Interviu Daniel Crista, ciclist CSA Steaua

Daniel CRISTA s-a născut pe 19 ianuarie 1991, la Reşiţa.

În copilărie, nu știam că există ciclism, abia după 17 ani am aflat.

Spune-ne, pentru început, cine este Daniel Crista?
Mă numesc Daniel Crista, sunt născut în localitatea Reșița și, de mic, am colindat toate dealurile de pe lângă Reșița! La vârsta de 14 ani, am mers la panoul de escaladă de la Sala Polivalentă unde am întâlnit niște oameni care, practic, m-au învățat cam tot ce știu acum. Și acum fac parte din această asociație non-profit, Bike Attack Reșița, o asociație care organizează foarte multe evenimente culturale și sportive. Cel mai important de acum este etapa de cupă națională de MTB Enduro, dar sunt implicați și în toate etapele din țară!


Care e sursa dragostei tale pentru ciclism?

Sursa dragostei pentru ciclism nu cred că o știe nimeni, deși este destul de greu să faci ciclism la noi în țară, pe lângă șoferii fără respect față de noi, eu merg zilnic la antrenament, fac în jur de 30.000 km pe an cu bicicleta!


Care e poveste venirii tale la STEAUA?

Secția de ciclism nu este redeschisă de foarte mult timp, din 2015, iar din 2017 am venit și eu la STEAUA! Antrenorul meu a deschis secția și m-a chemat și pe mine.


Care sunt obiectivele tale pentru sezonul 2020?

Sezonul viitor aș vrea foarte mult să mă concentrez pentru calificarea la Olimpiadă, dar aș vrea să încep și un proiect nou, calificarea la Olimpiada de velodrom, din 2024.


Dacă ai fi pentru o perioadă preşedintele CSA STEAUA, ce ai face pentru a îmbunătăți activitatea clubului de ciclism?

Daca aș fi pentru o perioadă președinte CSA Steaua, nu aș îmbunătăți doar activitatea clubului de ciclism, aș vrea să fie o egalitate în toate cluburile, nu aș da la unele secții salarii de mii de euro și pe alții i-aș lăsa cu indemnizație de 500 de lei. Suntem sportivi de performanță și cred că este cam cel mai greu lucru, stăm departe de familie și ne sacrificăm toată viața pentru acest sport.


Care au fost cicliștii pe care i-ai admirat în copilărie?

Nu am unul anume, mie imi plăcea ciclismul în general, dar, în copilarie, nu știam că există ciclism, abia după 17 ani am aflat.


Care e cel mai mare vis pe care îl ai în ciclism?

Participarea la Olimpiada de Velodrom din 2024.

#spiritdeluptă