Primul tricou de joc, sezonul 1947-1948

În timpul primului sezon pe care Steaua, pe atunci Asociația Sportivă a Armatei, îl joacă în Divizia A, 1947/1948, echipa a purtat tricouri roș-galbene şi șorturi albastre, pentru a simboliza culorile steagului tricolor.

Prima ştire din istoria echipei în presa sportivă apare în cotidianul „Sportul Popular”, iar în ea, pe lângă unele nume ale jucătorilor care vor evolua pentru Asociaţia Sportivă Centrală a Armatei, apare şi informaţia referitoare la culorile pe care le va avea echipamentul: „Echipa – cu tricouri roş-galben şi chiloţi albaştri – urmează să joace în campionatul divizionar, în acest sens înaintându-se un memoriu federaţiei de football. Prin acest memoriu, ASCA are să fie introdusă în Divizia Naţională A.”
În prima poză a echipei, dintr-o deplasarea în Cluj, jucătorii apar îmbrăcaţi în echipamentul roşu, galben şi albastru.

Acest tricou va fi folosit doar în primul meci oficial jucat pe 24 august 1947, pe stadionul Venus, împotriva clujenilor de la Dermata (0-0).

Antrenorul Coloman Braun-Bogdan începea meciul cu Gheroghe Lăzăreanu în poartă, Aurel Cernea, Ioan Jivan, Kotty Bernhardt, Florin Marinescu, Mark, Vasile Nanciu, Panait Ion, Gheorghe Popescu, Taborsky, Tălmaciu jucători de câmp.

#spirtdeluptă

#istoriatricoului