Diferența între o secție de fotbal și o echipă de fotbal

De la un timp, pe tot internetul, și, mai nou, și pe la televiziuni, opinia publică este manipulată de unele idei concepute pentru a evidenția faptul că Steaua București, echipa ce acum se află în liga a III-a, este o echipă nouă. Și asta pentru că au născocit “mințile luminate” din anturajul formației uzurpatoare un pasaj din Monitorul Oficial publicat în 2016 sau 2017 (chiar nu mai contează) cu decizia Clubului Sportiv al Armatei “Steaua București” de a înființa o echipă de seniori începând cu sezonul 2017-2018.

“Mințile luminate”din anturajul clubului uzurpator s-au legat de această banală publicare în  Monitorul Oficial pentru a manipula opinia publică și de a minți, permanent, că secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” este una nouă.

Aud, deseori, ba “echipa nou înființată, conform Monitorului Oficial”, ba “secția de fotbal nou înființată conform Monitorului Oficial”. Hotărați-vă, domnilor! Ori pentru propagarea minciunii, ori din neștiință, nu puteți să diferențiați o secție de fotbal de o echipă de fotbal!

Hai să încercam împreună! Ce este o secție sportivă? Cum s-ar traduce? Secția este o subunitate a unei instituții organizate pe specialități, în cazul nostru, secția sportivă este O DISCIPLINĂ a unui club sportiv. O secție de fotbal, sau disciplina fotbal, poate fi închisă, poate fi redeschisă, dar niciodată înființată de două sau mai multe ori! Nu există secția de fotbal A și secția de fotbal B, ci există secția de fotbal cu echipa de fotbal A și echipa de fotbal B! Sau echipa de futsal, sau mini-fotbal, care aparțin tot de unica secție de fotbal.

Am ajuns, astfel, la echipa de fotbal. Ce este o echipă? După o deducție logică, și chiar din DEX, o echipă reprezintă un grup de persoane cu o activitate comună. Echipa se mai schimbă, parțial sau total, dar activitatea rămâne aceeași.

Revenind la Monitorul Oficial, Clubul Steaua A ÎNFIINȚAT O ECHIPĂ DE FOTBAL, că așa scrie acolo, nu secție, că tocmai am reușit să le diferențiem (nu?). Normal că este echipa nouă, că doar nu legitima tot jucătorii din 2002, s-au retras toți, Martin Tudor nu mai este (Dumnezeu să-l ierte), și nu toți de atunci mai pot duce un meci (bine, Oprița, Miu, Boștină, Ogararu, cred că ar face față fară probleme, dar Tibi Lung probabil ar apăra la fel de “bine” precum o făcea în tinerețe).

Așadar, Steaua a încropit o nouă echipă de fotbal la începutul lui 2017, a adus jucători de la Regal Sport (cei mai mulți, pentru omogenitate), de la Pandurii Tg Jiu, de la Academica Clinceni, Alki Larnaca, Progresul și chiar de la Fc Fcsb.

Actuala echipă a Stelei face parte din unica secție de fotbal a Clubului Steaua, înființată în 1947 și orice încercare de manipulare se lovește de un joc în jurul cozii.

Legat de palmares, poate o să scriu cu altă ocazie, las un mesaj de final:

NU EXISTĂ CONTINUITATE, PRIN FURT DE IDENTITATE!

Vladimir– unul dintre cei mulți