Să ne bucurăm cu măsură?

Mulți ar spune că ar trebui „să ne bucurăm cu măsură”, până la urmă este doar o promovare în Liga a III-a și ea vine după doi ani ratați pe coclaurile din București.

Cel mai titrat club din România, Steaua, are în palmares, în acest moment, 21 de titluri de campioană a României, 20 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni din 1986 și Supercupa Europei din 1987. Un palmares care nu va putea fi egalat de nicio echipă din România, chiar dacă ne-am mai petrece mulți ani în ligile inferioare. Un club obișnuit cu performanța a ajuns să joace în Liga a IV-a după ce a supraviețuit „celui mai mare jaf de identitate din istoria sportului românesc”. Un jaf atât de evident, pe care, cu excepția suporterilor, mulți nu vor să îl recunoască nici măcăr acum, după atâtea sentințe judecătorești.
Și uite cum, ușor, găsești un prim motiv de bucurie. Pe lângă el, aș mai spune că merită să ne bucurăm:

1. Pentru că bucuria fotbalului este neprețuită! Suporterii sunt cei pentru care trăiește un club, în cazul nostru, ei, organizați în Peluza SUD, sunt cei care nu pot fi cumpărați și vor face orice pentru a-și apăra clubul. Că am fost 12 (câte unul de la fiecare grup) sau câteva mii, această peluza a fost mereu lângă echipă.

2. Pentru că presa a ajuns un PR ieftin. Steaua a ajuns din cel mai respectat și apreciat club o batjocură continuă a presei. Cu sau fără intenție, jurnaliștii de tipul Mihai Mironică au vorbit doar cu dispreț despre clubul Steaua.

Din păcate pentru Mihai, atât glumele, cât și ponturile la pariuri oferite sunt foarte slabe.

Mulți s-ar grăbi să îi înjure că na…”Presa e vândută” și sunt „sclavii ciobanului”, dar sunt simpli oameni, simpli jurnaliști ce încearcă să scrie pe fiecare blog/site/canal în căutarea disperată de a face un ban cinstit. Când zbori de la fiecare job, îți inveți lecția și știi pentru cine să scrii de bine, că doar nu se enervează peste noapte și MApN și te mai cheamă o dată în armată cu „bocancii”, „arma’n mână” să faci „plantoane în unitate”.

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/moderator-executat-la-ordinul-stelei-dupa-banciu-mironica-si-doi-ziaristi-de-la-evz-ros-albastrii-mai-fac-o-victima-in-presa-393153.html

Bine, mai sunt și unii mai mici care fac asta doar ca să se bage în seamă, poate mai prind şi ei o deplasare, o atenție, o declarație din care pot face 2-3 știri (de ce nu?). Când ajungi să scrii despre sektorieni…Presa de calitate a murit demult, acum există doar clickuri și trafic pe net. Cu toate că așa par, ei nu sunt principalii dușmani ai Stelei, sunt doar oameni fără caracter, fără pregătire profesională ce ar face orice pentru 2-3 likeuri ce le pot asigura jobul și în urmatoarea lună.

3. Pentru suporterii care au uitat că Steaua nu a plecat niciodată din Ghencea. Sunt mulți cei care, „crescuți în Ghencea”, își amintesc mirosul de iarbă tunsă de pe stadion, de freamătul tribunelor, dar și de umbra oferită de brazi. În ultimii ani, i-am văzut toți pe terenul 5, dar mai sunt câțiva care au uitat drumul.

4. Pentru cei ce „în calitate de persoană juridică fără scop patrimonial, cu obiectivul de a promova valorilor însușite de comunitățile suporterilor steliști (?!?!?)…își doresc o implicarea activă în vederea clarificării apartenenței palmaresului/ denumirii/ emblemei echipei de fotbal” — bla bla bla. Băieții chiar au făcut o cerere către AMFB împotriva STELEI! Într-un moment în care o legendă și un jucător erau dați pe făraș afară din clubul susținut de ei, au găsit momentul de a trimite câteva adrese. Mulți vor spune că este normal, doar țin cu Steaua, nu cu echipa celor 4 consoane, dar cel mai bine l-aș cita pe Dinică:

Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană

5. Pentru cei care, la începutul sezonului, îi criticau pe Oprița și pe Miu. Că nu sunt potriviți, că Oprița a declarat ceva…că Miu e antrenor de porumbei…că nu au CV… că nu…că nu. 🙂 Vă știți voi!

6. Pentru domnul Lumînare. Nu de alta, dar să schimbi regulamentul în timpul sezonului și să dai din umeri că așa a venit de mai sus… E ok, stați liniștit, nici pe teren nu am fost wow.

7. Pentru toate mințile luminate care și-au dat cu părerea despre cine ar trebui să joace pe Stadionul Steaua.

8. Pentru cei care spuneau că vor distruge Steaua dacă nu sunt susținuți să devină comandanți.

9. Pentru LPF. O ligă în care secretarul general, domnul Justin Ștefan, nu are cum să aibă un interes secund în sprijinirea clubului Fcsb, unde doar printr-o coincidenţă a ocupat funcția de administrator delegat al clubului în perioada 11.11. 2011 – 10.11.2015 (înlocuindu-l pe Teia Sponte), avocat în procesul contra Stelei și finul președintelui FCSB, Valeriu Argăseală. O ligă ce a contestat dreptul echipei de fotbal Steaua București de a promova în eșaloanele superioare.

10. Pentru FRF, care refuză să clarifice oficial palmaresul Stelei. Și multe altele…

Și, nu în ultimul rând, pentru tine, nea JIJI, Steaua se va întoarce acolo unde își are locul. Poți să stai liniștit, nu te-am uitat, îți vom cânta și ție ceva mâine.

Un domn ne spunea „This is the real life„, refuzând să înțeleagă nevoia unui stadion mai mare acum câţiva ani. Doar în contextul actual își are o logică „This is the real life„, Steaua a ajuns, din cel mai respectat club din România, să fie clubul cu cei mai mulți dușmani.
De mâine, se vor întoarce mulți în Ghencea, tot mai mulți își vor da seama de minciuna fcsbistă, dar noi nu trebuie să uităm că mai avem mult până când vom câștiga bătălia supremă.

Totuși, pentru voi toți cei de mai sus, mâine ne vom bucura maxim!

Nimic nu se uită, nimic nu se iartă!

Alex – unul dintre cei mulți.