Etapa 10: CS Balotești 1-5 Steaua

Au marcat:
❌ Alexandru Iordan 54′
✅ Remus Chipirliu 11′
✅ Rareș Enceanu 26′
✅ Rareș Enceanu 38′
✅ Rareș Enceanu 84′
✅ George Călinţaru 86′
🆚 CS Balotești, în Etapa 10, Liga 3.

George Călințaru în minutul 86 pentru 5-1
Rareș Enceanu înscrie pentru 1-4 în minutul 84
Iordan Alexandru înscrie din penalty în minutul 54, CS Balotești 1-3 STEAUA
0-3 – Rareș Enceanu în minutul 38
0-2 – Rareș Enceanu în minutul 26
0-1 – Chipirliu în minutul 11

🔴 Steaua: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călințaru, 4. Dean Beța, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie, 15. Valentin Bărbulescu (cpt), 30. Liviu Băjenaru, 10. Rareș Enceanu, 7. Florin Răsdan, 14. Emilian Pacionel, 77. Remus Chipirliu.
🔵 Rezerve: 12. Raul Bălbărău, 47. Dragoș Nicolae, 89. Ovidiu Morariu, 16. Antonio Vlad, 55. Walace Alves da Silva, 20. Marian Neagu, 8. Andrei Neagoe, 31. Robert Elek, 99. Vlad Nițu.

CS Balotești: 13. Iordan Alexandru, 14. Flămânzeanu Valentin, 4. Neagu Constantin Cristian, 8. Stemate Victor Mihai, 17. Tîrnăcop Alexandru Daniel, 20. Aldea Alexandru Cătălin, 7. Drăgan Ioan Ionuț, 11. Toma Elisei, 15. Nicolae Marius Alexandru, 27. Greblea Constantin Marian, 25. Apostol George Alexandru.
Rezerve: 33. Dănciulescu Robert Ionuț, 19. Sereteanu Robert Mircea, 28. Toma George Iulian, 5. Ciobanu Marian Aurel, 23. Burlacu Alexandru Daniel, 9. Iliescu Ioan Daniel, 18. Niță Marian, 24. Duţă Marius. Meciul este transmis de Steaua TV.

Dragi iubitori ai fotbalului jucat cu și din pasiune, dragi steliști, am ajuns la ultima avancronică în 2020. Noi am mai încercat, în sezonul 2018-2019, să vă prezentăm adversarii și am recidivat și în acest sezon de la  etapa a 3-a, cu Progresul Spartac. Întrebările care ne vin în minte sunt: dacă v-a ajutat să vedeți jocul adversarilor mai ușor? Dacă ați citit ce doreați să aflați despre adversari? Și vrem să știm ce v-a plăcut și mai ales ce ați vrea să schimbăm sau să adăugăm? Vă promitem, cu un salut militar, că o să ținem cont de cele spuse de dumneavoastră. 

Și acum, să revenim la fotbal! Însă nu este doar fotbal, ci destinul celei mari formații din Europa de Est, nimeni alta decât Steaua București. Se fac 4 ani de la reactivarea secției de fotbal și am trecut prin multe, însă avem nevoie de fiecare dintre voi pentru ca Națiunea Stelistă să fie o forță și pentru ca transformarea Stelei să fie una corectă, în care suporterii viteziștilor militari să aibă un cuvânt de spus.

Știu că sunteți supărați după acel egal cu Metalul Buzău, care, apropo, a făcut egal marți, 10 noiembrie, într-o etapă restanță în deplasare, scor 2-2, cu Dinamo 2. Și da, mânjii lui Emil Ursu au egalat la ultima fază din lovitură de la 11 metri. Steaua nu a jucat bine etapă trecută, însă nici nu ne așteptam să rupă norii la Buzău, unde nimeni nu a plecat cu toate punctele. Un adversar cu  o condiție fizică superioară Stelei și cu un vârf complet ca Andrei Pavel, care a marcat 2 goluri din 3 faze importante de poartă cu o eficacitate de 66%, spre deosebire de vârful nostru de atac, au adus un plus echipei buzoiene. Remus Chipirliu trebuie să înțeleagă că aici nu e Gloria Buzău sau Daco Getica! Trebuie să dea totul la antrenamente cât și pe teren. Trebuie să ardă tricoul roș albastru pe el. 

