ținând cont că am jucat împotriva echipei de pe primul loc” Am avut foarte multe ocazii în preajma careului de 16 metri, am pus presiune continuă pe adversar. Dar, sigur, ne-a lipsit ultima pasă. Trebuie să muncim mai mult la finalizare și să marcăm, fiindcă, până la urmă, trebuie să marcăm. Degeaba jucăm bine, ca și în meciurile trecute, din Cupa României, dacă nu marcăm. Trebuie să schimbăm ceva ca să marcăm”, a mai declarat Munteanu, care a fost întrebat și ce a avut de reproșat arbitrului Viorel Flueran: „Arbitrajul a fost bun. M-a deranjat puțin pentru că vorbea cu adversarul și trecea timpul. Atât i-am reproșat. În rest, a arbitrat bine. Sigur, cum se arbitrează o echipă gazdă.” M-am simțit foarte bine. Aici am foarte multe sentimente frumoase, victorii. Am avut succes tot timpul când am jucat pe Ghencea, vechiul Ghencea. Aici a fost casa fotbalului românesc pe timpul nostru. Acum mă bucur că este un stadion modern, frumos și așteptăm echipa gazdă în SuperLigă, bineînțeles, alături de noi. Nu e niciun avantaj faptul că Steaua nu are drept de promovare. Am spus tot timpul băieților mei că depinde de noi. Nu are rost să ne uităm la alte rezultate, pentru că totul depinde de puterea lor, de ceea ce fac pe teren și pe asta mergem până la capăt”. „Sunt convins că voi gestiona cum trebuie aceste trei jocuri. Pentru noi sunt foarte importante, atât cu Fcsb, cât și cu Buzăul și Slobozia, și le tratăm ca atare. Dar, principalul lucru acum e să-și revină băieții din punct de vedere mental, pentru că trebuia să nu pierdem astăzi și starea de oboseală s-a acumulat, însă facem tot posibilul, stafful și cei din conducerea clubului, să îi liniștim și să aibă încredere că putem să facem mult mai mult„, a declarat Dorinel Munteanu.

Etapa a XII-a: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Steaua
Sâmbătă, 29 octombrie 2022, de la ora 12:00
Stadionul Municipal, Tg. Jiu
Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.