Palmares Steaua vs. Progresul București, Corvinul Hunedoara, CSM Avântul Reghin, FC Argeș și Dinamo Bîrlad

Palmares Steaua

🆚 FC Progresul București: 62j / 32v 12e 18î / 🥅 123-76

Fondat în 1944 de Banca Națională a României, Progresul a fost dintotdeauna asociat Parcului cu Platani din cartierul Cotroceni. Până prin anii ’80, „bancarii” își câștigaseră o restrânsă, dar fidelă simpatie în rândul unei mici elite boeme a Bucureștiului. Deși cel mai mare succes al clubului a fost câștigarea Cupei României în 1960, anii de apogeu au fost deceniile 1990-2000, când, redenumiți FC Național, bleu-albaștrii au fost inclusiv rivalii Stelei la titlul de campioană. După falimentul din 2009, diverse grupări au încercat învierea spiritului Progresului, dar niciuna nu este succesoare legală. În ultimii ani, Steaua a jucat contra a trei astfel de echipe, dintre care cea mai de succes este, în clipa de față, FC Progresul Spartac 1944 din Liga III.

🆚 FC Corvinul Hunedoara: 34j / 22v 6e 6î / 🥅 83-33

Înființată în 1921, echipa hunedoreană a fost dintotdeauna strâns legată de industria metalurgică locală. Apogeul clubului a avut loc în anii ’80, când „corbii” au activat în Divizia A, jucând pentru un sezon și în Cupa UEFA. Contra Corvinului, Steaua a înregistrat cea mai mare victorie a sa în Divizia A din toate timpurile, un 11-0 în Ghencea, pe 7.12.1988. În urma falimentului din 2004, reînființarea clubului a fost încercată în mai multe rânduri, cu cea mai mare convingere de către propriii suporteri. De altfel, fanii corviniști sunt, de ceva timp, într-o foarte bună relație cu cei ai Stelei. În momentul de față, în Liga III există o echipă din Hunedoara, dar fără legătură cu Corvinul.

🆚 CSM Avântul Reghin: 2j / 2v 0e 0î / 🥅 16-2

Anul oficial de înființare al clubului reghinean este 1949, deși echipa juca deja împreună de trei ani, după contopirea mai multor grupări muncitorești locale. Avântul a jucat pentru un sezon în Divizia A, în 1955, ocazie cu care a întâlnit și CCA. Cu evoluții oscilante între Diviziile B și C, clubul din județul Mureș activează în prezent în Liga III.

🆚 FC Argeș: 84j / 43v 17e 24î / 🥅 135-88

Clubul alb-violet a luat naștere în 1953, sub numele de Dinamo Pitești. În 1967, a ieșit de sub tutela Ministerului de Interne, adoptând numele FC Argeș. Susținuți multă vreme de uzinele locale Dacia, argeșenii sunt unul dintre cluburile de mare tradiție ale țării. De două ori campioni naționali, „vulturii” sunt totuși cel mai bine cunoscuți ca echipa la care a jucat, pentru cea mai mare parte a carierei sale, marele Nicolae Dobrin. După falimentul din 2013, primăria locală a deschis o secție de fotbal în cadrul Sport Club Municipal Pitești. Când echipa a ajuns în Liga II, acesteia i-au fost atribuite brandul și palmaresul FC Argeș, sub care piteștenii au reușit recent promovarea în Liga I.

🆚 Dinamo Bîrlad: 1j / 1v 0e 0î / 🥅 4-0

Una dintre multiplele echipe „Dinamo” înființate de Ministerul de Interne în toată țara după Război, bârlădenii au avut câteva prezențe consecutive în faza națională a Cupei României, în anii ’50. Cu această ocazie au întâlnit și Steaua pentru unica oară, în 1956. Echipa a dispărut la finele deceniului, înlocuită de concitadina Rulmentul.


STEAUA vs. RESTUL LUMII prezintă istoricul adevărat și curat al echipei CSA Steaua București. Statisticile reunesc rezultatele din toate competițiile oficiale, naționale sau internaționale, din anii de activitate a echipei de fotbal Steaua București: 1947-2002 și 2017-2020.

www.as47.ro/palmaressteaua/

#aicieSteaua #spiritdeluptă