Palmares Steaua vs. CFR Buzău, CAM Timișoara, Politehnica Timișoara, FC Faur București și Desrobirea Constanța

Palmares Steaua

🆚 CFR Buzău: 1j / 1v 0e 0î / 🥅 4-2

Despre fostul club feroviar buzoian nu există foarte multe cunoscute. Viața echipei nu a fost mai lungă de trei ani, activând în eșaloanele inferioare. Steaua a întâlnit-o pe CFR Buzău o singură dată, eliminând-o în primul meci jucat vreodată de „militari” în Cupa României, pe 17.03.1948.

🆚 CAM Timișoara: 1j / 0v 0e 1î / 🥅 1-3

Clubul Athletic Muncitoresc Timișoara a fost fondat în 1911 în Timișoara austro-ungară, sub numele de TMTE (Temesvári Munkás Testedző Egyesület, în maghiara originală a clubului). Cea mai bună performanță a sa este finala Cupei României disputată în 1938. Steaua a întâlnit-o o singură dată, în Cupa României, într-o optime de finală câștigată de timișoreni.

🆚 Politehnica Timișoara: 80j / 41v 17e 22î / 🥅 156-109

Fondată în 1921 de studenți ai Universității Politehnice din Timișoara, „Poli” a devenit cea mai iubită echipă din Banat cel mai probabil după Război, în urma dispariției concitadinei Ripensia. „Violeții” au în palmares două Cupe ale României, iar suporterii lor sunt înfrățiți cu cei ai echipei Rapid București. Renăscut în 2002 sub numele de Politehnica AEK, clubul a intrat din nou în faliment în 2012. În momentul de față, titularul brandului este clubul ACS Poli Timișoara, din Liga III. Totuși, acest lucru e contestat de suporteri, care finanțează propria echipă, ASU Politehnica Timișoara, din Liga II.

🆚 FC Faur București: 6j / 4v 1e 1î / 🥅 25-9

Clubul a fost fondat în 1935, de către muncitorii uzinelor Malaxa (actuala companie „Faur”). A jucat un sezon și în Divizia A, sub numele Metalochimic, ocazie cu care a întâlnit și Steaua (CSCA pe atunci). Întâlniri ulterioare au mai fost în Cupa României, când clubul se numea Metalul și devenea, încet-încet, una dintre echipele de cartier redutabile ale Bucureștiului. Redenumit în Faur, după noul nume al uzinei finanțatoare, clubul a dispărut în 2005.

🆚 Desrobirea Constanța: 1j / 1v 0e 0î / 🥅 3-0

Una dintre numeroasele echipe de muncitori portuari din Constanța interbelică, Desrobirea a fost înglobată în 1949 de echipa ce avea ulterior să se numească Farul Constanța. Echipa docherilor întâlnit Steaua o singură dată, în turneul de promovare-retrogradare de la finele primului sezon al echipei militare în Divizia A.

________

STEAUA vs. RESTUL LUMII prezintă istoricul adevărat și curat al echipei CSA Steaua București. Statisticile reunesc rezultatele din toate competițiile oficiale, naționale sau internaționale, din anii de activitate a echipei de fotbal Steaua București: 1947-2002 și 2017-2020.

www.as47.ro/palmaressteaua/

#aicieSteaua #spiritdeluptă