Puteţi să ne spuneţi simplu: Steaua Bucureşti!

Am făcut mai multe cereri prin care rugăm clubul Steaua București să fie înregistrat la Federația Română de Fotbal doar sub numele de marcă.


<< În ultimii ani, există o confuzie persistentă legată de numele și identitatea clubului nostru în presă și în conștiința publică. Această confuzie este generată de utilizarea numelui „Steaua” și „Steliști” când se referă la o altă entitate, respectiv „Fcsb”, în timp ce deținătorul mărcii este denumit doar „CSA”, denumiri care creează confuzii și dispute nedorite în rândul suporterilor și al opiniei publice. Această propagandă este promovată de către presă și de către cei de la FC Fcsb, într-o încercare absurdă de a împărți identitatea clubului Steaua între FC Fcsb și CSA, susținând că Clubul Armatei nu este Steaua și este doar CSA. Pentru a pune capăt acestei confuzii și pentru a clarifica identitatea și tradiția clubului nostru, vă rugăm să considerați înregistrarea la FRF doar sub numele de marcă „Steaua București”. Acest nume este iconic și reprezintă moștenirea bogată și realizările remarcabile ale clubului nostru în istoria sportului românesc. Același lucru au făcut și cei de la Universitatea Craiova, Farul Constanța, Gloria Buzău și se poate face în concordanță cu regulamentul FRF, aliniamentul 7 din articolul 2: „Cluburile pot solicita, respectând procedura prevăzută la articolul 4 din prezentul regulament, participarea în competițiile organizate de FRF/LPF sub denumirea unei mărci înregistrate, asupra căreia clubul respectiv deține dreptul de folosință.” Prin înregistrarea la FRF a numelui „Steaua București”, ne-am asigura că identitatea și tradiția clubului nostru sunt respectate și protejate în întregime, și ar contribui la oprirea propagandei greșite care ne afectează reputația și recunoașterea în mediul sportiv. În lumina acestor argumente, vă rugăm să luați în considerare această cerere și să acționați în consecință pentru a proteja și promova identitatea clubului Steaua București în întreaga sa splendoare și importanță culturală și sportivă.>>

Se pare că doar prin a face public orice demers putem înainta. Întrucât nimeni din club sau Ministerul Apărării nu ne-a răspuns și nici nu ne-a oferit măcar un număr de înregistrare, vă rugăm să faceți același demers, poate veți avea mai mult succes.