Soluțiile reale pentru promovare

Soluțiile reale pentru a promova în Liga I la sfârșitul sezonului sunt:
1. Găsirea unei noi forme de organizare
2. Schimbarea legii educației fizice și sportului (69/2000)
3. Desființarea Ligii Profesioniste de Fotbal

Încă din 2017, am specificat și cerut clubului, cât și ministerului găsirea unei soluții din timp și comunicarea acesteia. Toți factorii de decizie ne-au asigurat că există demersuri și soluții astfel încât să nu pierdem un an în Liga 2.

În cazul primei variante, în acest moment, mai avem 28 de zile, în care Clubul/Ministerul va trebui să comunice și să implementeze decizia luată. Există modelul FC Argeș, când clubul a putut promova în L1 doar după ce a cedat secția de fotbal către ACS Campionii FC Argeș, asociație fondată de SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, două societăți comerciale aparținând tot Primăriei.
Parteneriatul public-privat, asocierea sau orice altfel de schimbare ar trebui făcută doar prin protejarea mărcii Steaua Bucureşti, un bun de importanță națională deținut de Armata Română – MApN încă din anul 1947.

Schimbarea Legii Sportului poate fi facută atât de Guvern, cât și de Parlament, prin procesele clasice de legiferare, ambele variante fiind relativ de durată. Aici nu ar trebui să existe o presiune a celor 28 de zile rămase până la debutul Ligii a 2-a, altfel singura opțiune posibilă este demararea procesului de modificare a legii în procedură de urgență.

Desființarea Ligii Profesioniste de Fotbal este poate cel mai greu pas, majoritatea cluburilor fiind sub tutela Fcsb, secretarul ei, în persoana lui Justin Ștefan (finul lui Valeriu Argăseală și fostul administrator al clubului Fcsb, între 2011 și 2013), a reprezentat clubul Fcsb în procesul cu marca Steaua și, în ultimii ani, a cerut în instanță interzicerea promovării Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Soluția finală va fi pasată în următoarea perioadă între Club și Minister și probabil că nimeni nu își va asuma. Suntem de acord că nu trebuie să ne grăbim pentru a nu repeta greșelile din trecut, dar este o speță ce putea fi rezolvată din 2017.
#aicieSteaua #spiritdeluptă