AMF B, se mai reia fotbalul?

În continuare, nu se știe cum se va termina sezonul 2019-2020 din cadrul AMF București. Un simplu calcul ne arată că, pentru a susține variantele propuse în momentul de față, un club ar trebui să cheltuiască, în plus, între 100.000 euro (Varianta 1 – Două Play-off-uri + baraj) și 30.000€ (Baraj L3). Nu suntem în măsură să vorbim în numele cluburilor, dar, cu siguranță, aceste cheltuieli nu vor putea fi susținute de majoritatea dintre ele.

De aceea, ne întrebăm:

– Dacă AMF București dorește un final de sezon cu două Play-off-uri + baraj, de ce nu ajută financiar cluburile? În București, se vorbește de sume foarte mari colectate de AMF B, nu ar trebui să fie foarte greu, având în vedere încasările pe bilete în ultimele sezoane de pe urma Stelei în playoff și Cupă și dorința lor de a promova fotbalul (Playoff-ul organizat pe Arena Națională în 2018).

– În cazul în care un club nu va putea susține financiar această cheltuială, ce se întâmplă?

– Are AMF București cum să monitorizeze dacă măsurile de siguranță vor fi respectate de fiecare club în parte?

În cazul în care un jucător va fi testat pozitiv, ce se va întâmpla cu echipa de la care face parte și, implicit, cu desfășurarea competiției?

Reamintim că:

  • La iniţiativa președintelui Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, 6 dintre formaţiile din play-out au solicitat LPF îngheţarea grupei a doua valorice.
    Bazându-se pe precedentele create la Liga 2 și Liga 3, echipele din elită aflate în cursa pentru menţinerea în Liga 1 vor ca nimeni să nu mai retrogradeze în acest an. Semnatarele propunerii sunt Viitorul, Hermannstdt, Poli Iași, Clinceni, Chindia și Voluntari!
  • Liga 2 – Doar UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Magurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare.
  • Liga 3 nu se mai joacă în acest sezon.
  • Liga 4: În cazul celor două play-off-uri, primul pentru campionat și al doilea, cel clasic. Câștigătoarea campionatului va trebui să mai joace un baraj cu încă două echipe. În total, 10 meciuri pentru a promova în Liga a III-a, aproape la fel ca în prima ligă, dacă acolo se decide continuarea campionatului pe sistemul tur-retur.

#spiritdeluptă

Sursa:

https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/05/Protocol-medical-pentru-reluarea-antrenamentelor.pdf

https://www.digisport.ro/special/fostul-medic-al-nationalei-campionatul-ar-trebui-reluat-ce-riscuri-exista-si-cat-costa-un-test-adevarat-pentru-covid-19-831929