Echipa Stelei este o echipă lungă de câteva etape și cu pase previzibile pe benzi. Nu este mișcarea aceea aparent haotica dintre mijlocași, care dă dinamism fotbalului. Este pe undeva normal. Am mai explicat de ce! Însă viitorul echipei o să stea în pregătirea de iarnă și eventualele transferuri care să facă diferența.  Eram speriați înaintea meciurilor cu Dinamo 2 si Concordia Chiajna 2. Poate pare copilăresc, însă ne era teamă că se vor pierde puncte. Am fost fericiți că au reușit să amâne acel meci cu Voluntari 2. Este și meritul staffului că au reușit să îl reprogrameze în folosul echipei noastre. Pentru acele 2 victorii îi felicităm sincer, pentru că au fost obținute în condiții de gherilă. Din păcate, în dubla cu Tunari și Metalul Buzău, blocajul psihic s-a văzut. Oprița & Nofitovici au șansa de a schimba aceste lucruri în pauza de iarna. Dar, până la pauză, mai este un hop și echipa trebuie să fie 100% montată pentru ultima întâlnire din acest sezon cu lanterna roșie, CS Balotești. 

Cum probabil deja v-ați obișnuit, noi am urmărit adversarul de vineri! De ce? Pentru că nu vrem să lăsăm nimic la întâmplare! 

CS Balotești este o formație care, din 3 meciuri, are unul chiar reușit! Au avut un meci bun în etapa a 2-a (1-1 cu Concordia Chiajna, gol marcat de Greblea). În etapa a 4-a, au reușit să țină pasul cu CS Tunari, până când turpa lui Ștefan Odoroabă a marcat din lovitura de la 11 metri, în min 75. Un alt meci bun făcut de băieții lui Augustin Călin a fost cel cu SC FC fcsb 2, terminat 2-1 pentru echipa din Berceni, în care ex. stelistul, Daniel Tîrnăcop, a redus din diferență în repriza a doua. După aceea, avea să vină un meci de infarct pentru Balotești în care trimisul nostru special ne-a zis că au reușit să primească 6 goluri în 19 minute. Scorul final avea să fie 7-0 pentru Progresul Spartac, iar Burlacu a ratat și o lovitură de la 11 metri șutând cu piciorul drept pe jos în colțul din dreapta al portarului Andrei Voican. În meciul cu Dinamo 2, aveau să arate puțin mai bine, însă avea să fie o înfrângere cu scorul de la masa verde, 0-3. Poate diferența dintre cele 2 meciuri a fost și revenirea celui mai important jucător, căpitanul Greblea Constantin Marian, care a fost golgheterul echipei cu 5 reușite în sezonul trecut, iar în acest sezon are 2 reușite. Este fotbalistul cheie care leagă jocul echipei lui Augustin Călin, a nu se confunda cu fostul fotbalist al Universității Craiova.

Augustin Călin a avut o carieră absolut exotică. A debutat la Pheonix București (tineret). Avea să mai antreneze pe Electroaparataj București, Phoenix Ulmu, Union Sportiv de Chaoiua (liga a 2-a algeriană), Comprest Gim, Entente de Collo (ligă amatoare algeriană), Ramdane Djamel (liga a 3-a alegeriană). Apoi, a ajuns, în 2017, pe meleagurile noastre, la Balotești pe care a salvat-o de la retrogradare. A ajuns la Mostiștea Ulmu, în 2017, pentru o scurtă perioadă. După, a plecat la Oltenița și a avut o scurtă incursiune cu Înainte Modelul, după care a revenit a 3-a oară la Balotești, din 2019. A antrenat și echipa cu numele unui fost conducător din Burkina Faso, Naaba Kango, care a fondat noua capitala a provincii Yatenga, în 1780, cu numele de Quahiqouya. O altă formație exotică este Yeelen Olimpique din prima divizie din Mali. Filozofia de joc a lui Augustin Călin este că niciodată nu știi la ce să te aștepți. A folosit cam în fiecare etapă un sistem de joc puțin diferit. 

