Baraj în trei pentru desemnarea promovatelor din liga a IV-a

Sursele Liga2.ro / ProSport susțin că FRF, după ce a analizat chestionarele primite de la mulți dintre afiliați, cât și condițiile drastice în care se va mai putea juca fotbal în această vară, vrea desfășurarea tuturor etapelor rămase de disputat în Liga 1 (8 în play-off și 12 în play-out), sistem play-off / play-out pentru Liga 2, ”înghețarea” sezonului la Liga 3, iar la Liga a 4-a să schimbe modul de desfășurare a barajelor pentru promovarea în Liga 3.

Campionatul Liga 3, ediția 2019/2020, va fi ”înghețat”. Nu retrogradează nimeni
Fiindcă majoritatea cluburilor din Liga 3, peste 50 din cele 78 rămase active, au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta ”Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu a decis suspendarea definitivă a sezonului de Liga 3.
Niciun club nu va retrograda în această ediție, însă trebuie lămurit care vor fi cele cinci promovate în Liga 2. În acest moment, Aerostar Bacău (S1), Unirea Slobozia (S2), Progresul Spartac (S3), U Craiova 1948 SA (S4) și Fotbal Comuna Recea (S5) sunt pe primele locuri.

Baraj în trei pentru desemnarea promovatelor din Liga 4 în Liga 3. Vor urca 14 cluburi, nu 21 ca până acum. Cum se completează posibilele locurile vacante din Liga 3
Dacă la Liga 3 nu va mai avea loc niciun meci în acest sezon, în schimb, cele mai bune echipe din Liga 4 vor fi nevoite să revină pe teren.
Având în vedere planul pentru Liga 3, FRF a anunțat reprezentații AJF-urilor că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga 4. În acest sens, forul fotbalistic din România va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj și va reface tragerea la sorți în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două și una din trei.
De această dată, barajul pentru promovare în Liga 3 nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească tur / retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată.
Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene, etc.

Meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august.
Conform acestor planuri, noul sezon de Liga 3 ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum.

Steaua București nu va mai întâlni reprezentanta județului Giurgiu, ci va afla, de această dată, după o nouă tragere la sorți, alți doi adversari pe care trebuie să îi învingă pentru a accede în Liga 3.

Sursa: https://liga2.prosport.ro/…/exclusiv-frf-ingheata-campionat…
#spiritdeluptă