Apostol George este un mijlocaș central care poate juca și fundaș central. Poate să lovească mingea cu ambele picioare. Un fotbalist care putea să ajungă la un nivel mult mai ridicat dacă era ceva mai serios. Are o tehnică deosebită reușind chiar goluri din foarfecă. Are peste 100 de meciuri în liga a doua. Este cotat la 200.000 de euro. S-a format la fc fcsb. Avea să mai joace pe la CSM Deva, Dinamo 2, Concordia Chiajna, Rapid Suceava, ACS Berceni, Progresul Spartac și Sportul Snagov. Cum spunea și Dănuț Lupu „am ajuns să ne entuziasmăm când un fotbalist dă o pasă cu exteriorul” și, da, Apostol, este acel tip de jucător. 

Un alt fotbalist experimentat este Flămânzeanu Valentin (38 de ani), care este stâlpul apărarii cu o bună poziționare. Practic, se indentifică cu istoria celor de la Balotești, din 2013. A trecut prin toate perioadele acestei formații care, acum 4 sezoane, era o echipă redutabilă în liga a 2-a. A fost antrenat chiar de Fane Nofitovici, pe vremea când era principal la Balotești.

Toma Elisei este un tânăr mijlocaș/aripă stângă care intră de multe ori în centru. Are o relație foarte bună de joc cu Daniel Tîrnăcop. Elisei este născut în 2001 și vine de la Popești Leordeni. Are un gol marcat. 

Alți juniori interesanți sunt Stemate Victor (mijlocaș, 2001, venit de la AFC Rapid) și vârful de atac Eduard Cristian Popescu (2001), de picior drept, format la fcbs Academy și cu meciuri la sc fc fcsb 2.

Mijlocașul central defensiv, Alexandru Aldea, are un rol important ca recuperator și chiar are rolul de a da diagonale pe extreme. A fost junior la fcsb, apoi la Fortuna Poiana Câmpina, Ceahlăul, Sporting Turnu-Măgurele, fcsb 2, Oltenița, Steaua și Bucharest United. În liga 1, are 5 partide, iar în liga a doua, are 10 meciuri jucate. De asemena, are și 6 partide în Uefa Youth LEAGUE.

Daniel Tîrnăcop este un fotbalist de bandă stângă de ambele picioare. Este un jucător cu centru de greutate jos cu bună viteză de reacție și sprint. A mai jucat la Popești Leordeni, Roșiorii de Vede și Steaua. Este un fotbalist interesant cu bune execuții la loviturile libere de pe partea dreapta cu piciorul stâng șutând cu efect pe colțul lung al portarului. Are o reușită în acest sezon.

Iordan Alexandru este un portar de 32 de ani cu înălțimea de 187cm. A debutat în fotbalul mare la defuncta Turnu Severin. Avea să mai joace la Dinamo 2, Speranța Crihana Veche, Urban Titu și Atletic Bradu, fiind piteștean. Este un portar cu experiență, însă a primit 29 goluri.

Balotești are doar 5 goluri marcate și un singur punct. Steaua este obligată la victorie, însă trebuie să joace serios. 

Dacă prezentăm echipa CS Balotești, nu putem să îl omitem pe actualul secund al Stelei, Fane Noftiovici, care a debutat ca principal în liga a 2-a în toamna lui 2018 cu echipa ilofveană, și a avut un parcurs foarte bun, reușind să îi îndepărteze, în 9 etape, de la retrogradare, de unde îi luase. A avut o singură înfrângere în acele 9 partide. Putem spune că avut un rol important în întârzierea declinului acestei formații. Fane Nofitiovici avea să plece în iarna din sezonul 2018-2019 la Mioveni, cu Oprița. 

În acest sezon, Steaua a întâlnit-o de două ori pe CS Băloteşti, în meciul tur, roş-albaştrii au câştigat, 5-1, iar în primul tur al Cupei României, scorul a fost 6-0, tot pentru echipa noastră.

⚔️ CS Baloteşti vs. Steaua
📅 Vineri, 13 noiembrie 2020, de la ora 14:00.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis de Steaua TV.